Kai grožio pramonė gamina odos priežiūros produktus absoliučiai bet kokiai odai, atrodo neįtikėtina, kad toks žingsnis atgal praleidžiant įprastą grožio procedūrą gali duoti tokių puikių rezultatų.

Svetainė „Bright Side“ mano, jog kalbant apie odos priežiūrą, mažiau reiškia daugiau, ir ji nusprendė išsiaiškinti tokios Salmos Hayek veido priežiūros rutinos privalumus.

1. Jūsų oda mažiau riebaluojasi

Pernelyg dažnai valant veidą, oda netenka būtino riebalinio sluoksnio, kuris užrakina drėgmę jos viduje. Kai jūsų odai trūksta vandens, ji pradeda gaminti daugiau sebumo, kad išlaikytų drėgmės likučius. Taigi naudojant odos valymo priemones su stipriais ingredientais, odos liaukos gamina daugiau riebalų, todėl jūsų veido oda atrodo riebaluota.

2. Tai saugo nuo ankstyvo odos senėjimo

Nors jūsų oda iš karto po valymo ar šveitimo atrodo kur kas geriau, šis efektas yra laikinas. Iš tikrųjų, kai valote odą pernelyg dažnai, pašalinate žuvusias odos ląsteles, kurios sudaro apsauginį odos barjerą. Be šio sluoksnio oda tampa pažeidžiamesnė, joje anksčiau išryškėja raukšlelės.

3. Tai apsaugo odą nuo aplinkos poveikio

Pats išoriškiausias odos sluoksnis yra vienintelis, galintis atlaikyti visą potencialią aplinkos daromą žalą, nes dauguma jo ląstelių jau yra žuvusios arba žūstančios. Kai nelieka apsauginio sluoksnio iš senų odos ląstelių, oda tampa tarsi nuoga ir jai pradeda kenkti aplinkos tarša bei toksinai.

4. Jūsų oda išsaugo daugiau drėgmės

Nors odos valymo metu pašalinami įvairūs nešvarumai ir ši procedūra yra būtina odos priežiūros rutinos dalis, valant odą pernelyg dažnai, ji išsausėja. Jei rytais tik nuprausite veidą vandeniu, jūsų oda nepraras jai reikalingų natūralių riebalų, kurie padeda išsaugoti jai drėgmę ir sveikatą.

5. Sumažėja odos dirglumas

Dažnas veido valymas sutrikdo odos rūgštinį balansą, todėl oda tampa dirglesnė. Veido valymas taip pat suardo apsauginį odos sluoksnį, todėl ant odos lengviau patenka bakterijos. Tai savo ruožtu gali sukelti bėrimus ir uždegimus, o tai reiškia, kad jus dažniau kankins aknė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)