Kairiajai veido pusei teikiama pirmenybė ir įprastose, ir veidrodinėse asmenukėse

Mokslininkė išsiaiškino, kad atsukti kairiąją veido pusę žmonės linkę ir fotografuodamiesi įprastai, ir tada, kai fotografuoja atspindį veidrodyje, rašoma portale „Bright Side“.

Žinoma, kai žmogus pozuoja priešais veidrodį, žvelgiant į nufotografuotą nuotrauką atrodo, kad jis atsukęs dešinįjį skruostą, tačiau reikia turėti omeny, kad veidrodiniame atspindyje kairioji ir dešinioji pusės apsimaino vietomis, todėl atsuktas dešinysis skruostas veidrodinėje asmenukėje nurodo, kad žmogus pozavo į veidrodį atgręžęs kairįjį skruostą.

Kairysis skruostas paprastai būna atgręžtas ir dailininkų tapytuose portretuose

Tokia pat asimetrija būdinga ir kitų asmenų sukurtiems portretams – paveikslams arba nuotraukoms. Juose dažniausiai būna atgręžtas kairysis skruostas. A. Lindell mano, kad tai gali byloti apie pasąmoningą pozuojančio žmogaus norą atsukti patrauklesnę veido pusę.

Kairioji veido pusė atspindi daugiau emocijų

Atlikto tyrimo išvadose daroma prielaida, kad kairioji veido pusė – šiek tiek išraiškingesnė už dešiniąją. Šią savybę mėginama aiškinti tuo, kaip jausmai apdorojami galvos smegenyse. Juk kaip tik dešinysis, kairiosios kūno pusės raumenis kontroliuojantis smegenų pusrutulis yra labiau susijęs su emocijomis. Štai kodėl, paprašyti pozuoti jausmingai nuotraukai, žmonės instinktyviai atsuka kairįjį skruostą, tačiau oficialiuose kadruose jie paprastai būna atgręžę dešinįjį skruostą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)