Mitai, jog vasaros metu negalima atlikinėti cheminių šveitimo procedūrų ar naudotis kremais, kurių sudėtyje yra AHA arba glikolio rūgšties, dažniausiai yra grindžiami pigmentinių dėmių pasekmėmis ir uždegiminėmis odos reakcijomis, rašoma pranešime spaudai.

Tačiau pigmentacijos atsiradimui įtakos gali turėti ir kitos priežastys, kaip mezoterapija, mikropigmentacija, papilomų šalinimas ar netgi netinkamai parinktos kosmetikos priemonės – dėl to labai svarbu laikytis kosmetologų nurodymų, užtikrinsiančių norimą rezultatą.

Atsižvelgiant į cheminio šveitimo procedūrų tėvyne laikomą Pietų Ameriką, galima pastebėti tendencijas, jog rūgštinių procedūrų paklausa išlieka pastovi įvairiais metų sezonais.

Žemyne, kur šalčiausiu mėnesiu vidutinė temperatūra lenkia Lietuvos vasaros klimato rekordus, žmonės rūgštinių procedūrų tęstinumo neatsisako ir toliau lankosi pas profesionalus, dirbančius su specialiais rūgštiniais šveitikliais bei glikolio rūgštimi, kuri pasižymi fotoapsauginiu poveikiu.

Profesionalai tikina, kad kremai, kuriuose yra iki 5 procentų glikolio rūgšties koncentracijos, pigmentinių dėmių neprovokuoja, kaip ir vidutinį saulės apsaugos filtrą turintys AHA rūgšties kremai.

Rūgštinės kosmetikos specialistė Irena Jokšienė dažnai susiduria su klientų nuogirdomis dėl rūgštinės kosmetikos atsisakymo vasaros sezonu: „Žmonės dažnai išsigąsta paties žodžio „rūgštis“, todėl mes stengiamės kiekvieną savo klientą supažindinti su jos nauda. Rūgštis išvalo mūsų odą, gelbėja sprendžiant aknės problemas ir spartina priemonėse esančių veikliųjų medžiagų įsisavinimą, kitaip tariant – rūgštis skatina mūsų odą dirbti.“

Pagal amerikiečių atliktus tyrimus, kremai su glikolio arba pieno rūgštimis, kurių koncentracija siekia 5 proc., vasaros metu yra ne tik patikimi, bet netgi apsaugantys nuo nenorimų saulės poveikių.

Tyrimų metu paaiškėjo, kad glikolio rūgšties preparatai gali per 48 valandas sumažinti uždegiminį odos paraudimą beveik 20 proc., o prailginus rūgštinių preparatų naudojimą iki trijų savaičių, glikolio rūgšties poveikyje sustiprintos apsauginės odos funkcijos nuo UV spindulių suintensyvėja iki 70 proc.

„Glikolio priemonės yra tinkamos reguliariai naudoti iki 2-3 metų be pertraukų, kaip ir preparatai su AHA rūgštimis, kurias naudojant ilgesnį laiko tarpą taip pat galima užtikrinti odos atsparumą neigiamiems aplinkos faktoriams.

Tačiau mes visada rekomenduojame konsultuotis su specialistais ir rinktis aukščiausios kokybės kosmetiką, norint išvengti nemalonių pasekmių jūsų odai“, – pataria rūgštinės kosmetikos specialistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)