„Influencerių darbas – reklamuoti produktą, kuris vienam gali tikti tobulai, o kitam – netikti visai. Juk mūsų visų odos tipai skirtingi, o dar reikia atkreipti dėmesį ir į odos būklę (dehidratuota, pigmentuota, jautri). Kartais net pats žmogus nesupranta, kokia yra jo oda, savarankiškai tai tikrai sunku įvertinti. Taigi, jei tinka influenceriui ar draugei – nebūtinai tiks jums“, – pažymi kosmetologė.

Anot R. Balčiūnienės, netinkamai parinktas produktas – tai ne tik iššvaistyti pinigai, bet ir galima grėsmė jūsų odai. „Labai dažnai klientės „užkimba“ ant reklamų, o vėliau gailisi išleidusios pinigus. Taip pat kreipiasi, nes pablogėjo odos būklė – pradėjo berti ar šerpetoti. Pasitaiko ir rimtesnių odos reakcijų, tuomet jau reikia kreiptis į gydytojus dermatologus, nes reikia gydymo“, – įspėja kosmetologė.

Ypač atsargiai reikėtų rinktis priemones su retinoliu. „Jis tinka riebiai, porėtai odai, o sausai, kapiliarinei ir alergiškai odai – gali visko atsitikti. Retinolis gali iššaukti įvairias alergines reakcijas, dermatitą, patinimą. Paveiktos reklamų, moterys prisiperka retinolio produktų, o vėliau ateina su odos problemomis. Reikia žinoti, jog retinolis ir saulė – nesuderinami dalykai, net ir tada, jei naudojate žiemą. Mano nuomone, didelio procento retinolio produktus apskritai turėtų skirti gydytojas“, – sako R. Balčiūnienė.

Kremas

Kosmetologė taip pat prisimena ir atvejus, kai moterys sulaukia nemalonumų panaudojusios ir stiprias rūgštis ar vitaminą C. „Ateina jautrią odą turinti klientė, alergiška, kiek paberta ir pasakoja nusipirkusi gerą naktinę kaukę su salicilo rūgštimi. Gal spuogeliams ir padės, bet bendrą odos būklę labai pablogins. Nuo didelės koncentracijos vitamino C taip pat gali išberti, „užsidegti“ oda.

Aš vadovaujuosi principu, kad kartais odai geriau mažiau nei daugiau. Neskubėkite pirkti nepasitarusi su žmogumi, kuris išmano sudėtis. Visuomet tiek kosmetologą, tiek dermatologą įspėkite apie buvusias alergines reakcijas. Pavyzdžiui, jei negalite valgyti migdolų riešutų, turite jiems alergijų – tuomet ir migdolinės rūgšties pilingas netiks“, – patarimais dalijasi specialistė.

Atsargiai reikėtų rinktis ir grožio papildus, skirtus tvirtiems nagams ir plaukams. „Juose dažnai gausu vitamino B, kurį ne kiekvienas organizmas toleruoja. Kai kuriuose papilduose gausu žolinių ingredientų, kurių perdozavus taip pat prasideda alerginės reakcijos. Jei pradėjus vartoti papildus – jus ėmė berti, gali būti, kad tai būtent papildų nuopelnas“, – sako R. Balčiūnienė.

Tiesa, ne į visų produktų pasirinkimą reikėtų žiūrėti taip griežtai. Anot kosmetologės, jei neturite alergijų ir norite išbandyti reklamuojamą drėkinančią veido priemonę – greičiausiai nieko nenutiks, jei taip ir padarysite: „Visiems odos tipams ir būklėms reikia drėgmės, tad drėkinančios kaukės, kremai ar serumai turėtų būti saugūs. Turėkite omenyje, kad riebios kaukės yra skirtos sausą odą turinčioms, tad jei jūsų oda riebi – tokių kaukių venkite. Aš visuomet sakau, kad reikia skaityti sudėtis ir savo klientėms mielai padedu ir paaiškinu, kaip tai padaryti.“

Jei vis dėlto jau nusipirkote kremą, kuris nelabai tinka ir nenorite jo išmesti – kosmetologė rekomenduoja naudoti jį kojoms.

„Ir atminkite, jog nederėtų savarankiškai įsigyti retinolio, rūgštinių priemonių bei vitaminų koncentratų. O jei turite alergijų – verčiau pirkite hipoalerginius produktus vaistinėje“, – primena R. Balčiūnienė.

M. Penkutės nuotr.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)