Ar žinote, kad nebūtina pirkti šveičiamąjį šampūną galvos odai? Galvos odą puikiai išvalysite su virtuvėje turimu produktu – obuolių actu.

Obuolių acto nauda:

Skalavimas su skiestu obuolių actu – puikiai valantis metodas. Tiesa, pirma įsidėmėkite kelis dalykus: nepilkite obuolių acto tiesiai ant galvos, nes galite tiesiog nudeginti galvos odą, antra – actą būtina skiesti vandeniu.

Valo įsisenėjusius nešvarumus

Obuolių actas veiksmingai šalina nešvarumus. Iš esmės taip yra dėl rūgšties. Actas mažiau rūgštus nei šveičiamasis galvos odos šampūnas, bet rūgštesnis už įprastus šampūnus. Obuolių actas pašalins riebalus, visus susikaupusius nešvarumus, o plaukai liks sveiki.

Atkuria balansą

Obuolių actas ne tik nuplauna nešvarumus nuo plaukų, jis labai naudingas galvos odai. Galvos oda, kaip ir viso kūno oda, turi būti prižiūrima, kad išlaikytumėte tinkamą pH balansą. Deja, plaukų priežiūros priemonės dažnai gaminamos, neatsižvelgiant į pH balansą, todėl ant galvos odos kaupiasi tų produktų likučiai. Obuolių actu skalaujant plaukus, tuo pačiu atkuriamas pH balansas.

Kaip skalauti plaukus su obuolių actu:

1. Buteliuke su purkštuku sumaišykite penkias dalis vandens ir vieną dalį acto – 1 šaukštą acto ir 500ml vandens.

2. Užpurkškite šio skysčio ant galvos odos.

3. Pirštais įtrinkite actą su vandeniu į galvos odą. Actas praskiestas, tad neturėtų graužti.

4. Palaukite tris–penkias minutes.

5. Perskalaukite galvą drungnu vandeniu.

6. Po šio plovimo perskalaukite plaukus su lengvu kondicionieriumi.

7. Išskalaukite plaukus, kol ant jų neliks acto ar balzamo likučių.

8. Paskui, kaip jums įprasta, džiovinkite ir šukuokite plaukus. Tiesa, turėtumėte pastebėti, kad plaukai sveikesni, labiau blizga.

Kada nenaudoti obuolių acto

Obuolių actas – plaukams naudinga priemonė, kita vertus, ne visada galima jį naudoti. Jei jūsų plaukai labai sausi, nenaudokite obuolių acto, šveičiamojo šampūno ir kt. priemonių, kurios džiovintų galvos odą. Taip pat nenaudokite obuolių acto, jeigu jūsų plaukai dažyti – nebent kartais, bet jokiu būdu ne pastoviai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)