Grožio salono „Greenas“ kirpimo meistrės Viktorijos Parutytės teigimu, vyrų grožio kultui įtakos turėjo ne tik populiarėjantis moterų noras šalia savęs matyti stilingą vyrą, bet ir pačių vyrų vyriško grožio sampratos pokytis. Vis tik yra keletas mažų detalių, kurių nepastebi dažnas stipriosios lyties atstovas užsukęs į grožio saloną, teigia meistrė, rašoma pranešime spaudai.

– Kokiu tikslu dažniausiai vedini vyrai atveria grožio salono duris?

– Atrodo, dar visai neseniai grožio industrija ir visi grožį kuriantys salonai priklausė tik moterims – vyrai buvo viso to nuošalyje. Slapčiomis kremu tepė išsausėjusią veido odą, barzdoms formas suteikdavo savarankiškai vonioje prieš veidrodį, o plaukų kirpimą patikėdavo kirpėjai, arba žmonos ir skutimo mašinėlės duetui. Atrodo juokinga, bet tenka pripažinti – taip tikrai buvo, bet džiugu, jog visa tai jau nugrimzdo užmarštin. Šiandien situacija pakitusi iš esmės, kaip ir ne vieną dešimtmetį gyvavusi, garsių prekinių ženklų strategija. Dažnas iš pasaulinių kosmetikos grandų pristato atskiras vyrų kosmetikos linijas, kurių dar prieš dešimtmetį neturėjo.

Tie laikai, kai barzdos modeliuojamos namuose, praėjo. Užėję į saloną vyrai nesielgia lyg paprastoje kirpykloje, nesijaučia nejaukiai. Neprašo nukirpti „pirmu numeriu“, „nuskusti plikai“, ar suformuoti „bliūdelį“. Šiuolaikinis vyras drąsus, stilingas, savimi pasitikintis, žinantis ko nori žmogus, todėl vis daugiau vyrų renkasi specialistus, gebančius atsižvelgti į bendrą įvaizdį, kuriant barzdos ar plaukų stiliaus visumą.

Plaukų kirpimas, galvos odai atgaivinti skirtos procedūros, antakių korekcija, manikiūras ar pedikiūras, tai tik dalis vyriškų ritualų, teikiamų paslaugų grožio salone. Vyrai drąsiai eksperimentuoja ne tik maskuodami žilus plaukus, bet ir keisdami įvaizdį tonuojant plaukų spalvą.

Pastaruoju metu ypač daug dėmesio vyrai skiria ryškiam savo veido akcentui – barzdoms. Tinkamas grožio salonas yra tas, kuriame dirbantys profesionalūs stiliaus specialistai su barzdomis dirba kaip su šukuosenos dalimi. Taip kuriamas vientisas stilius, nes mes suprantame, jog barzda yra neatsiejama stiliaus dalis. Šiuolaikiniai kirpimo įrankiai leidžia gan techniškai atlikti tiek galvos, tiek barzdos plaukų formavimą labai tiksliai, ir preciziškai, tad nuo klasikinio barberingo skiriasi tik pačio proceso forma. Svarbiausia taisyklė prižiūrint barzdą yra tvarka. Vyrų plaukai ir barzda turi atrodyti tvarkingai, švariai ir maloniai kvepėti. Auksinė taisyklė – higiena.

– Ko ir dėl kokių priežasčių nederėtų pamiršti vyrams (kiekvieno) apsilankymo pas kirpėją metu?

– Retas vyras pripažins, kad apsilankymas pas kirpėją kelia nemažai jaudulio. Dažnam nepasiseka tiksliai paaiškinti, kokios šukuosenos nori, todėl rezultatas patekus į naujoko rankas nuvilia. Tereikia būti drąsiam ir pasakyti kokios šukuosenos ar kirpimo pageidauja. Būtina pabrėžti kas yra tabu, ko nederėtų daryti stilistei, ko klientas kategoriškai nenori.

Kiekvieno apsilankymo metu galite konsultuotis dėl galvos higienai ir šukuosenos formavimui naudojamų priemonių tinkamumo. Prašykite savo darbą išmanančios specialistės rekomendacijų. Juk kas kitas, nei savo srityje, lyg žuvis vandenyje nardantis, darbuotojas patars geriausiai.

– Ką vyro plaukai pasakoja apie jį patį? Ir ką daryti, kad jie bylotų tik gerus dalykus?

– Norint, jog plaukai visuomet atrodytų puikiai, periodiškai jie kerpami. Vieni tiesiog pakerpa nušiurusius ar besišakojančius plaukų galiukus, kiti renkasi visiškai naują kirpimą, taip iš esmės pakeisdami šukuoseną. Pasak pašnekovės, vyras turėtų eiti į kirpyklą ne rečiau nei kas keturias savaites, per šį laikotarpį plaukai paauga apie centimetrą ir šukuosena gali atrodyti nebetvarkinga, ypatingai tuo atveju, jeigu buvo pasirinktas griežtas kirpimas.

Džiugu, kad vis daugiau vyrų domisi mada, plaukų ir barzdos šukuosenų tendencijomis, priežiūros priemonių įvairove. Kiekvienas stengiasi ieškoti savito, patogaus stiliaus, tačiau norint turėti sveikus plaukus ir tvarkingą šukuoseną galioja keletas taisyklių:

5 naudingi patarimai vyrų plaukų priežiūrai:

1. Nepamirškite pasirūpinti galvos oda. Tai galite padaryti grožio salone arba namuose, vadovaujantis specialistų patarimais, atsižvelgus į odos būklę ir jos tipą.

2. Svarbu tinkamos priemonės (šampūnas, kondicionierius, plaukų formavimo priemonės. Kokiomis savybėmis turi pasižymėti naudojamos priemonės konsultuokitės su savo kirpimo meistre, atsižvelgiant į jūsų galvos odos tipą, plauko struktūrą, ji patars, rekomenduos labiausiai jūsų poreikius atitinkančius produktus).

3. Kasdieninė priežiūra (plovimas, nuo karščio apsaugančios priemonės, džiovinimas), teisingas priemonių naudojimas ir tinkamas kasdieninių ritualų atlikimas, tai jau spartus žingsnis sveikų plaukų link.

4. Kompetentingi specialistai. Jeigu galite sau leisti, lankykitės pas profesionalą, nes tik šioje srityje besimokančių ir ilgametę patirtį turinčių specialistų rankose, jūsų plaukai bus saugūs.

5. Nepamirškite, stebėti ką dedate į burną. Sveika gyvensena tai gera bendra organizmo būklė, o tuo pačiu ir žvilgantys plaukai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)