Faktas/mitas: Ar 30 dienų pratimų iššūkiai yra veiksmingi?

Statusas: Ir taip, ir ne

Paaiškinimas:

Atsakymas yra ir taip, ir ne. Pats iššūkis galbūt neatves jūsų prie greito galutinio rezultato, tačiau jis jus gali nukreipti teisingu keliu jam pasiekti, kad galų gale patektumėte ten, kur norite būti. Iššūkis pats savaime gali nepateisinti pažadėtų rezultatų, pavyzdžiui, plokščio pilvo, lieknesnių kojų, tačiau kasdienis elgesys, įtraukiant naują iššūkį, gali padėti išsiugdyti geresnius įpročius. Įsipareigojimas mankštintis 30 dienų gali būti postūmis, kuris padeda tęsti teigiamą sveikatos ir kūno rengybos rutiną. Be to, jei esate pradedantysis, 30 dienų laikotarpis gali būti pakankamas, kad pamatytumėte rezultatus, padidintumėte energijos lygį ir tonizuotumėte kūną.

Tačiau daugeliui 30 dienų iššūkiai yra per griežti ir nuobodūs. Nuobodulys sukelia pasiteisinimus ir žudo jūsų tikslus bei pažangą. Taip pat vienas ir tas pats pratimas (pvz., pritūpimų iššūkis) tampa neefektyvus atliekant jį ilgą laiką. Dažniausiai kai iššūkis baigiasi po 30 dienų, daugelis žmonių nesiima nieko naujo, vadinasi, bet kokie pasiekti rezultatai bus trumpalaikiai. Taip pat labai svarbu paminėti, kad netinkamai atliekant vieną ir tą patį pratimą, galite tapti jautresni traumoms, o tai gali sukelti skausmą, kuris atitolins net ir minimalius jūsų rezultatus.

Žinoma, tokie iššūkiai, kaip pritūpimai, atsispaudimai ir atsilenkimai, yra puikūs, bet tik tada, kai jie atliekami kartu su kitais pratimais. Atlikdami 30 dienų konkretaus pratimo iššūkius, dažniausiai įdarbinate tik vieną kūno dalį. Kaip žinia, niekas nepasiekė treniruoto kūno visą mėnesį atlikdamas tik vieną ir tą patį pratimą. Pritūpimai yra puikus pratimas, tačiau tik pritūpimų atlikimas nėra geriausias būdas formai įgyti. Ir kaip daugelis specialistų pasakytų, geriausia treniruotė yra viso kūno treniruotė.

Rezultatas:

Norint turėti naują įprotį, 30 dienų iššūkis nėra garantija, kad pakitęs elgesys taps jūsų gyvenimo dalimi, tačiau šis įsipareigojimas turi kelis pranašumus: tai suteikia impulsą, kurio jums gali prireikti norint pradėti keistis, nes kartą pradėjus, kasdienis pasikartojimas pagreitina nuoseklų norimo pokyčio įgyvendinimą. Pasiekę nedidelių laimėjimų, galite save motyvuoti tęsti toliau.

Visgi, tikriems kūno pokyčiams reikia mėnesių, todėl 30 dienų iššūkio idėja yra labiau formuojama kaip naujas įprotis, o ne tikslas pasiekti reikšmingų rezultatų. Jums reikia treniruočių plano, kuris būtų naudingas jums ir jūsų tikslams. Žinoma, 30 dienų iššūkiai yra geriau nei nieko, tačiau norint pasiekti geriausių rezultatų, jums reikia pritaikyti individualų planą savo asmeniniam tikslui pasiekti.

Pastaba:

30 dienų iššūkis gali būti reikšmingas pasirinkimas, kuriant naujus įpročius. Kruopščiai rinkitės iššūkį, kad įsitikintumėte, jog jis atitinka jūsų tikslus, fizinį lygį, ir nustatykite realius lūkesčius, kuriuos tikitės įgyvendinti. Ne visi internetiniai iššūkiai yra sukurti su tinkamais ketinimais. Dažnai socialinės žiniasklaidos įtaka iššūkius naudoja kaip būdą padidinti įsitraukimą, siekiant didesnių pajamų iš skelbimų, ar kaip priemonę parduoti savo produktus.

Atsispaudimai
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)