Prieš pasikartojant TOP 7 šio mėnesio grožio patarimus, rekomenduojame karantino savaitės metu nesikviesti grožio specialistų į namus. Pastarieji namų sąlygomis tiesiog negalės užtikrinti reikiamų higienos normų.

Sportuoti namuose itin skatiname, tačiau primename, kad tai daryti reikia itin atsakingai. Geriau atlikti mažiau, lengviau nei padidinant riziką traumoms. Na, o kosmetikos priemones naudokite tiksliai pagal naudojimosi instrukciją, neeksperimentuokite ir namų virtuvę skirkite paruošti sveikai vakarienei, o ne kosmetikos priemonėms.

Plovėte šiandien rankas? Dezinfekavote? O rankų kremo nepamiršote?

Atliekant tyrimus nustatyta, kad plaunant rankas 30 sekundžių mikrobų skaičius sumažėja 99,9%. Nesvarbu su kuo plausite rankas su kietuoju ar skystuoju muilu abiejų priemonių esminė funkcija – nuplauti nešvarumus ir tokiu būdu apsisaugoti jus nuo mikrobų ir bakterijų plitimo ant rankų odos.

Tačiau skystasis muilus šią funkciją atlieka veikdamas mūsų rankų odą švelniau, nes pastarojo pH (rūgščių ir šarmų pusiausvyra) yra žemesnė. Taip pat, šių produktų pakuotės yra sandarios ir tai visiškai eliminuoja tikimybę, kad mikrobai persikels nuo vieno asmens kitam vien dėl to, jog naudojosi tuo pačiu rankų muilu. Kaip be būtų, rankų odos veikimas su plaunamosiomis medžiagomis, o ką jau kalbėti apie dezinfekcinius skysčius itin sausina rankų odą. Odos pleiskanojimas, perštėjimas, niežulys, nepatrauklus vaizdas, o ką jau kalbėti apie apie odos ligas tokias kaip dermatitas. Taigi plaukime, dezinfekuokime, bet nepamirškime ir patepti kremu.

Ar tikrai teisingai nusausinate rankų odą?

Rekomenduojama gerai nusausinti rankas, nes prie drėgmės bakterijos limpa kur kas geriau. Tačiau ar žinojote, kad tualetuose ir viešose vietose veikiantys automatiniai vėjo pūtikliai dažnai būna užteršti bakterijomis ir pūsdami karštą orą ant švariai nuplautų rankų užpučia įvairias bakterijas? Sandariai laikomos vienkartinės servetėlės – vis tik labiausiai pajėgios užtikrinti maksimalią švarą, o naudodami rankšluosčius, nepamirškime juos itin dažnai plauti, kad jie sausindami rankas jas vėl neapgaubtų naujomis bakterijomis.

Veido mankšta?

Rekomenduojame reguliariai treniruoti ir mankštinti ne tik kūno raumenis, bet ir veido. Priešraukšlinei veido mankštai kasdien skirkite bent po 5-7 minutes. Kodėl? Po veido oda slypi riebalinis sluoksnis, o po juo 43 veido raumenys. Pašalinus raumenų įtampą sušvelnėja veido bruožai, mažiau pastebimos raukšlės. Veido masažas suintensyvina limfos tekėjimą, pagerina kraujotaką, aprūpina odą deguonimi, atgaivina veido spalvą ir tonusą.

Kaip galėtumėte paįvairinti savo bėgimo treniruotes?

Jeigu šiuo laikotarpiu bėgti vienai darosi nuobodu, be įprasto (vienodo tempo) bėgimo, pabandykite įtraukti intervalinius bėgimus bei bėgimus į kalną. Ne tik paįvairinsite savo treniruotę, bet ir turėsite daugiau naudos. Šios aukšto intensyvumo treniruotės padės jums ugdyti ištvermę, sudegins daugiau kalorijų ir riebalinės masės treniruotės metu bei tęsis jai pasibaigus. Tokio pobūdžio treniruotės suteikia jūsų fibroblastams ir medžiagų apykaitai intensyvią mechaninę stimuliaciją.

Ar norite, kad reta jėgos treniruotė ar sekmadienio jogos praktika taptų kasdieniu ritualu?

Specialistai ir psichologai tyrinėja kaip motyvuoti save pakartotinai daryti tai, ko ne visada norime. Nors pozityvus mąstymas, įpročių formavimas, atpildas sau už pasiektus, net ir mažus tikslus, stipriai prisideda prie motyvacijos pakėlimo, vis tik, dažnu atveju tai, kas jus padrąsina ir neleidžia jums sustoti pusiaukelėje yra palaikanti sporto bendruomenė. Susiraskite treniruotę, kuri leistų jums jaustis gerai ir apsupkite save bendraminčiais, kurie stiprina ne tik jūsų fizines savybes, bet ir pasitikėjimą savimi. Karantino laikotarpiu dauguma trenerių organizuoja treniruotes virtualiai ir taip motyvuoja bei kviečia visus prisijungti sportuoti kartu. Verta pabandyti!

Ar mokate tinkamai nuvalyti akių makiažą?

Paakių zona – labai plona ir jautriausia veido odos sritis. Oda čia greičiausiai išduoda amžių bei nuovargį. Tad itin svarbu šia sritimi tinkamai pasirūpinti. Perkirpk per pusę vatos diskelį, puseles dėk ant apatinio voko, kad valomas makiažas neišpurvintų odos. Sudrėkink makiažo valymo priemone kitą vatos diskelį ir užsimerkus palaikyk ant makiažo apie 10 sekundžių. Taip priemonė pradės tirpinti makiažą ir bus patogiau nuvalyti likučius.

Grožio procedūros + knyga

Visi daugiau laiko praleisime namuose, tad kol ant veido ar plauku veiks kaukės, šį mėnesį GMG merginos rekomenduoja skaityti:

1. D. Carnegie „ Kaip atsikratyti nerimo ir pradėti gyventi “
2. T. Westoever „Apšviestoji“
3. M. Proust „Prarasto laiko beieškant“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)