Neretai tenka išgirsti, kad šios priemonės, skirtos nuo viruso apsisaugoti, turi ir pašalinį poveikį: sunkesnį kvėpavimą ar net bėrimą. Kaip su tuo kovoti ir kokių prevencinių priemonių imtis, komentuoja profesionali kosmetologė Katerina Stankūnė.

Pasak specialistės, kaukių dėvėjimas ir jo sukelti padariniai pasaulyje jau turi savo pavadinimą „Maskne“. „Maskne“ – tarptautinis odos būklės pavadinimas, skirtas apibūdinti bėrimus, atsirandančius dėka ilgo veido kaukių nešiojimo. „Jie atsiranda dėl susidarančios šiltos bei drėgnos terpės tarp kaukės ir veido odos, kur sparčiai ima daugintis bakterijos. Situacija tampa dar aštresnė tuomet, jei veidą dengiate ne tik kauke, bet ir makiažo sluoksniu‘, – pasakojo K. Stankūnė.

Veido kaukė, bėrimai

Tinkamas apsauginių veido priemonių naudojimas ir priežiūra

Kosmetologė pataria, pirmiausiai atkreipti dėmesį, kokia kauke dengiate veidą. Jei naudojate vienkartines medicinines kaukes – turėkite omenyje, kad jos nėra daugkartinės ir po 1 panaudojimo jas reikia išmesti, o ne naudoti toliau.

„Daugkartines medžiagines kaukes geriausia dėvėti kelias valandas, kol sudrėksta, kai tai pajutote – kaukę pakeiskite, o grįžus skalbkite aukštesnėje nei 60 laipsnių temperatūroje, išlyginkite. Atkreipčiau dėmesį į vis populiarėjančias šilkines kaukes – šilko skalbti aukštoje temperatūroje negalima, jų kaina aukšta, tad rekomenduočiau vietoje vienos šilkinės nusipirkti keletą paprastesnių medvilninių ar lininių kaukių, kurias galėsite skalbti tokioje temperatūroje, kurioje žus bakterijos“. – dėstė ekspertė.

K. Stankūnės teigimu, ypač aktuali šiuo laikotarpiu yra kruopšti veido odos higiena ir dekoratyvinės kosmetikos mažinimas. Neabejotina, kad esate išsirinkę patikusį veido prausiklį bei toniką (tikriausiai nereikia priminti, kad micelinis vanduo neatlieka toniko funkcijos?) Būtų puiku, jei praustumėte veidą prieš dėvint kaukę ir grįžus namo, kad pašalintumėte visus susikaupusius nešvarumus, atgaivintumėte toniku, o tuomet pamaitintumėte odą mėgstamu serumu bei kremu.

„Tiesa, kaip įmanoma rečiau naudokite dekoratyvinę kosmetiką. Pasinaudokite proga pailsinti odą nuo kasdienių makiažų – verčiau skirkite tą laiką ilgesniam ryto miegui. Po prausiklio ir toniko rinkitės lengvesnį serumą (puikiai tinkamas – vitamino C serumas) ir skirkite laiko jam įsigerti prieš dedantis veido kaukę“,– patarimais dalinosi specialistė.

Beje, verta paminėti, jog nešiojant kaukes rekomenduojama rinktis lengvesnį kremą. Taip sumažinsite spuogų atsiradimą, oda po kauke mažiau riebaluosis. Taip pat pastebima, jog oda pripranta prie kaukių nešiojimo ir po kurio laiko bėrimai apmažėja. Todėl turėkite kantrybės ir saugokite save visomis intervencinėmis priemonėmis, nepamirštant ir kelių grožio bei sveikatinimo „triukų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)