Portale „Bright Side“ skelbiamos publikacijos autoriai atkreipė dėmesį į 5 elementarius žingsnius, užtikrinančius, kad valant makiažą nebus padaryta žalos odai. Patikėkite, vien nusiprausti veido nepakanka.

1. Tinkamai pasiruoškite

Makiažo valymas prasideda nuo pasiruošimo šiam procesui. Taigi, pirmiausia privalu turėti tinkamų valomųjų priemonių. Jei veido oda riebi, derėtų rinktis aliejaus neturinčius produktus. Sausai odai tinkamiausios drėkinamąjį poveikį turinčios priemonės. Patartina įsigyti ir atskirą priemonę akims valyti.

Prieš valant makiažą, plaukus, kad netrukdytų, būtina susirišti arba susišukuoti taip, kad jie nekristų ant veido. Pirmiausia veidą patariama nušluostyti specialia drėgna servetėle.

2. Nusivalykite akis

Jei naudojate vandeniui atsparią kosmetiką, geriau rinktis aliejaus pagrindo valiklį. Žinoma, galima naudoti ir bet kurį kitą jums tinkamą valiklį. Turimu produktu kruopščiai sudrėkinkite vatos diskelį ir švelniai prispauskite jį prie vienos akies. Palaikykite 10–20 sekundžių, o tada atsargiai braukite juo virš akies, jokiu būdu netrindamos: atminkite, kad oda aplinka akis yra labai plona.

Nestumdykite diskelio pirmyn atgal, o braukite viena kryptimi – nuo vidinio kampo link išorinio. Tada apverskite diskelį ir švariąja jo puse, braukdamos į apačią, nuvalykite blakstienas.

3. Nusivalykite lūpas

Lūpas geriau nusivalyti atskirai, kad ant valomo veido nepatektų lūpdažio. Šiuo tikslu galima naudoti specialų produktą, nors puikiai tinka ir įprastas vazelinas. Patepkite juo lūpas ir po maždaug 5 minučių nuvalykite priemonę vatos diskeliu. Pernelyg stipriai netrinkite, kad nepažeistumėte lūpų odos.

4. Nusivalykite veidą

Pradėti galima nuo micelinio vandens. Sudrėkinkite produktu vatos diskelį ir nuvalykite juo veidą. Nepamirškite pasmakrės ir už ausų esančių sričių. Būtinai perbraukite diskeliu palei plaukų augimo liniją, nes kosmetikos priemonių gali užsilikti ir šioje srityje. Kai tai atliksite, imkite makiažo valiklį ir sukamaisiais judesiais paskirstykite jį ant veido ir kaklo.

Nuplaukite veidą vandeniu ir nusausinkite rankšluosčiu. Norėdamos užkirsti kelią bakterijų plitimui, galite naudoti popierinį rankšluostį. Jokiu būdu netrinkite odos – vandeniu tereikia nuskalauti, o sausinti švelniai spaudžiant.

5. Kai makiažas nuvalytas

Ypač svarbu pasirūpinti oda, kai makiažas jau nuvalytas. Tai yra paskutinis procedūros etapas. Galima pamasažuoti odą, kad ji taptų elastingesnė. Masažas skatina ir kraujo cirkuliaciją. Aišku, būtina pasitepti drėkinamuoju kremu, kad oda neišsausėtų.

Veido prausimas
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)