– Pažvelgus į jūsų nuotrauką prieš ketverius metus ir dabar, atrodytų, nepasenote nė viena diena.

– Tikiuosi manęs nelinčiuos, bet drįstu pasakyti, kad atrodau net geriau. Buvo komentarų, kad bus įdomu į mane pažiūrėti po 10 metų, buvo ir tokių, kad man tik 37-eri ir kitos mano amžiaus moterys atrodo taip pat gerai. Bet nepamirškime genetikos, nuo jos nė vienas nepabėgsime.

Nereikia turėti itin švaraus gyvenimo būdo – negerti, nerūkyti, valgyti tik sveikai – ir tarsi tik tada tu turėsi gerą veidą. Tą jos didenybę genetiką tu gali turėti visą gyvenimą, visos tau pavydės ir galvos, kad meluoji, jog nieko nesidarai. Tuo tarpu kitos moterys gali nuo pat 25-erių turėti visai kitą veido istoriją. Na, neištrauki to laimingo bilieto ir reikia stengtis daugiau už kitus. Tai liečia ne tik veidą, bet ir figūrą, gyvenimo būdą. Vienoms „paeina“, o kitoms – ne. Ir nieko čia nepadarysi.

– Žinau, ką daugelis moterų įtariai pasakytų. Palaukite, jei veido savimasažas toks veiksmingas, kodėl visos neatrodome kaip dvidešimties?

– Jei visi sutariame, kad sportas kūnui padeda, tai kodėl ne visi sportuojame? O jei sutariame, kad sveikas maistas jaunina, kodėl valgome čipsus ir kebabus? Mes neturime tiek drausmės ir pasitikėjimo savimi. O dabar noriu atsakyti rimtai, be chi chi ir cha cha. Mums, deja, iš visų „skylių“ rėkia, kad mes nieko negalime pačios, net pasidažyti. Suprantu, kad yra tam tikros progos, kai pasitiki profesionalu, bet atrodo, kad negali nieko pati!

Kitas dalykas – tai yra industrija. Kiekvieną mėnesį atsiranda vis naujas produktas, tai tas kremas, tai anas kremas – tu tik spėk gaudytis. Ir tarp tos gausos manualinė technika neprasiskverbia. Ji tokia nabagėlė atrodo, tokia pigi... Tu juk nieko nesumokėjai, tai nieko ir negausi!

– Čia kaip ir su kremais – pažiūri į 3 eurus kainuojantį kremą ir galvoji „hmm, gal nelabai“, bet pamatai 300 eurų kainuojantį kremą ir atrodo, kad užsitepus įvyks stebuklas.

– Jei ant kremo parašyta, kad jis yra jauninantis arba nuo raukšlių, mano, kaip manualistės klausimas – nuo kokių raukšlių? Jei kalbame apie mažytes raukšles ir plono odos sluoksnio užpildymą, tai ir krakmolo namie užsidėti galite, bus nuostabu. Bet jei kalbame apie mimikos raukšles – koks kremas padės? Čia kaip su pagaliu prieš traukinį eiti.

– Kaip greitai pati pamatėte veido mankštos ir savimasažo rezultatus?

– 3 mėnesiai intensyvaus darbo, bet jau pirmosios dvi intensyvaus darbo savaitės padarė du dalykus: pamačiau pirmuosius pokyčius ir pirmąsias klaidas. Per blogąją patirtį supratau, kad mankšta yra veiksminga, bet kartu gali ir prisidirbti.

– O ką galima prisidirbti?

– Pasidaryti daugiau raukšlių. Turi suprasti, ką ir kodėl darai. Jei pratimo metu matai, kad ant veido daugėja raukšlių – reiškiasi, darai blogai, blogini veido situaciją.

Viktorija Baltramiejūnienė

– Nuo kokio amžiaus reikėtų pradėti?

– Pirmieji brandos požymiai, mano galva, ateina 30-ies, bet raumenynas dirba non stop, visą gyvenimą. Veidas slinkti pradeda nuo septynerių metų. Tik jis, aišku, iš karto nenukrenta. Bet mintis tokia – mes pradedame ruoštis mirčiai tik gimę. Kaip aš sakau, gyvenimas yra užsitęsęs šuolis iš mamos įsčių į kapą. Mes nudėvime save.

Kai matau, kad tam tikra veido vieta pasikeitė, anksčiau buvo kitokia ir vaizdas manęs nebetenkina – reikia imtis priemonių. Mums čia prisideda ir jaunystės kultas, kai Holivude matome 60-metės lygiais veidais ir galvojame, kad tai norma. Tai nėra norma ir net nesigręžiokime ten. Tad kada pradėti, turi pasakyti pats žmogus.

– Kiek preliminariai turėtų užtrukti kasdienė veido savimasažo ir mankštos rutina?

– Ne ilgiau nei valandą. Žinau, skamba labai ilgai, bet rezultatai labai greit ims motyvuoti. Bet visada sakau taip – pradžioje neapsikraukime, koncentruokimės į vieną problemą. Žinau, kad bet kuri statistinė moteris sakys „man viskas blogai“. Bet visoms sakau „stop“. Konkrečiai išsirenkame vieną vietą veide ir koncentruojamės į ją, kiekvieną dieną skiriame jai bent po kelias minutes. Nusifotografuojame prieš, „atidirbame“ dvi savaites ir žiūrime rezultatus.

Laidos metu V. Baltramiejūnienė parodė tris veiksmingus ir itin paprastus veido mankštos pratimus, kurie padės išvengti horizontalių raukšlių kaktos srityje ir raukšlių tarpuakyje. Taip pat – veiksmingą savimasažo techniką odos jaunystei palaikyti ir relaksacijai šiuo įtemptu pandemijos laikotarpiu.

Natūralumo šalininkėms – ir kelios veiksmingos priemonės, kurias specialistė ragina pasigaminti namuose. Visa tai ir daugiau – laidoje „Stiliaus DNR“.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)