Šiek tiek blizgesio ir žėrinčių detalių

Šventinis makiažas neapsieina be blizgių ir žėrinčių detalių. Ypatingai suspindėti per šventinį vakarą padės:

• Viso akių voko padengimas blizgiais šešėliais bei papildomai pridėti stambesni blizgučiai – ypač madingi aukso ir sidabro spalvos

• Blizgučiais galima puošti ne tik akis, bet ir lūpas. Jos netgi atrodys putlesnės. Rekomenduojama blizginti vidurinę lūpų dalį arba viršutinės lūpos kontūrą.

• Aplinkiniai negalės nuo jūsų atitraukti akių, jeigu keliais kristalais papuošite ir akių kampučius.

Šiek tiek švelnesniam, kuklesniam įvaizdžiui vizažo meistrė S. Pajedaitė pataria blizginti tik vidinį akies kamputį perlamutru arba švytėjimo suteikiančia pudra – „highliter‘iu, tačiau spindesio šventinį vakarą vengti nereikėtų.

Dramatiškumo ir paslapties

Makiažo specialistė Birutė Pajedienė papildo, kad šventiniu laikotarpiu tinka ir dramatiškas, paslaptingas įvaizdis. Jį kuriant, svarbu suteikti išraiškingumo žvilgsniui. Vienas iš svarbiausių makiažo akcentų tampa ryškūs akių kontūrų pravedimai. Jie gali būti ilgi, netgi išeinantys už akių linijos ribų ir stori, dengiantys beveik visą judamąjį voką. Jei nenorite juodo pravedimo, puikiai tiks ir ryškus, neoninių spalvų arba iš blizgučių.

Pats madingiausias šių metų ir švenčių akių makiažo variantas – grafikos elementai. Jie tarsi įsilieja į akies linkį, išryškina išorinius akių kampus ir sukuria dramatišką įspūdį. O gundantį žvilgsnį, kuriant makiažą, lengva sukurti naudojant priklijuojamas blakstienas. Tiks tiek dirbtinių blakstienų kuokšteliai, tiek vientisos blakstienos su išilgintais kraštais, primenančios drugelių sparnus.

Natūralumas taip pat tinka

Natūralių spalvų, dūminio makiažo gerbėjos taip pat gali suspindėti ir atrodyti madingai bei šventiškai. Anot Simonos Pajedaitės, gražu, kai natūralūs, šviesūs atspalviai dera dažant ir akis, ir lūpas, o vienas spalvinis tonas dominuoja visame makiaže. Taip sukuriamas subtilus įvaizdis. Romantiškumo ir šventiškumo tokiam makiažui suteiks paryškintos akys: linijų pravedimai, papildomi jų pastorinimai ar grafika.

Matinės lūpos užleidžia vietą blizgioms

Makiažo ekspertė B. Pajedienė pastebi, kad švenčių dienomis matinės spalvos lūpos užleidžia pjedestalą blizgioms, drėgnumo įspūdį kuriančioms lūpoms. Kadangi madinga išryškinti akis, lūpos gali būti ne tokios ryškios. Vizualiai putlesnių lūpų efektas sukuriamas jas apvedant rudu pieštuku, o jas pačias padažant švelnių rožiniu ar kūno spalvos lūpdažiu. Tačiau mėgstančios ryškias lūpas, gali drąsiai mėgautis jas dažydamos madingomis sodriomis vyno, vyšnios, slyvų, tamsiai raudona spalvomis.

Dabar, kai jau žinote, kas madinga, galite pasirinkti savo įvaizdį. Nuspręskite, kokia apranga pasipuošite ir prie aprangos derinkite makiažą, kad jūsų įvaizdis būtų vientisas ir gražus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)