Šio mėnesio 6 grožio patarimai, kuriais galite pasinaudoti ir jūs:

1. Šaltas, šiltas ar kava? Kiekvieną rytą pažadinkite savo organizmą šilto vandens stikline. Padėkos ir oda. Šiltas vanduo ryte pagerina virškinimą, šalina toksinus, suaktyvina ir mūsų kraujotaką. Greitesnis toksinų pašalinimas užkerta kelią odos ląstelių elastingumo praradimui. Dėl to padidėja odos elastingumas ir ją mažiau veikia žalingi laisvieji radikalai, o tai lėtina senėjimo procesus.

2. „Sėsk, stok‘‘ programą pradėk jau dabar. Kėdės ir sofos neabejotinai sujaukė tai, kaip mes mokėjome sėdėti atsipalaiduodami ar ilsėdamiesi. O kai kalbame apie per didelio pasyvaus sėdėjimo pavojų – jis skiriasi nuo per mažo fizinio krūvio pavojaus. Aktyvaus poilsio pozų naudojimas, tokių kaip pritūpimas ir klūpėjimas, gali palaikyti pakankamą raumenų veiklą, tai „sugeria“ trigliceridus, todėl kraujyje cirkuliuoja mažiau riebalų, o tai sumažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Mažindami pasyvų sėdėjimą, galite pagerinti savo širdies ir kraujagyslių veiklą, suskaidydami sėdėjimą į trumpesnes mankštas, kad išlaikytumėte raumenų aktyvumą per visą dieną. Kaip parodė Tanzanijos Hadza žmonės, ne sėdėjimas yra mūsų priešas, o ramūs ir neaktyvūs raumenys.

3. Tingintiems sportuoti. Ką daryti, kai jaučiamės per daug pavargę sportuoti? Išeitis – sportuoti. Paradoksas – fizinė veikla vargina jūsų raumenis, tačiau po to jūs tampate kur kas energingesni. Suaktyvėjusi kraujotaka, raumenų tonusas, dopamino, seratonino bei endorfino išsiskyrimas suteikia pasitenkinimo jausmą, gerina nuotaiką bei kelia energijos lygį. Kad ir koks varginantis gali atrodyti sportas, iš tikrųjų jis jus nuramins ir „pagyvins“.

4. Estetinė ginekologija – apie grožį, kurį sukuria gera vidinė savijauta. Lietuvoje apie estetinę ginekologija kalbėti vis dar tabu. Ši itin sparčiai populiarėjanti medicinos sritis sprendžia daugybę intymios zonos problemų, šių procedūrų dėka moterims gali būti pašalintos nepatogumų po gimdymo keliančios problemos.

Nekokybiškas, skausmingas seksualinis gyvenimas ar svarbių, kasdieninių veiklų atsisakymas (pavyzdžiui, sporto ir aktyvaus judėjimo ir kt.) neturėtų būti šių dienų kasdienybė. Medicina sparčiai žengia į priekį, todėl galima atlikti daugybę korekcijų, kurios akivaizdžiai pagerina gyvenimo kokybę, tad prisiminkim: neverta gėdytis ir kankintis – verčiau pasikalbėkite su ginekologu, plastinių operacijų chirurgu ar estetinės medicinos specialistu ir, pasinaudoję šiuolaikinėmis medicinos galimybėmis, džiaukitės visaverčiu gyvenimu.

5. Micelinio vandens gerbėjoms. Remiantis Tiina Orasmae-Meder, medicinos mokslų daktarės, vienos labiausiai pripažintų dermatologijos specialisčių pasaulyje, buvusios Europos Parlamento komisijos, tyrusios kosmetikos saugumą, eksperčių, šią itin populiarią valomąją priemonę vis tik derėtų nuplauti vandeniu.

Pagrindinė priežastis yra ta, jog micelinius vandenis gamintojai papildo įvairiomis kitomis aktyviomis medžiagomis, kurios gali pasilikti ant jūsų veido odos. Jeigu oda pasižymi stipria apsaugine funkcija iki tam tikro laiko, šis įprotis nenuplauti micelinio vandens nuo odos gal ir netaps žalingu jūsų odai. Tačiau jeigu oda sausa, jautri, linkusi į sudirgimus ar tiesiog įvairaus tipo bėrimus, šis įprotis – palikti micelinio vandens likučius ant odos – gali tapti viena iš esminių besikartojančių odos problemų priežasčių.

Pačią micelę specialistė rekomenduoja įsivaizduoti kaip: „Micelę sąlyginai galima įsivaizduoti kaip burbuliuką su netirpiu branduoliu ir šerelių apvalkalu, tie šereliai siučiumpa nešvarumus bei riebalų perteklių ir įsitempia juos į vidų, nesudirgindami odos. Kai nuvalome nuo veido micelinį vandenį, kartu su juo pasišalina ir nešvarumai.‘‘

6. Ekranų gerbėjoms: daryk „iškrovos‘‘ dienas jau vien dėl raukšlių. Šį straipsnį skaitote nejučiomis krapštinėdama savo veido ar net galvos odą? Ar esate tikra, kad ranka tobulai švari ir tokiu elgesiu nepadidinate rizikos naujiems odos užkrėtimams ir spuogelių atsiradimui? Ar atkreipėte dėmesį, kiek ir kokių mimikos judesių darote tiesiog naršydama, pvz., socialiniuose tinkluose – primerkiate akis („oho, kokia graži jos suknelė“), raukote kaktą („na ir nemalonus komentaras“).

Dažnu atveju naršote netaisyklingai sėdėdama ar tiesiogine ta žodžio prasme „išsidrėbusi‘‘ tiesiog lovoje, net nepastebėdama, kad tuo metu nepatogi sėdėjimo poza lemia dvigubo pagurklio formavimąsi ir kenkia jūsų gražiai bei sveikai laikysenai...

Dažniausiai net nesusimąstote, kokius jūsų grožiui ir sveikatai kenkiančius įpročius lydi tas nekaltas nuolatinis „draugavimas‘‘ su ekranais. O ką jau kalbėti apie mūsų grožiui daromą žalą, kai nemokame tiesiog kokybiškai pailsėti – dažnai tą poilsį tikrai sutrikdo būtent ekranai. Taigi privalote pradėti kontroliuoti laiką, kurį praleidžiate naršydamos internete. Bent vieną dieną per savaitę jau vien dėl savo grožio apskritai atsisakykite ekranų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją