Onkologiniams ligoniams būtina visokeriopa pagalba

Architektė, dviejų vaikų mama Inga Širvaitė, pajutusi, kad savoje veikloje meniškumo poreikio nepatenkina, nutarė viską keisti iš esmės ir... siekti savo svajonės – kurti grožį. Susidomėjusi ilgalaikiu makiažu ir kibusi mokytis jo subtilybių suprato, kad tai nėra taip toli nuo architektūros, kaip gali atrodyti – čia taip pat menas ir kūryba, todėl koloristikos, formų, proporcijų išmanymas padėjo moteriai labai tvirtus pamatus būsimai veiklai.

„Kai prieš aštuonerius metus pradėjau daryti permanentinį makiažą, iš karto orientavausi į trūkumų koregavimą ir bruožų išryškinimą. Esu natūraliai atrodančio grožio šalininkė, o kaip tik vėžį išgyvenusioms moterims ar vyrams ir trūksta šių bruožų – antakių plaukelių, blakstienų, o į darbus, į gyvenimą po ligos grįžti reikia, tačiau žmonių žvilgsniai ir klausimai tikrai neprideda pasitikėjimo savimi.

Daugelis žmonių, net įveikę vėžį, nesugeba susitaikyti su aplinkinių reakcijomis ir neretai užsidarę namuose tyliai grimzta į depresijos liūną. Aš pati esu turėjusi rimtų problemų su sveikata, todėl tikiu, kad visi visuomenės nariai turime vienas kitam duoti, kas ką galime, o pajutusi poreikį ir supratusi, kad mano galimybės tą leidžia, ėmiausi emociškai sunkaus darbo – sugrąžinti onkologinėmis ligomis persirgusiems žmonėms jų bruožus ir tokiu būdu palengvinti sugrįžimą į visuomenę“ – pasakoja Inga Širvaitė – permanentinio makiažo meistrė.

Neatlygintinai paslaugas vėžiu bei alopecija (viso kūno plaukų netekimas) sergantiems specialistė teikė po dvi dienas į mėnesį apie dvejus metus, kai pasitaikė pačių ciniškiausių piktnaudžiavimo atvejų – meistrė neprašydavo nei ligos istorijų ar pažymų apie ligą, tačiau sako net pagalvoti negalėjusi, kad apie nemokamai onkologiniams ligoniams atliekamas būtinas paslaugas sužinoję žmonės, apsimes sergančiais vėžiu, kad patys galėtų džiaugtis jiems nepriklausančia procedūra.

„Šitaip nebijoti Dievo“, – stebisi moteris ir pasakoja, jog ilgainiui per dvi dienas į mėnesį nebespėdavusi priimti visų užsirašusiųjų, tad kai su ja susisiekė POLA (Pagalbos Onkologinniams Ligoniams Asociacija) organizacijos vadovė, reikalai ir su apsimetėlėmis ligonėmis išsisprendė tiesiog savaime.

Problemas galima padėti išspręsti

„Prisijungiau prie POLA organizacijos, tapome jos partneriais. Nuo šiol antakių ir akių permanentinio makiažo procedūroms suteikiama nuolaida tik pateikus organizacijos kortelę. Tokiu būdu neribojamas klientų skaičius, galima aptarnauti daugiau klientų, ir organizacijos pagalba ši informacija yra paskelbta plačiau, pasiekiamesnė, ir yra tam tikra kontrolė dėl piktnaudžiavimo – netikros ligonės piktnaudžiauti galimybės nebeturi“ – džiaugiasi I. Širvaitė.

Moteris pasakoja, kad šiais moderniais laikais opias problemas sprendžia ne tik moterys, bet ir vyrai neturintys antakių plaukelių, ar kompleksuojantys dėl praplikimo bei „kiškio lūpos“ atvejais drąsiai renkasi korekcijas permanentinio makiažo pagalba. Ne vienai dešimčiai moterų ir vyrų vėl padėjusi į gyvenimą grįžti moteris ne veltui savo studiją pavadino „InkFairy“ – rašalo fėja.

„Mano noras ir misija – palengvinti, pakeisti klientų gyvenimą į paprastesnį, lengvesnį, padėti sutaupyti brangaus laiko ir padidinti pasitikėjimą savimi. Kaip mostelėjus burtų lazdele, juolab, panašu, kad ir dvylikametė dukra ateityje padės žmonėms, ji taip pat piešia, lanko dailės mokyklą ir, bent kol kas, planuoja sekti mano pėdomis. Jau dabar labai daug išmano apie dekoratyvinį ir permanentinį makiažą, daug žino apie šiuolaikines technikas, formas, koloristiką. Esu nupirkusi jai paprastą permanentinio makiažo mašinėlę, su kuria dukra ant dirbtinės odos praktikuojasi“ – pasakoja permanentinio makiažo fėja Inga Širvaitė.


Mitai ir patarimai – prisiminti būtina

„Mitų šioje srityje yra labai daug, kaip ir nepagrįstų baimių – pasakoja specialistė – vienas labiausiai paplitusių, kad antakiai bus stori, juodi, galbūt taps mėlyni ar raudoni, kad išliks visą laiką, kad procedūra labai skausminga. Iš tiesų šiuolaikinės technikos sukuria labai natūralų vaizdą, adatėlės dirba paviršiniuose epidermio sluoksniuose, tad procedūra neskausminga, taisyklingai parinktos kokybiškų pigmentų spalvos nekinta, o palengva išblunka per 1,5-2 metus. Po šio laiko reikalinga spalvą atnaujinti, paryškinti, nieko nedarant pigmentas iš odos tiesiog išblunka“.

Jei jau susiruošėte ilgalaikio arba kitaip permanentinio makiažo procedūrai, labai svarbu pasidomėti ne vieno ir ne dviejų meistrų darbais, nes dauguma specialistų turi savo stilių, vieni mėgsta natūraliau, kiti ryškiau. Visuomet atkreipkite dėmesį į švarą ir higieną. Labai svarbu, kad procedūrą atliekantis meistras laikytųsi higienos reikalavimų, turėtų higienos pasą bei reikiamus sertifikatus, procedūros metu dėvėtų vienkartines pirštines.

Anot meistrės, ruošiantis permanentinio makiažo procedūrai būtina nepamiršti, kad apie porą savaičių po jos pagražintą zoną reikia tepti paskirta priemone, nesilankyti baseine, pirtyse, nesimaudyti atviruose vandens telkiniuose, nesideginti saulėje. Todėl norint džiaugtis vasara be rūpesčių, atostogauti nesukant galvos dėl galinčio nusiplauti makiažo, permanentinio makiažo procedūras reikėtų atlikti žiemą arba pavasarį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)