– Kaip pasirūpinti savo antakiais, jei nėra galimybės nuvykti pas meistrę? Kokių priemonių mums prireiks šiai procedūrai namuose ir kokia eiga?

– Neturint įgūdžių ir patirties rekomenduoju labai minimaliai liestis prie antakių ir palaukti profesionalo korekcijos. Pincetas pagelbės, jei nereikalingi plaukeliai tikrai labai trukdo. Labiau įgudusios gali panaudoti ir dažus antakių plaukeliams.

Kol yra galimybė daugiau laiko skirti procedūroms namuose – palepinkite antakių plaukelius drėkinančiais, pagal poreikį, augimą skatinančiais ir plaukelius puoselėjančiais aliejukais.

– Antakių savo klientėms vašku nedepiliuoji, kodėl?

– Depiliacijos vašku privalumas – greitai ir švariai pašalinamos depiliuojamos zonos, bet aš nesirenku šio būdo. Depiliacija vašku tokioje delikačioje zonoje, visų pirma, gali padaryti „nematomą“ žalą – su laiku oda glemba, o ypač pastebimas vokų zonos užkritimas, tad skatinti to tikrai nesinori.

Kitas dalykas – nepastebimai traukiant vašką su plaukeliais gali būti pašalinamas viršutinis odos sluoksnis. Saulės poveikis tokioje zonoje iškart pasimatys pigmentinėmis dėmėmis, ypač tinkamai neprižiūrint odos.

– Ar yra būdų pačiai nustatyti sau tinkamą antakių formą?

– Kiekvienai moteriai tai labai individualus dalykas. Bendrai taikomos taisyklės yra, bet kiekvieną kartą reikia įvertinti visumą. Tikrai yra, kam tinka antakius formuoti pagal paruoštas formeles ar taikant bendras taisykles, pavyzdžiui, kur turi būti antakio pradžia ar aukščiausias antakio taškas. Bet toli gražu ne kiekvienos veido bruožai atitinka standartinio modelio bruožus. Vėlgi, labai svarbu atsižvelgti į individualumą.

Neringa Čukinienė

– Kokių klaidų vengti antakius tvarkant namuose?

– Neteisingas elgesys su antakių dažais – dažant antakių plaukelius labai svarbu laikytis nurodytų instrukcijų. Dar viena klaida – antakių išploninimas.

– Kokias antakių puoselėjimo procedūras dabar galime atlikti?

– Kalbant apie antakių priežiūrą namuose, daugeliui girdėtas liaudies patarimas antakius vakarais tepti ricinos aliejumi. Situacijos tai tikrai nepablogins, ricinos aliejus turi maitinamųjų savybių, tad plaukelius pamaitinti ricinoliu, omega-6 ir omega-9 riebiosiomis rūgštimis yra tikrai naudinga.

Taip pat yra specialios priemonės antakių bei blakstienų stiprinimui, kurios savo sudėtyje turi veikliųjų medžiagų kompleksą – naudingų maitinamųjų aliejų ir hialurono, kuris itin intensyviai drėkina plaukelius. Tokia priežiūra padeda ne tik atstatyti, prižiūrėti bet ir pagerina plaukelių augimą.

– O gal dabar – geriausias metas maksimaliai atsiauginti antakius?

– Vėlgi, atvejis atvejui nelygus. Yra moterų, kurioms jau po mėnesio tenka visiškai naujai „ieškoti“ formos. Manau, apsileisti nereikėtų, jei moteris žino, kaip gali šiek tiek pakoreguoti esamą situaciją – pirmyn. Tačiau nereiktų vaizduoti specialisto – taip galima prisidaryti ir nepataisomų bėdų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)