Visus aukščiau pavadinimus galima apjungti, nes tai yra mikropigmentacija. Tai procedūra, kurios metu į epidermį implantuojamas pigmentas. Tai nėra chirurginė intervencija ir procedūrą dažniausiai atlieka kosmetologai ar tatuiruočių meistrai.

Esu girdėjusi ir tokių reklaminių šūkių, jog atliekama 6D procedūra antakiams. Tai kelia šypseną, nes raidelė D reiškia dimensiją, kitaip tariant išmatavimą. Viena dimensija – tai yra linija, dvi – plotas. Atsiradus trečiajai dimensijai mes gauname tūrinį daiktą. Vadinasi, tokie antakiai mažų mažiausiai turėtų pasisveikinti balsu žvelgiant į veidrodį.

Procedūros tikslas yra toli gražu ne tik paryškinti veido bruožus ir padidinti fizinį patrauklumą, bet ir paslėpti, užmaskuoti odos pakitimus po traumų, autoavarijų, nudegimų, gydymo, operacijų. Tiesą sakant, pirmiausiai šios procedūros ir buvo atliekamos medicininiais tikslais. Tik vėliau šią techniką imta taikyti ir grožio tikslais ar siekiant patogumo, taupant laiką makiažui atlikti. Man, jei atvirai, gana liūdna, jog informacijos apie procedūros galimybes padėti ne vienam žmogui pagerinti savo išvaizdą , o tuo pačiu – psichologinę būseną, gyvenimo kokybę, yra labai mažai.

Loreta Valatkevičienė

Kokias problemas mikropigmentacijos pagalba galima išspręsti?

Vyrai, dažniau nei moterys susiduriantys su alopecijos problemomis (plikimu) ir dažnai dėl to jaučiantys savivertės sumažėjimą, gali pasinaudoti trichopigmentacijos paslauga, kuomet plaukeliai tiesiog išpiešiami ant odos. Ir procedūra svarbi ne tik dėl optinės apgaulės bei sugrąžinto pasitikėjimo savimi jausmo, bet dėl adatos dūrių yra suaktyvinami plaukų folikulai, dėl ko mažėja plaukų slinkimas, aktyvinamas jų augimas, tankumas. Ta pati technika taip pat labai tinka visiems, netekusiems antakių, blakstienų dėl onkologinių ligų gydymo chemoterapijos pagalba.

Randai, esantys ant kūno ar plaukuotosios galvos srityje, antakiuose, taip pat gali būti paslėpti mikropigmentacijos pagalba, priderinant procedūros metu naudojamo pigmento spalvą prie odos ir esamų plaukų spalvos (žinoma, dažantiems plaukus jau nepavyktų drastiškai keisti plaukų spalvos). Randai tiesiog išpiešiami odos spalva.

Randai gali bjauroti ir lūpų kontūrą, brandžiame amžiuje lūpų kontūras ir šiaip tarsi išskysta, jį atkurti, pabrėžti galima mikropigmentacijos procedūros metu. Žmogui senstant, plaukai retėja visur, gaktos srityje taip pat. Nešalinantys plaukų depiliacijos pagalba, šią estetinę problemą taip pat gali išspręsti mikropigmentacijos procedūros metu. Šios kūno dalies korekcija labai reikalinga žmonėms, pakeitusiems lytį.

Žmonės, kenčiantys nuo baltmės arba kitaip – Vitiligo ligos, kuomet kūną dengia šviesūs odos plotai, mikropigmentacijos pagalba gali suvienodinti kūno odos spalvą.

Daugelis šiandien kenčia nuo alergijų įvairioms medžiagoms, esančioms dekoratyvinės kosmetikos priemonėse, tad moterys, negalinčios atlikti sau įprasto makiažo, mikropigmentacijos pagalba gali paryškinti sau antakius, lūpas, voko liniją, skruostikaulius.

Medicininės šios procedūros indikacijos apima ragenos atstatymą ir spenelių-areolės rekonstrukciją po krūties vėžio ar krūtų mažinimo ar didinimo operacijų.

Liemenėlė

Ar sergant onkologinėmis ligomis mikropigmentacijos procedūrą spenelio aureolės atkūrimui atlikti saugu?

Šnekant apie saugumą – atliekant mikropigmentaciją krūties srityje, galioja tos pačios taisyklės ir reikalavimai, kaip ir atliekant ją veido srityje. Visų pirma – sterilumas procedūros metu, naudojami tik sertifikuoti pigmentai bei įranga, meistro kompetencija ir patirtis. Ir, be abejo, neatliekama esant kontraindikacijoms – sergant autoimuninėmis, infekinėmis, kraujotakos, širdies (įgimtomis), odos ligomis, turint Herpes simplex infekciją, alergiškiems procedūros metu naudojamoms medžiagoms, peršalus, karščiuojant, vartojant kraują skystinančius medikamentus, nėštumo ar žindymo metu (dėl pigmento atmetimo reakcijos). Be abejo, procedūra turėtų būti atiekama su gydančio gydytojo leidimu.

Šalutinis poveikis taip pat galimas – patinimas, paraudimas, nedideli šašeliai.

Kalbant apie moters grožį, labai dažnai pabrėžiame veido bruožus, jaunatviškumą ir įvaizdį – fizinės funkcijos ir fizinės išvaizdos suvokimą. Vienas iš įvaizdžio komponentų – visuomenės požiūris į išvaizdą. Egzistuoja nerašyti standartai, kaip „turime“ atrodyti ir šiuolaikinė visuomenė skiria labai daug dėmesio patraukliam kūnui.

Moterys, susirgusios krūties onkologinėmis ligomis, patiria drastišką gydymą – chirurginį, medikamentinį, chemoterapiją ir pan. Liga bei gydymas išsekina moterį, sukelia nuovargį, pykinimą, skausmus, ką jau kalbėti, kad po krūties šalinimo operacijų apie 15 – 20 % moterų lieka asimetriškomis, deformuotomis krūtinėmis. Apie grožį jau nėra kalbėti, gerai, jei neprisideda depresija ir kitos psichologinės ligos, nes moterys jaučia nepasitikėjimą savimi, nerimą, kaltę, savigarbos sumažėjimą, seksualines disfunkcijas, aplinkinių gailestį ar atstūmimą. Tad, jei galima suteikti moteriai pasitikėjimo savimi vien pagražinusios jas makiažo, kosmetinių procedūrų pagalba, kodėl taip mažai šnekame apie galimybes po krūties operacijų?

Moters krūtinė – moteriškumo ir seksualumo simbolis nuo civilizacijos pradžios. Moteriai prarasti žavesį ir grožį yra didžiulis emocinis, fizinis ir psichinis stresas. O operacijos (ir sergant, ir didinant ar mažinant krūtinę) palieka žymes, mikropigmentacijos pagalba galima atkurti krūties spenelio areolę, paslėpti randus ir gauti kiek įmanoma natūralų vaizdą.

Loreta Valatkevičienė

Galime tik įsivaizduoti, kiek tokios procedūros pagalba galima suteikti moteriai gyvenimo džiaugsmo, pasitikėjimo savimi, paslepiant fizinius randus panaikinti emocinius, kurie dažnai daug skaudesni ir gilesni. Ir – kas labai svarbu ir, beje, mane itin maloniai nustebino – jog spenelio areolės procedūrą po onkologinių operacijų yra galimybė pasidaryti nemokamai. Sakau nustebino, nes tai sužinojau visai atsitiktinai pokalbio metu su Mikropigmentacijos ir Mezoterapijos centro Kaune vadove, kur tai ir atliekama.

Ar procedūros rezultatas ilgalaikis?

Procedūros rezultatas nėra visam gyvenimui, jo trukmė priklauso nuo naudojamo pigmento intensyvumo, atlikimo technikos, individualių odos ypatybių bei gyvenimo būdo – buvimo saulėje, kosmetinių priemonių naudojimo įpročių ir medžiagų ir t.t. Rezultatas išsilaiko apie metus, po to galima atlikti pakartinę procedūrą. Norint pasiekti gero ir norimo rezultato, įprastai reikia 2 – 3 procedūrų. . Naudojamos medžiagos ir jų implantacijos gylis daro įtaką rezultatų kokybei ir stabilumui.

Kadangi spalvą blukina UV spinduliai, procedūrą rekomenduojama atlikti rudenį, žiemą ar ankstyvą pavasarį.

Ar po procedūros žmogus gali eiti į darbą, ko reikėtų saugotis ar vengti?

Mikropigmentacijos procedūra, ypatingai tobulėjant jos atlikimo technikai, leidžia gyventi įprastą aktyvų gyvenimą tuojau pat po jos. Vietą, kurioje atlikta procedūra, reikia tepti 3–4 kartus per dieną specialiai šiam tikslui skirtu produktu – paprastai tepalu, kuriame yra pantenolio. Klientas turėtų tepti tatuiruotę, kol ji sugis. Daugeliu atvejų tai užtrunka apie savaitę.

Reikia vengti UV spindulių, pirties, saunos, nekrapštyti susidariusių šašų, norint išvengti pigmento blukimo saugoti mikropigmentuotas vietas nuo kosmetinių priemonių, kurių sudėtyje yra AHA, BHA rūgščių, vitamino C, retinolių, arbutino, hidrochinono, niacinamido, žaliosios arbatos estrakto ir kt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)