Taigi kaip „Oskarą“ laimėjusiai aktorei, aktyvistei pavyksta taip puikiai atrodyti (ir jaustis) visus šiuos metus, kokia jos paslaptis?

Svarbiausia – sveikata

Interviu „People“ J. Fonda teigė, kad dėl fizinių duomenų jai pasisekė, kita vertus, puoselėti grožį padeda reguliarus proto ir kūno lavinimas. „Norint sėkmingai senti, svarbiausia palaikyti sveiką svorį, stiprią širdį ir kaulus, reguliariai sportuojant“, – sakė ji. Saikingai vartoti alkoholį, nerūkyti – dar pora svarbių principų, kurių laikosi aktorė.

Visada judėkite

J. Fonda serga osteoartritu, jai pakeisti abu keliai ir klubas, tačiau ji stengiasi išlikti judri. „Svarbiausia – judėti. Aš tebesimankštinu, tiesa, šiuo metu, darau tai palengva, – pasakojo ji „Daily Mail“. – Aš nebėgioju – vaikštau. Aš neslidinėju kalnuose – slidinėju lygumos slidėmis. Darau pasipriešinimo, jogos pratimus, tik labai palengva. Niekada nesustosiu. Toks mano būdas, taip išlieku stipri.“

Esate tai, ką valgote

„Visas J. Fondos knygos „Prime Time“ („Geriausias laikas“) skyrius pašvęstas šiai idėjai. Savo pratimų diske ji aiškina, kad senstant ląstelės atsinaujina lėčiau, todėl labai svarbu, ką valgome. Ji siūlo kelis mitybos pokyčius: vengti rafinuoto cukraus gaminių ir gazuotų gėrimų, rinktis lėtai įsisavinamus angliavandenius, įvairių spalvų daržoves, liesą mėsą ir nepamiršti multivitaminų.

Jane Fonda

Priimkite jums tinkamus sprendimus

Holivude kilo šurmulys, kai J. Fonda, būdama 72 m. ryžosi žandikaulio ir paakių plastinei operacijai. Ji ne kartą yra sakiusi, kad dėl to tikrai nesigaili. „Jaučiausi puikiai, tačiau atrodydavau pavargusi, – teigė ji „ForbesWoman“. – Pabodo atrodyti ne taip, kaip jaučiuosi.“ Ji pridūrė, kad nebelikus maišelių po akimis, ji pasijuto, tarsi pajaunėjusi dešimt metų.

Bendraukite

Kad ir su kuo vystytumėte santykius – su draugais, su šeima, su partneriu – santykiai, J. Fondos nuomone, yra vienas kertinių dalykų, padedančių išsaugoti jaunystę. „Kad širdyje išliktum jaunas, turi gyvenime kažką mylėti, – sakė ji „People“. – Man tai – mano draugės. Jos suteikia man energijos, su jomis jaučiuosi laiminga.“

Neatsisakykite seksualinio gyvenimo

Visas skyrius J. Fondos autobiografijoje skirtas miegamojo klausimams – ji rašo, kad aktyvų seksualinį gyvenimą gyvenančios vyresnės moterys yra sveikesnės, laimingesnės, lengviau susigyvena su senėjimu, be to, tai įrodyta moksliškai. Interviu „Sunday Telegraph“ J. Fonda sakė vartojusi testosterono, kad sustiprintų libido: „Jo poveikis stipriai juntamas, jei nori išlikti seksuali, o libido sumažėjo.“

Keiskite požiūrį

„Reikia keisti požiūrį į senėjimą“, – pabrėžė J, Fonda interviu „Forbes Woman“. Ji įsitikinusi – senas modelis „gimsti, pasieki brandą, o paskui susensti ir sukriošti“ nebeveikia. Pasak jos, vertinant senėjimą kaip lipimą laiptais, „įgyji geresnės savijautos, įkvėpimo, išminties ir sugebėjimo būti intymiu, gyventi, jaučiant tikslą“.

Jaunystė prasideda iš vidaus

Kalbant apie amžių, du trečdaliai priklauso nuo dvasios, nuo sielos, – sakė ji leidiniui „Variety“. – Dabar jaučiuosi daug laimingesnė ir esu daug jaunesnė. Posakis „seni geri laikai“ man netinka. Tikri geri seni laikai man yra dabar.“

Jane Fonda
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)