„Labai entuziastingai pradedame sportuoti, susidaryti reguliaraus veido valymo planus ar tiesiog pasižadame bent kartą per savaitę palepinti plaukus kauke. Deja, labai dažnai norimų rezultatų nepasiekiame ne dėl to, kad visose „reklamose meluojama“, bet dėl to, kad ta plaukų kaukė palepino plaukus vos kartą per mėnesį, o nusipirktu sporto klubo abonementu buvo pasinaudota tik 50 proc.“, –teigia projekto iniciatorės.

Kviečiame pasikartoti TOP 7 šio mėnesio „grožio mitų griovėjų“ patarimus, kuriems disciplina itin svarbi.

1. Botulino toksino injekcijos turi būti reguliarios, nes mūsų raumenys vis tik sukurti veikti. Taigi, remiantis paskutiniais tyrimų rezultatais, botokso injekcijas rekomenduojama atlikti ne dažniau kaip 2 kartus per metus.

2. Būk disciplinuota, jeigu esi pamėgusi arba svarstai injekcijų pagalba pasiputlinti lūpas. Remiantis naujausiais mokslinių tyrimų duomenimis, paskelbtais pasauliniame plastinės chirurgijos ir dermatologijos kongrese IMCAS – International Master Course on Aging Science, gražiausiai lūpos po injekcijų procedūros atrodo tuomet, kai jų tūris padidėja 50 proc. Tuo tarpu, prasčiausiai vertinamas rezultatas, kuomet lūpos padidinamos 200 proc. nuo jų pradinės apimties. O tai nėra toks jau retas atvejis.

3. Būk disciplinuota, avėdama aukštakulnius. Nors aukštas kulniukas – tai amžina kova tarp patogumo, įvaizdžio ir grožio, specialistai vienareikšmiškai tvirtina, kad šis grožis visų pirma kenkia moters kojoms, o vėliau – ir visam kūnui. Taigi jeigu esi ta, kuri aukštakulnių atsisakyti neplanuoji (bent jau mes to daryti artimiausiu metu neketiname), į savo sporto programą būtinai įtrauk pratimų, kurie galėtų neutralizuoti netinkamos avalynės padarinius. Tiesiog jie privalo būti reguliariai atliekami, jeigu nori išsaugoti sveiką kūną bei elegantišką laikyseną.

4. Būk disciplinuota planuodama savo mitybą. Parsisiųsk maisto dienoraščių programėlę (pastarųjų internete gali rasti ne vieną) ir reguliariai ją naudok. Tik parsisiųsta, bet nenaudojama programėlė apkraus tavo mobilųjį telefoną, o jei būsi disciplinuota – pajusi neįtikėtinus rezultatus. Kol įpročiai nesusiformavę, neturėdami aiškaus plano, dažnai suteikiame sau per daug laisvės, ypač tuomet, kai neįvertindami savo nepakankamo aktyvumo dažnai neteisingai maitinamės. Maisto dienoraštis gali padėti kontroliuoti ne tik visavertę mitybą, bet ir sekti jūsų judėjimo aktyvumą.

5. Būk disciplinuota plaudama plaukus. Šampūnas nėra masažinis aliejus, jo pagrindinė funkcija – išplauti. Taigi, kad ir kokių naudingų plaukams medžiagų šampūnas turėtų, jis nėra nei kaukė, nei kondicionierius. Per dažnas odos alinimas plaunamosiomis medžiagomis gali sudirginti galvos odą, tačiau per retas – taip pat netinkamas sprendimas.

Reguliariai nuo plaukų nepašalinti nešvarumai (net ir nenaudojant, pvz., plaukų formavimų priemonių, jie nuolat veikiami išorinių veiksnių, daugiau ar mažiau riebaluojasi) gali lemti pablogėjusią plaukų būklę, jau nekalbant apie padarinius dėl elementarios higienos nesilaikymo. Taigi kiekviena pagal savo plaukų ir odos tipą labai individualiai įvertinkite, kaip dažnai reikia plauti plaukus, kad jaustumėtės pasitikinti savimi. Taigi, drąsiai paeksperimentuokite – pabandykite įvairesnius plovimo režimus. Tarkime, jeigu iki šiol plaudavote kiekvieną dieną, pabandykite – kas antrą. Gal net nežinojote, kad jūsų plaukams to pakanka.

6. Disciplinuotai įvertink naudojamo šampūno kiekį ne tik pagal jo konsistenciją, bet ir pagal savo plaukų tankumą. Tai labai individualu. Kaip bebūtų, šampūną rekomenduojama pilti, paskirstyti tik ant plaukų šaknų, likusiai masei plaukų pakaks priemonės tiek, kiek jos nubėgs su vandeniu. Šis įprotis padės sumažinti plaukų išsausėjimo riziką, kurią gali sukelti per dažnas plaukų alinimas plaunamosiomis medžiagomis.

7. Disciplinuotai rinkis šampūnus. Visų pirma nevertink šampūno plovimo kokybės pagal gausų jo putojimą. Dauguma šampūnų savo sudėtyje turi putojimą gerinančių medžiagų. Plaukų plovimo metu susidariusios putos padeda lengviau paskirstyti plaunančias medžiagas (detergentus) ant plaukų, tačiau su pačiu plaukų plovimu neturi nieko bendro. Taigi, jei šampūnas gausiai putoja, nereiškia, kad taip pat gerai ir išplauna. O jeigu jo etiketėje nurodyta funkcija – maitinamasis, drėkinamasis, dažytiems plaukams – žinokite, kad tai tik papildoma šampūno savybė, kuri išlieka su kiekvienu plovimo ciklu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)