Taip – purkškite tiesiai ant odos

Oda – puiki drobė jūsų mėgstamiems kvepalams. Kad kvepalai maksimaliai, visapusiškai atsiskleistų, reikalinga tinkama terpė. Odos šiluma padeda kvepalams atsiskleisti, nuo jos kvapas maksimaliai išsiskleidžia.

Kad oda ir kvepalai dar glaudžiau sukibtų, patepkite odą aliejumi ar losjonu, o ant viršaus papurkškite kvepalų. Per aliejų ar losjoną kvepalų molekulės geriau įsigeria į odą. Kvepalai ilgiau išlieka, kai oda pridrėkinta, tad tinkamiausias metas kvėpintis – po prausimosi duše ar vonioje.

Ne – nepurkškite ant plaukų

Nepurkškite tualetinio vandens tiesiai ant plaukų, jame esantis alkoholis džiovina plaukus, kenkia jiems. Jei būtinai norite pasikvėpinti plaukus, naudokite kvepalus be alkoholio.

Taip – kvėpinkite ten, kur juntamas pulsas

Kvepalus norisi purkšti ten, kur tikslingiausia, kad kvapas ilgai išliktų ir maloniai sklistų. „Svarbu parinkti kūno vietas, kurios natūraliai yra šiltos, kiek drėgnos, kaip antai, vidiniai alkūnių linkiai, pakinkliai, krūtinė, kaklo šonai. Šiose vietose kvepalai maksimaliai atsiskleidžia. Kvėpinantis kitur, viršutinės natos pernelyg greitai išsisklaido, liks aštrus aromatas arba aromatas, kuris atrodys pernelyg intensyvus, be gyvybės.

Užpurkškite, patepkite kvepalų ant pulsuojančių kūno vietų. Kūno šiluma bus natūralus sklaidytuvas ir visą dieną skleis kvepalų aromatą.

Kvepalai

Ne – neįtrinkite į odą

Atsispirkite pagundai įtrinti kvepalų į odą. Kvepalų purškimas – subtilus dalykas. Kvepalai turi patekti ant odos, kad susimaišytų su natūraliais odos riebalais. Kai trinate riešus vieną į kitą, viršutinės natos išblėsta, išgaruoja.

Taip – ženkite į kvepalų debesį (tik yra išlygų)

Kai kam patinka žengti į kvepalų debesėlį, o tik paskui vilktis drabužius. Tada žmogui atrodo, kad jis iš tiesų paniro į aromatą. Tai – romantiškas potyris, kuris suteikia žavesio, džiaugsmo rytinio ruošimosi ritualui. Tik įsitikinkite, kad jūsų kvepalai nėra toksiški.

Ne – atsargiai maišykite kvepalus

Maišyti kvepalus – tikras menas. Maišyti galime panašius aromatus, kad atgaivintume pirmąjį kvapą, bet kad jis nebūtų užgožiamas. Geriausiai mūsų mėgstamų kvepalų aromatą atgaivins vienos natos kvepalai, pvz., muskuso su pudros prieskoniu. Nemaišykite ryškių kvepalų su kitais ryškiais kvepalais, nes bus per daug kvapų, jums ir aplinkiniams nuo jų tiesiog įsiskaudės galvą.

Jei mėgstate sudėtingus aromatus ir norite pridėti jiems naujumo, galite ant viršaus užpurkšti vienos natos medžio ar muskuso kvepalų – tarp praturtinsite aromatą žemiškais pustoniais. Jokiu būdu nepurkščiau ryškių vaisinių kvepalų, nes vaisių kvapas dominuoja arba sparčiai kinta, priklausomai nuo to, su kuo yra maišomas.

Taip – purkškite kvepalų ant drabužių

Daugelis žmonių purškia kvepalų ant drabužių. Jei ir jūs mėgstate pakvėpinti drabužius, įsidėmėkite kelias taisykles.

Pagrindinė taisyklė: jeigu drabužį galima skalbti, drąsiai jį kvėpinkite. Patariama nepurkšti kvepalų ant šilko ir pan. tekstūrų, ant kurių nuo parfumuotų aliejų lieka dėmės. Kvepalų reikia papurkšti į orą ir po tuo debesėliu pakišti drabužį, kad jis tolygiai kvepėtų.

Kitas dalykas – žinokite, kad papurškę kvepalų ant drabužio, galite nepajusti visų jų natų. Vienokia ar kitokia medžiaga gali sugerti tik dalį kvepalų, o ne visą kvapų gamą – štai kodėl ant drabužių kvepalai dažniausiai įgauną pudros atspalvio aromatą.

Tad kvėpinkite drabužius mėgstamais kvepalais, tik atsiminkite, jog tai bus šiek tiek kitoks aromatas, nei purškiant kvepalų tiesiai ant odos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)