Švelnios lūpos – saldūs bučiniai

A. Černičenko kviečia pasirūpinti ne tik savo veido oda, bet ir lūpomis: ryte ir vakare naudinga atlikti šveitimą savo lūpų odai – kad bučiniai, linkintys saldžių sapnų, būtų dar saldesni. Pylingą galima atlikti tiesiog su medumi, jei šis itin skystas, įdėkite į jį rudojo cukraus. Beje, valgyti tikrai nerekomenduojama, nes graži oda ir cukrus bendros kalbos neranda.

Lūpų odos kraujotakos pastimuliavimui tinka ir dantų šepetėlis (tik juo būtina elgtis itin švelniai ir su meile). Atlikus šias procedūras, brūkštelkite lūpų balzamo drėgmės išsaugojimui ir užrakinimui.

„Žinoma, būtina prisiminti, kad odos, didžiausio mūsų kūno organo, priežiūra neapsiriboja tik veido oda – kaklas, dekolte, rankos tai vietos, kuriose bene ryškiausiai matomi senėjimo požymiai. Reguliariai atlikite odos šveitimą, naudokite toniką, drėkinančius kremus, serumus ant visos kaklo ir dekolte zonos, kad išvengtumėte priešlaikinio senėjimo požymių.

Taip pat nepamirškite savo alkūnių, kelių, rankų ir pėdų odos, kartą per mėnesį atlikite šveitimą ir papildomai intensyviai pridrėkinkite“ – pataria Agnė. O jei svarbi šventė jau čia pat, tačiau nespėjote jai pasiruošti – ne bėda – odą galima spėti paruošti ir iš vakaro: veido odos šveitimui rinkis savo jau ankščiau patikrintą šveitimo priemonę (nerekomenduojama bandyti naujų priemonių prieš pat svarbias datas – jos gali alergizuoti odą), švelniai nušveisk negyvas ląsteles ir nešvarumus.

Po šveitimo uždėkite mėgstamą veido kaukę – skirtingo tipo odos reikalauja skirtingai veikiančių ingredientų. Sausa – lipido, riebi – glikolio ar kitos rūgšties. Sausai odai tinka kaukės turinčios dumblių, riebiai – molio pagrindo kaukės. Po odos šveitimo visada intensyviau pridrėkinkite odą kremu, privalu sudaryti apsauginę plėvelę, kad oda nedehidratuotų ir neatsirastų nemalonaus tempimo pojūčio!

Tikslas suteikia prasmės pojūtį

J. Verseckaitė atskleidžia, kad atlikti tyrimai įrodė, jog žmonės, kurie gyvenime rado prasmę yra fiziškai ir protiškai sveikesni nei tie, kurie dar vis to ieško. Aiškus tikslo turėjimas gali sustiprinti parasimpatinę nervų sistemą, kuri padeda ilgiau jaustis atsipalaidavusiam (vyrauja ramybės metu, inicijuodama energijos atsargų atkūrimo ir kaupimo funkcijas).

Nuolatinės prasmės ir tikslo paieškos gali sukelti lėtinį stresą, jei jis taps varginantis ir beviltiškas. Tai gali nutikti kai bandoma užsibrėžti nerealų tikslą. (Pvz.: žmogus užsibrėžia nubėgti 10 kilometrų, nors prieš tai nėra bėgęs net kelių kilometrų. Arba svorio metimo atvejais, kuomet užsibrėžiama atsikratyti viršsvorio per neįtikėtinai trumpą laiką).

Su laiku ir patirtimi tikslo siekimas ir užbaigtumo jausmas įvairiose gyvenimo srityse gali sustiprėti. Svarbu mokytis formuluoti realius ir kuo labiau įkvepiančius tikslus, o patį procesą padaryti kuo malonesniu.

Na, o dar vienas tyrimas įrodo, jog dažnas valgymas nėra tiesiogiai susijęs su pagreitėjusia medžiagų apykaita. Nors pats virškinimo procesas reikalauja energijos, tai nesusiję su tuo, kiek kartų valgoma. Viskas priklauso nuo suvartojamo maisto kiekio per dieną, o pasirinktas valgymo būdas yra visiškai nesvarbus, nes virškinimo proceso metu kūnas sudegins tą patį kalorijų kiekį.

„O štai pernelyg dažnas užkandžiavimas gali sąlygoti svorio prieaugį bei vidinių riebalų sankaupas“ – savo žiniomis dalijasi Jolanta.

Sporto trenerė pasakoja dažnai išgirstanti klausimą: ar sportas turi įtakos krūtų dydžiui?

„Panagrinėkime krūties anatomiją“ – siūlo ji – krūtys yra sudarytos iš liaukinio audinio su latakais, jungiamojo ir riebalinio audinio, kuris ir suteikia krūtims formą bei dydį. Kitaip tariant, moters krūtys yra riebalų sankaupos, tokios pat sankaupos gali būti, bet kurioje kitoje jūsų kūno srityje. Būtent todėl mažėjant jūsų riebaliniam sluoksniui, mažėja ir jūsų krūtinės apimtis, tai dažniausiai nutinka tuomet, kai subalansuojate savo mitybą ir reguliariai pradedate sportuoti. Bet nenusiminkite – pasipriešinimo, jėgos pratimai gali padėti jūsų krūtims atrodyti dailesnėmis ir pilnesnėmis, nes šie pratimai lavina krūtinės ląstos raumenų tonusą, kurie padeda išstumti riebalus, esančius jūsų krūtyse, taip suteikiant joms tūrio“ – pasakoja profesionali sportininkė.

Sau taupyti draudžiama!

J. Pinkevičienė, drąsiai atskleidžianti savo su partneriais gaminamų kremų, dantų pastų sudėtis, gamybos užkulisius bei kitus niuanus, klausia – „ar tikrai nesi „taupukė“ ir nepagaili savo veido kremo ar serumo kaklo odai? Negailėk ir kaukės. Jeigu pastaroji lakštinė ir nedengia kaklo zonos, įmasažuok į kaklo odą bent truputį priemonės konsistencijos, kaklo oda ne išimtis. Ji sensta, raukšlėjasi, praranda drėgmę ir netinkamai prižiūrima anksčiau ar vėliau apie tai mums praneša“ – patarimais dalijasi Justė. Ji siūlo: – „atidaryk savo virtuvinių įrankių stalčių. Dar kartą atidžiai nuplauk du arbatinius šaukštelius (metalinius arba „bajoraitiškus“ sidabrinius), įdėk į švarų indelį, o jį – į šaldiklį. Jeigu sekmadienio rytą pramerkusi akis nebūsi patenkinta savo paakių vaizdu – šaukštelius iš šaldiklio turėsi dėti ne į kavos puodelį ir jogurto indelį. Palaikyk šaukštelių „pilvelius“ ant paakių.

Lengvas šaltukas akis pravers dar plačiau, sukursi lengvą stangresnės odos efektą“ – patarimais dalijasi moteris. Štai dar viena jos rekomenduojama gudrybė: jau turbūt girdėjai, kad veido odą rekomenduojama sausinti itin švelnaus pluošto rankšluosčiu arba popierine vienkartine servetėle. O ar bandei jos nesausinti visai? Pabandyk. Šiandien vakare, nuplovusi veido odą, leisk kelias sekundes jai padžiūti natūraliai ir iškart tepk savo drėkinantį kremą.

Švelniai įmasažuok priemonę ant drėgnos veido odos. Jeigu Tavo drėkinantis kremas savo sudėtyje turės okliuzyvinių medžiagų (pvz. natūralūs aliejai, tokie emolientai, kaip pvz.: coco caprilate, myristyl alcohol, caprylic/capric triglyceride, silikonai, kaip dimethicone) jis neleis vandeniui nugaruoti nuo odos paviršiaus ir bus sukurtas papildomas drėkinimo efektas“ – pataria Justė Pinkevičienė, moteris, dalyvaujanti kuriant lietuvišką ir itin atvirą kosmetiką lietuvišką kosmetiką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)