„Ką mums žada stebuklingieji masažuokliai: nefritiniai, žadeitiniai, ir kitokie -itiniai? Labai plačiai reklamuojami instagrame, tačiau ar reikalingi ant jūsų naktinio stalelio, spręsti jums. Pasvarstykime. Kinų medicinoje akmenys iš tiesų vertinami dėl gydomųjų savybių. Bet ar šiuo metu ant bangos esantiems masažuokliams nesuteikiamos supergalios?“ – retoriškai klausia kosmetologė.

Namuose galima ir net rekomenduojama atlikti savimasažą su masažuokliais arba tiesiog pirštų pagalba – tai padės mažinti paburkimus, tačiau didesnių lūkesčių turėti nevertėtų.

„Kad ir ką sakytų influenserės, netikėkit, skruostukų nepakels ir kitokių stebuklų nepadarys. Būkim biedni, bet teisingi“, – sako specialistė.

Nefrito akmens masažuoklis, asmeninio archyvo nuotr.

Paklausta, ar masažuokliai gali padėti stangrinti veido ovalą, mažinti raukšles, kosmetologė atsakė trumpą ir užtikrintą „ne“.

„Manualinis masažas veikia. Roleriai, masažuokliai – tikrai ne. Kai pirštais liečiamas raumuo ir juntama kad jis susitraukia, kada atsipalaiduoja, kai galima veikti stipriau, silpniau, paspausti, pavibruoti, pamaigyti, paglostyti ir veikti dar kitokiomis technikomis, tai veikia raukšles, tai veikia nervų sistemą, net vidaus organus. O masažuoklis? Ne“, – teigė kosmetologė.

Nors nuo raukšlių ir nepadės, bet bent jau odos aprūpinimą deguonimi šiek tiek pagerins. „Šaltas masažuoklio naudojimas kažkiek stiprins ir kapiliarus, tokia mankšta kraujagyslėms visai neblogai“, – sako specialistė.

Masažuojant veidą masažuokliu, I. Baubinienė rekomenduoja atlikti judesius ant švarios odos, limfos tekėjimo kryptimi: nuo kaktos vidurio link smilkinių, skruostų srityje – nuo nosies link ausies, nuo vidurio veido – link periferijos. Kaklo srityje – nuo viršaus žemyn.

Kosmetologė ragina stipriai nespausti masažuoklio prie odos, ypač akių srityje, mat galima pažeisti ir taip trapias paakių kraujagysles.

Ar papildomai reikia naudoti specialius serumus? „Nereikia. Tikrai nebus nei įstumti giliau, nei įtrinti. Netiesa, jei jums teigia kitaip. Esu mačiusi, kaip graži mergina masažulino per visus makiažo sluoksnius. Prašau to nedaryti.

Naudokite masažuoklį ant švarios, sausos odos. Jei labai norisi kokio serumo, patikrinkite, ar galima jį trinti, ar rekomeduojamas savimasažui. Paklauskite pardavėjos, kosmetologės. Ir netikėkite aklai tuo kas reklamuojama“, – sako I. Baubinienė.

I. Baubinienė, asmeninio archyvo nuotr.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)