„Mary Kay“ vizažistė Jelena Liaudinienė pataria nuo ko pradėti, ką būtina išmesti ir kokia yra esminė kosmetinės higiena, rašoma pranešime spaudai.

„Susitvarkyti kosmetinę būtina kiekvienai moteriai. Iš tiesų, žinant vos kelias pagrindines taisykles, palaikyti tvarką kosmetinėje yra nesunku. Pirmasis ženklas, kad jums metas peržvelgti joje esančius daiktus yra tada, kai jūs jau nebegalite jos uždaryti. Tai signalizuoja, kad kosmetinėje nešiojatės per daug nereikalingų priemonių,“ – teigia J. Liaudinienė.

Būtiniausios priemonės jūsų kosmetinėje

Tam, kad galėtumėte kosmetinę susitvarkyti efektyviai, būtina žinoti, kokias priemones reikia išmesti, o kokios yra būtinos kiekvienos moters kosmetinėje. Vizažistė pataria pradėti nuo pagrindo: drėkinamojo kremo bei makiažo pagrindo.

„Tam, kad jūsų kosmetinėje jums nieko nepritrūktų, būtina turėti keletą produktų. Pirmasis iš jų – drėkinamasis kremas. Tai nėra kosmetinė makiažo priemonė, tačiau jeigu veidas nebus pakankamai sudrėkintas, net ir gražiausias makiažas neatrodys taip gerai, kaip galėtų. Antrasis būtinas produktas – makiažo pagrindas. Kiekviena moteris jį turėtų pasirinkti pagal savo veido odos tipą, tačiau dienai rekomenduočiau rinktis lengvo arba vidutinio padengimo pagrindus“, – pataria vizažistė.

Pasirūpinus veido drėgme bei lengvai užmaskavus mažus trūkumus – nepamirškite akių. Antakių pieštukas ir bent jau dviejų spalvų akių šešėliai – gali akimirksniu pakeisti jūsų dienos įvaizdį.

„Antakiai įrėmina visą jūsų veidą, todėl juos akcentuoti – būtina. Ši priemonė gali skirtis pagal poreikius. Vienai moteriai tai gali būti pieštukas, kuris prailgins ir suteiks liniją antakiams. Jei linija yra gera, tačiau jiems trūksta tūrio, moteris vietoje pieštuko gali rinktis antakių tušą. Paskutinis ir labai svarbus dalykas, kurį moterys visuomet turi laikyti savo kosmetinėje yra priemonė, skirta akims. Tai gali būti kontrastingų spalvų akių šešėliai, tušas. Jei kasdien naudojate šešėlius, būtų pravartu įsigyti šešėlių bazę, nes ji prailgina šešėlių laikymąsi. Tai yra esminės priemonės, kurias nuolatos turite turėti savo kosmetinėje norėdamos pasidaryti makiažą.,“ – pataria Jelena Liaudinienė.

Atsirinkus reikalingiausias kiekvienos dienos makiažo priemones – pradėkime tvarkyti kosmetinę.

Vizažistė pataria atkreipti dėmesį į 3 pagrindinius žingsnius:

Pirmas žingsnis: kritiškai įvertiname viską, ką turime

Geriausias būdas išsivalyti kosmetinę yra įvertinti visas priemones ir išskirstyti jas pagal poreikius. Tai padės jums suprasti, kokios priemonės yra būtiniausios, o kurių laikyti kosmetinėje nebūtina. Vizažištė J. Liaudinienė teigia, kad priemones reikėtų išskirstyti į tris dalis.

„Priemones, kurias naudojate kasdien, dėkite į pirmąją krūvelę. Pamatysite, kad tai bus greičiausiai išnaudojamos, patvariausios priemonės, mėgiamiausi ir jums labiausiai tinkantys atspalviai. Antrojoje krūvelėje turėtų atsidurti tos priemonės, kurias naudojate retkarčiais. Šioje vietoje taip pat turėtų atsidurti priemonės, kurias gavote dovanų, arba jas įsigijote dėl to, kad jos jums tiesiog patiko.

Šių priemonių laikyti kasdien naudojamoje kosmetinėje nereikėtų, nes jos tik užims vietą. Laikykite jas atskirai, ir kai jums jų prireiks, tiesiog pasiimkite. Į trečiąją krūvelę, dėkite daiktus, kuriuos laikas išmesti. Būkite kritiškos. Jei produktas beveik pasibaigęs, ir jūs naudojate jo likučius – meskite senąją pakuotę, ir įsigykite naują. Visuomet atidžiai patikrinkite produkto galiojimo laiką. Jei jis pabaigęs, priemonę metas išmesti – nerizikuokite savo sveikata ir veido oda. Greičiausiai genda kreminio pagrindo produktai, riebūs lūpų dažai,“ – teigia vizažistė.

Antras žingsnis: kosmetinės higiena

Kiekvienai moteriai yra tekę sudaužyti mėgiamą pudrą, ar pamatyti išsiliejusį makiažo pagrindą. Dažnai tai nutinka ten, kur yra laikomos pačios priemonės – kosmetinėje. Todėl bent kartą į porą mėnesių kosmetinę reikėtų išplauti.

„Dažnai kosmetinėje moterys laiko ne tik kosmetikos priemones. Ten atsiduria ir įvairūs papildomi daiktai, tokie, kaip ausų krapštukai, žirklutės. Neretai kosmetinėje prisikaupia ir išbyrėjusių ar išsiliejusių produktų, todėl ji tampa nešvari, ten kaupiasi bakterijos. Jei tik įmanoma, savo kosmetinę skalbkite skalbimo mašinoje, taip užtikrinsite, kad ji būtų švari,“, – pataria J. Liaudinienė.

Trečias žingsnis: šepetėlių valymas ir priežiūra

Ypatingos priežiūros reikalauja ne tik kosmetinė, bet ir šepetėliai. Šepetėlius būtina prižiūrėti ir reguliariai valyti.

„Vizažistams makiažo šepetėlių reikia daug ir įvairių, bet mano klientės vidutiniškai turi nuo 5 iki 8 šepetėlių. Dažniausiai tai yra didelis šepetukas kompaktinei arba biriai pudrai, antakių priežiūros šepetėlis, šešėlių šepetėlis, taip pat šepetėliai skirti lūpoms ir skaistalams. Jei šepetukus naudoja tik vienas žmogus, tuomet juos reikėtų plauti maždaug kas 10 dienų.

Tai reiškia, kad šepetėlius derėtų plauti tris kartus į mėnesį. Tam, kad juos išvalyti būtų paprasčiau, siūlau naudoti specialų šepetėlių muilą, arba purškalą. Atkreipkite dėmesį į tai, kad jeigu šepetėliai yra pagaminti iš natūralių plaukų, purškalo geriau nenaudokite, nes šereliai pradės pūstis, byrėti. Šepetėlius džiovinkite atsargiai.

Bus geriausia, jeigu juos nusausinsite popierine servetėle, arba rankšluostuku, o tuomet paliksite išdžiūti natūraliai. Jokiu būdu nenaudokite plaukų džiovintuvo, ir nedėkite jų ant radiatoriaus. Kai šepetėliai išdžius, sukratykite juos ir jie atgaus savo įprastą formą“, – apie makiažo šepetėlių priežiūrą pasakoja J. Liaudinienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt