Mitas: PRP (kraujo plazmos) injekcijos yra veiksmingos.

Statusas: Patvirtinta.

Paaiškinimas: Tam, jog nesusiformuotų neįgyvendinamų lūkesčių, verta išsklaidyti visus neaiškumus. Visų pirma, PRP – tai injekcinė procedūra. Iš paciento paimtas kraujas centrifuguojamas, atskiriama kraujo plazma, kuri estetinėje medicinoje naudojama veido odos regeneracijai, randų korekcijoms ar plaukų ligoms gydyti. PRP technologijos veikimo principas grindžiamas trombocituose esančių augimo faktorių veikla. Būtent augimo faktoriai skatina daugintis, augti arba migruoti reikiamas odos ląsteles ir kalogeno, elastino bei hialurono rūgšties gamybą. Šie procesai yra atsakingi už odos stangrumą, elastingumą ir drėgmę.

Augimo faktoriai taip pat skatina naujų kapiliarų susidarymą, ląstelių mikrocirkuliaciją, todėl oda po procedūrų tampa skaistesnė, pagerėja jos imunitetas. Kartais išbandę kraujo plazmos procedūras ieškome pavienių sumažėjusių raukšlių ir nepastebime didžiausio privalumo – akivaizdžiai pagerėjusios visos odos būklės. PRP injekcijos pirmiausia taikomos vidiniams odos atsinaujinimo procesams skatinti ir odai atjauninti, dėl ko tampa lygesnės ir raukšlės.

PRP injekcijos taikomos veido, kaklo, dekoltė, rankų sritims, plaukams ir sąnariams gydyti, ypač populiarios sporto medicinoje greitesniam potrauminiam gijimui.

Rezultatas:

Po atliktų plazmos injekcijų odoje suaktyvėja kolageno, elastino, hialurono rūgšties gamyba. Plazmoterapijos taikymo rezultatas – sveikesnė, skaistesnė, sudrėkinta ir elastingesnė oda, mažėjančios raukšlės, strijos, randai, post aknės randai. Šis rezultatas pasiekiamas nenaudojant jokių papildomų medžiagų – tik jūsų kraują. Rezultatas vertinamas po kelių savaičių, nes tai priklauso nuo odoje vykstančių procesų.

Pastaba:

Ar reikalingi kraujo tyrimai prieš procedūrą? Ir taip, ir ne. Centrifugavimas nepadidina virusinių ląstelių skaičiaus ir pacientas gauna tai, ką jau turi. Tokie tyrimai galėtų būti atliekami daugiau dėl gydytojų saugumo. Taip pat nėra svarbu, kiek trombocitų turite kraujyje, svarbiausia juos sukoncentruoti 2-3 kartus, kad prasidėtų regeneracijos procesas.

Kada nereikėtų atlikti PRP procedūrų? Esant uždegimui gydomame plote, sergant onkologinėmis ligomis, esant aktyviai infekcijai (įskaitant herpį).

Ar ši procedūra yra saugi? Taip, PRP technologija yra sertifikuota sistema, kuriai suteikti CE bei FDA sertifikatai, kas garantuoja, kad ji yra saugi, visiškai ištirta ir pagrįsta daugybe mokslinių tyrimų. Ši procedūra nėra naujiena. Gydymui ji pradėta taikyti jau po antrojo pasaulinio karo. Tačiau tada plazma buvo sudėtingai ruošiama. 1996 m. buvo užpatentuota PRP technologija, kuri gali būti paruošiama laboratorinėmis sąlygomis per kelias minutes. Dabar pasaulyje egzistuoja apie 100 panašių kraujo plazmos technologijų (PRP).

Tačiau būkite atidūs – ne visos technologijos yra sertifikuotos ir pagrįstos moksliniais tyrimais. Taigi, prieš darydami procedūrą, įsitikinkite, ar PRP paruošimo rinkinys tikrai turi CE ženklą, pasidomėkite, ar technologija moksliškai ištirta ir pagrįsta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)