– Ar manikiūro mados, kaip, tarkime, drabužių, keičiasi kas sezoną? Jei taip, kas jas padiktuoja?

– Ir manikiūrai keliauja koja kojon su mada. Visur vyrauja bendros tendencijos bei atspalviai – tiek drabužiuose, tiek aksesuaruose, tiek manikiūruose. Jei trūksta idėjų nagų dizainui, semkimės jų būtent iš naujausių mados tendencijų.

– Koks manikiūras bus pats aktualiausias artėjantį rudenį – kokios spalvos dominuos? Ar bus madingas monochrominis įvaizdis, o gal spalvų spektras ant nagų plečiasi?

– Šį rudenį dominuoja rudi, rudeniškos geltonos, mėlynos, kūno atspalviai. Rudeniui dažnai pasirenkamas vienspalvis įvaizdis, tačiau jį galima paįvairinti minimalistinėmis detalėmis – įvairiais raštais ar figūromis. Labai gera idėja ieškoti įkvėpimo naujausiose rūbų kolekcijose, parduotuvių vitrinose. Rasite begales raštų, kuriuos drąsiai galime atkartoti ant nagų ir taip puikiai suderinti įvaizdį.

– Ar prancūziško manikiūro era jau baigėsi? O gal tai nemari klasika?

– Tai klasikinis variantas, tačiau pastebiu, kad klientės vis rečiau renkasi būtent prancūzišką manikiūrą. Juk dabar tiek galimybių nagus paversti išraiškinga įvaizdžio detale, kodėl ja nepasinaudojus?

– O kaip yra su nagų daile? Kokie dizainai domins moteris šaltuoju sezonu?

– Minimalizmas ir šioje srityje nesitraukia. Tačiaupats geriausias manikiūras yra tas, kuris jums tinka pagal formuojamą įvaizdį ir gyvenimo būdą. Pabandykime įsivaizduoti griežto įvaizdžio moterį gėlėtais nagais... tikrai neatrodys patraukliai. Tad visada renkamės manikiūrą pagal savo įvaizdį.

Rekomenduojami vienspalviai dizainai, dviejų spalvų dengimas, dalinant nagą per pusę, mėnuliuko dizainai, geometrinės figūros bei raštai.

– Kalbant apie nagų ilgį – kurį laiką aktualiausi buvo trumpi, tvarkingi nagai. Ilgi nagai tarsi buvo atsidūrę užribyje, o ypač ilgi tarsi tapo savotiška beskonybe. Ar situacija pasikeitė?

– Sakyčiau, kad šios tendencijos stipriai nepasikeitė, tačiau ilgi nagai po truputį grįžta į madą.

– Kvadratinė, apvali, o gal trikampė forma? Ar renkamės tik pagal grožį, ar yra kitų kriterijų, į kuriuos turime atsižvelgti?

– Čia vėlgi žiūrime, kas mums labiausiai tinka. Dažniausiai meistras gali pasakyti, kokia forma bus tinkamiausia būtent jums. Šioje vietoje reiktų dėmesį atkreipti ir į savo gyvenimo būdą. Ovalo formą prižiūrėti kur kas lengviau nei kvadrato, tad jei esate aktyvi asmenybė, kurios nagai dažnai nukenčia nuo veiklos, siūlyčiau išmėginti ovalo formą.

– Kaip dažnai turėtume atlikti manikiūrą, kad nagai visada atrodytų tvarkingai?

– Tai labai individualu, kadangi priklauso nuo nagų augimo greičio, o pas kiekvieną jie auga tikrai skirtingai. Tačiau optimaliausias laikas manikiūrui yra 3 savaitės.

– Dabar neabejotinai dominuoja gelinis lakavimas, ar tai reiškia, kad prie paprastų nagų lakų jau nebegrįšime?

– Jei technologijos tobulėja, kodėl mums reikia pasilikti prie senųjų? Keliaukime su jomis į priekį. Visada paprastą gelinį laką lyginu su laidiniu telefonu, ar norėtumėt prie jo sugrįžti? Kelioms dienoms gal ir smagu būtų, tačiau tikrai ne ilgam.

Nuotraukose pavaizduoti J. Uždavinytės darbai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)