Tarptautinio kosmetikos ir parfumerijos tinklo „Douglas“ makiažo ekspertė Julija Biveinienė pataria, kaip atrasti atspalvį, kuris bus tinkamas jūsų veido odai ir makiažo pagrindą, kuris puikiai tiks jūsų veido tipui, rašoma pranešime spaudai.

Geriausias makiažo pagrindas atsižvelgiant į veido odos tipą:

Sausa oda: šis veido odos tipas dažnai reikalauja drėkinimo ir lengvos tekstūros produktų. Turint tokią odą reikėtų laikytis atokiau nuo matinių produktų. Jeigu norite užfiksuoti makiažo pagrindą, naudokite sausą pudrą, kuri drėkintų jūsų odą.

Riebi oda: turint riebią veido odą dienos eigoje makiažas trumpiau išsilaiko ir veidas ima blizgėti. Norint subalansuoti veido riebalų perteklių odos priežiūroje, labai svarbu rinktis matinę makiažo bazę, kuri būtų be papildomų aliejų, bei matinį efektą turintį makiažo pagrindą.

Subrendusi oda: su metais veido oda ima keistis. Tokiai odai reikalinga speciali formulė, kuri drėkintų, paslėptų raukšles ir tamsesnes veido vietas.

Tam, kad makiažo pagrindas atrodytų tobulai ant jūsų veido neužtenka tik žinoti savo odos tipo. Labai svarbu ją tinkamai prižiūrėti ir paruošti makiažui.

Ekspertė pataria kaip prižiūrėti veido odą nepriklausomai, koks jūsų odos tipas: venkite tiesioginių saulės spindulių, vartokite pakankamai skysčių, kruopščiai plaukite veido odą šaltu vandeniu, nemiegokite su makiažu.

Makiažo pagrindo gidas: Kaip atrasti tinkamą atspalvį?

Ieškant naujo makiažo pagrindo svarbu tinkamai nustatyti savo odos atspalvį. Tačiau retai pavyksta atrasti tobulą spalvą iš karto. J. Biveinienė pataria, kaip atrasti tinkamą atspalvį bandant naują priemonę.

Pirmas žingsnis: Pasirinkite veido atspalvį

Antras žingsnis: Pasirinktą produktą tepkite tarp veido ir kaklo

Trečias žingsnis: Įvertinkite dienos šviesoje

Ketvirtas žingsnis: Šiek tiek palaukite ir leiskite makiažo pagrindui įsigerti į jūsų odą. Kartais produktas oksiduojasi ant jūsų odos ir patamsėja.

Bandant priemonę, ant išorinės plaštakos dalies uždėkite lašelį produkto ir kita ranka švelniai paskirstykite jį ant veido odos. Makiažo pagrindą galite testuoti ant žandikaulio kampo link kaklo arba ant smakro. Geriausia produktą paskirstyti keliose vietose. Palaukus keletą minučių pasižiūrėkite, ar makiažo pagrindo atspalvis susilygino su natūralia jūsų kaklo spalva.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)