Koks žmogus yra gražus, kokius patarimus ji perduoda dukroms ir kam išleidžia daugiausia pinigų – apie viską interviu su Daina.

– Daina, pradedame nuo tradicinio klausimo, kas Jums yra gražus žmogus?

– Sakoma, kad kiekviena gamtos dalelė – tobulai graži. Žmogus taip pat gamtos dalis. Vadinasi, kad ir koks jis būtų, savaime yra gražus. Man gražus yra protingas žmogus. Kai esi protingas ir gražus moki pasidaryti.

– Kada jaučiatės pati sau gražiausia?

– Kai esu pailsėjusi ir išsimiegojusi, bet pačią stipriausią ir gražiausią mano pusę šiuo metu atskleidžia faktas, kad esu laiminga, mylinti ir mylima.

– Kaip bėgant laikui keitėsi Jūsų požiūris į grožį, kosmetiką ar net pačią save?

– Aš visada palaikiau sveiką santykį su savimi ir išvaizda, todėl mano požiūris į grožį išliko stabilus. Svarbiausia, neperlenkti lazdos ir išlikti savimi. Be to, patirtis rodo, jog grožis gal šiek tiek ir paperka, bet tikrai nėra pagrindinis faktorius, lemiantis sėkmę.

– Kokius grožio patarimus perduodate savo dukroms?

– Visada kartoju tą patį: jaunos merginos gražios savo jaunyste. Jos visos savaip unikalios. Todėl dukrai ir kitoms jaunoms merginoms patariu nepriimti sprendimų, po kurių nebūna kelio atgal. Patariu kuo ilgiau išsaugoti natūralumą, nes tai tampa retenybe. Man grožis – gyvenimo būdas, vidinis dalykas, reikalaujantis daug valios. Pradedant nuo to, ką valgai, kiek judi, kiek ilsiesi, o ne kokias brangias kosmetikos priemones naudoji ar kokias procedūras gali nusipirkti.

– Ar kada nors esate susidūrusi su požiūriu – „graži, vadinasi, kvaila“?

– Esu apie tai girdėjusi, bet pati to nepatyriau. Gal nebuvau pakankamai graži, o gal mano protas niekam abejonių nekėlė…

– Ar esate kada nors jautusi moterų pavydą ir konkurenciją?

– Daug draugių aš neturiu. Tos, kurias taip vadinu, laiko patikrintos. Kartais sveikas pavydas ir konkurencija padeda tobulėti ir siekti savo tikslų, bet, iš kitos pusės, gali kelti ir nepasitikėjimą savimi. Svarbu mokėti tai kontroliuoti.

– Kada pradėjote naudoti kosmetiką?

– Atsakingai rinktis ir naudoti kosmetiką pradėjau gal prieš 20 metų. Jaunystėje, deficitų laikais, nebuvo iš ko rinktis, tad naudodavau tai, ką gaudavau. Įvairių periodų gyvenime būta. Esu išbandžiusi ir labai prabangias kosmetikos priemones ir toli gražu ne visos kėlė ovacijų. Šiuo metu turiu galimybę išbandyti daugybę produktų ir atsirinkti tai, kas man labiausiai tinka ir patinka.

– Koks Jūsų požiūris į makiažą? Jis paslepia ar paryškina moterį? Ar makiažas turi įtakos Jūsų pasitikėjimui savimi?

– Makiažas – tai menas, su kuriuo gali arba viską sugadinti, arba paversti moterį gražuole. Esu baigusi makiažo kursus tam, kad namuose išmokčiau tinkamai naudoti kosmetikos priemones, kad turėčiau elementarų supratimą apie gudrybes, slepiant smulkius trūkumus ir paryškinant natūralius veido bruožus.

– Turite daug dekoratyvinės kosmetikos?

– Mano dekoratyvinės kosmetikos krepšelis nėra didelis, bet jame yra viskas, ko reikia tam, kad atlikčiau kasdienį, lengvą makiažą. Dar vienas makiažo pamokėlių privalumas – neprisipirkti nereikalingų priemonių tik todėl, kad dėžutė gražiai blizgėjo.

– O kaip Jūs renkatės kosmetiką?

– Rinkdamasi dekoratyvinę kosmetiką, konsultuojuosi su mylimiausia vizažiste Milita Daikeryte. Svarbiausia man yra kokybė ir tinkami atspalviai būtent man. Šioje vietoje aš nei taupau, nei renkuosi tik prestižinius prekės ženklus. Vadovaujuosi profesionalų patarimais.

– Ar mėgstate keisti kosmetiką ir išbandyti naujoves, ar, atradusi tinkamą, stengiatės nekaitalioti?

– Nuolat keičiu kosmetiką. Pasiūla pernelyg didelė, kad neišbandyčiau naujovių. Tačiau būna, kad grįžtu prie pamėgtų.

– Be kokio kosmetikos produkto neišsiverstumėte nė dienos?

– Būtų sunku be drėkinamojo kremo.

– Kokia grožio procedūra – Jūsų mėgstamiausia? Ir nemėgstamiausia?

– Mėgaujuosi masažais. Tai yra poilsis ir atgaiva ne tik kūnui, bet ir sielai. Nemėgstamos procedūros – įvairios injekcijos. Bijau adatų, bet tai nereiškia, kad šių procedūrų nesidarau (juokiasi).

– Sportas ir Daina. Mėgstate sportuoti ar reikia save motyvuoti?

– Aš visada sportavau. Man tai yra gyvenimo būdas, o ne prievolė. Patinka skaniai pavalgyti, bet dar labiau patinka gražus atvaizdas veidrodyje. Tai mane ir motyvuoja. Todėl tenka paaukoti ne vieną valandą sporto salėje. Stebuklų nebūna, norint turėti sveiką ir gražų kūną reikia daug kantrybės ir užsispyrimo.

– Kam skiriate daugiausia dėmesio, laiko ir pinigų?

– Daugiausia dėmesio skiriu savo šeimai. Visa kita – tik detalės. Prižiūrėti plaukus, odą man tas pat kas valytis dantis. Tai yra asmens higiena ir aš tuo rūpinuosi kasdiena.

– Kaip manote, grožis – privilegija, atverianti visus kelius? O gal, priešingai – kartais kiša koją?

– Kažkodėl galvojama, kad gražiai moteriai atviri visi keliai ir ji gali visada pasukti situaciją savo naudai. O iš tikrųjų laimė neturi nieko bendro su grožiu. Mes galime būti vienodai laimingos arba nelaimingos, turėdamos gražią ir nelabai gražią išvaizdą. Grožis, kaip ir protas – gamtos dovana, todėl reikia mokėti juo protingai pasinaudoti, kitaip jis nieko vertas.

– Kokios, jūsų nuomone, yra didžiausios grožio pasaulio „bėdos“?

– Svarbiausias mūsų trūkumas – saiko trūkumas. Saikas būtinas visur: ir meilėje, ir draugystėje, ir piniguose, ir grožio procedūrose. Ir torto nereikia valgyti viso, net jeigu jis labai skanus (šypsosi).

– Ar egzistuoja riba tarp elementaraus ir perdėto rūpinimosi savimi? Kada pagal Jus jau yra per daug?

– Per daug yra tada, kai tai tampa akivaizdu ir matoma. Juk esame matę ne vieną žmogų, kurio išvaizda gąsdina – pernelyg putlios lūpos, didžiulės krūtys, dirbtinis įdegis. Nežinau, kodėl jaunos moterys iš esmės nori pakeisti savo išvaizdą. Jos tampa vienodo veido ir rezultatas toli gražu nedžiugina. Kūnas – be galo svarbus dalykas, puikiai žinome, kad tik sveikame, gražiame kūne gali būti geros mintys, bet koncentracija tik į tai jau tampa problema.

– Ko palinkėtumėte toms, kurios nesijaučia gražios ir savęs nemyli? Kaip atrasti vidinio pasitikėjimo ir nugalėti kompleksus?

– Linkiu mylėti ir gerbti save. Siekti užsibrėžtų tikslų, vadovautis asmeniniu supratimu, o ne siekti įtikti aplinkiniams, ir elgtis taip, kaip jums atrodo teisingai. Blogos mintys apie save lemia ir aplinkinių požiūrį į jus. Žinoma, lengviau pasakyti, nei padaryti, bet kompleksai lyg piktžolės laimės sode. Rauti jas nemalonu, bet būtina!

Daina Bosas