Iš tiesų būtų sunku nepastebėti jaunatviškumo ir gyvenimo džiaugsmo, kuriuo spinduliuoja žinoma radijo ir televizijos laidų vedėja Livija Gradauskienė. Visuomet energinga ir išvaizdi 46-erių moteris, regis, nepavaldi laikui. Tačiau daugeliui iš televizijos ekranų ir radijo imtuvų pažįstama Livija įsitikinusi, jog gerai atrodyti ir jaustis gali kiekvienas – tereikia atrasti savo kelią. Josios – penki svarbūs žingsniai tarp kurių ir iš naujo atrastas pietų miegas, rašoma pranešime spaudai.

Nuoširdus judėjimas

Žinoma moteris neslepia savo meilės sportui. Jai nuolatinis fizinis aktyvumas – energijos, sveikatos ir grožio šaltinis: „Galima sakyti, jog aš gyvenu sporto salėje. Sportuoju daug ir nuoširdžiai – mažiausiai 3-4 kartus per savaitę. Ir dėl to jaučiuosi puikiai! Manau, kad kiekvienas turėtų atrasti jam tinkantį judėjimo būdą. Juk net moksliškai įrodyta, kad sportuojant ne tik tvirtėja kūnas, bet gaminasi laimės hormonas, akivaizdžiai gerėja ir veido odos būklė. Mat padidėja deguonies pasisavinimas, organizmo tonusas, padedantis išlaikyti odos stangrumą, gerėja kraujotaka. Į savo kasdienybę įtraukite sportą ir aš garantuoju, kad jausitės bei atrodysite daug geriau.“

Pietų miegas

Prieš keletą metų drauge su rytinio darbo pradžia Livija teigia netikėtai atradusi kitą jaunatviškumo ir geros savijautos paslaptį, apie kurią anksčiau net nebūtų pagalvojusi. Tai – pietų miegas.

„Po darbo grįžusi namo nusiprausiu veidą, užsitepu naktinę kaukę ir nusnaudžiu apie 40 minučių. Ši mano sugalvota improvizacija – naktinę veido kaukę naudoti pietų miego metu – žiauriai pasiteisino. Dabar negaliu atsidžiaugti, nes per kasdienio pogulio laiką prašviesėja mintys, atsigauna protas ir dar kartu pasilepina veido oda“, – patarimu dalinasi žinoma televizijos ir radijo laidų vedėja, neseniai tapusi ir kosmetikos prekės ženklo „Margarita“ naujos ekspertinės linijos „Anti Age“ veidu.

Kompleksiškas priemonių naudojimas

Livija atvira – jos kosmetikos spintelėje apstu veido odos priežiūros priemonių. Tai jos silpnybė, tačiau viskas susiję ir su darbu, mat televizijos laidų filmavimo metu odai tenka nemažai grimo. Tad garsi moteris pabrėžia ir kasdienių veido odos priežiūros priemonių bei jų eiliškumo svarbą.

„Tiesa ta, jog viena priemonė, net ir pati brangiausia, stebuklų nepadarys. Yra be galo svarbu atrasti sau tinkančią kompleksišką produktų dermę. Todėl pavyzdžiui kiekviena mano diena kaip taisyklė prasideda nuo odos valymo. Vėliau – dieninis ir paakių kremai. Žinoma, prieš kremą nepamirštu ir serumo. Man kremas be serumo, tai kaip zuikis be ausų, – juokiasi Livija. – Sakoma, kad jautiesi taip, kaip jaučiasi tavo oda. Tai po tokių rytinių ritualų ir mano oda, ir aš jaučiamės super!“

Sąmoningas produktų pasirinkimas

„Žinot, anksčiau, kai man buvo dvidešimt, niekas į tas kosmetikos produktų sudėtis nekreipdavo dėmesio. Tiesiog džiaugdavaisi gavęs bent kažką panašaus į veido kremą, nes tai reiškė, kad veido nereiks teplioti kiaušinio baltymu ar kokiu kitu maistu.

Nesupraskit manęs klaidingai, nesu nusistačius prieš namuose pasigamintas odos priežiūros priemones. Jei jos žmogui tinka ir patinka – valio. Tačiau tokiam dalykui reikia turėti laiko: pasidomėti, kas tinka tavo odai ir ką apskritai yra saugu naudoti. O juk dar reikia ir visą tai pasigaminti. Aš savo laiką taupau, todėl jau daugelį metų pasitikiu Lietuvos kosmetikos specialistų kuriamais produktais, nes jų sudėtį esu analizavusi ne kartą ir žinau, kad ji man tinkama“, – teigia Livija.

Meilė sau

Vis dėlto Livija įsitikinusi, jog jokie receptai ar patarimai nepadės, jei nemylėsite savęs ir užsidarysite į narvą: dirbsite nemėgstamą darbą, nerealizuosite savęs, bendrausite su jums nemielais žmonėmis ar kasdien darysite tai, kuo nei truputį netikite.

„Tokie dalykai užgesins ugnį ir širdyje, ir akyse. Liūdnas akis galima gražinti kokiomis tik nori kosmetikos priemonėmis – aplinkiniai vis vien pirmiausia pastebės jas. Todėl tik per nuoširdų dėmesį ir meilę sau kiekvienas galime atrasti tikrąjį vidinio grožio kelią, kuris atsispindės ir mūsų išvaizdoje“, – sako žinoma moteris.

Livija Gradauskienė FOTO: "Eurovaistinės" geros savijautos žurnalas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt