I. Jasnauskaitė prisipažįsta, kad savo plaukais rūpinasi labiau, nei veido oda ir atskleidžia, jog dažniausiai specialiomis plaukų procedūromis užsiima tik vakarais, rašoma „RICH Hair Care“ pranešime spaudai.

Garbanotus ir ilgus plaukus turinti Inidrė juos plauna kas antrą dieną, o prieš tai darydama visada gerai išsišukuoja. Mergina pasakoja, kad prieš plaudama plaukus, juos palepina specialia kauke, o tuomet, du kartus išplovusi plaukus su šampūnu, naudoja ir nuplaunamą kondicionierių. Visgi, ji pripažįsta, kad svarbiausias akcentas jos plaukų priežiūros rutinoje yra plaukų aliejus.

„Išsiplovusi galvą su šampūnu ir kondicionieriumi, naudoju argano aliejų, nes šis labai gerai pamaitina plaukus ir suteikia žvilgesio. Jis taip pat padeda, kad plaukai neįsielektrintų. Po to – naudoju purškiamą kondicionierių, o jei reikia – dar ir purškalą, apsaugantį plaukus nuo drėgmės“, – pasakoja tinklaraštininkė.

Ji taip pat pabrėžia, kad šukuoja plaukus tik vieną kartą per dieną ir tik prieš jų plovimą, o miega drėgnais plaukais ir visada juos susirišusi į kasą.

„Jau daugiau nei 6 metus savo plaukus kiekvieną vakarą surišu į kasą – taip jie nesusivelia. Kai atsikeliu ryte, plaukų nešukuoju, tik išsklaidau pirštais“, – priduria mergina.

Pasidomėjus, kaip merginai pavyksta savo plaukus išlaikyti storus ir sveikus, ji patikina, kad vienas iš svarbiausių plaukų priežiūros žingsnių yra galiukų kirpimas. Pasak jos, tada plaukai tampa stipresni, mažiau išsišakoja, lūžinėja ir trupa.

„Tos, kurios turi ilgus plaukus, dažniausiai bijo juos kirpti, bet aš – atvirkščiai. Per metus 3-4 kartus pakerpu plaukų galiukus – kas kartą nukerpu apie 4-5 cm“, – pasakoja I. Jasnauskaitė.

Ji pabrėžia, kad taip pat labai svarbu yra ir dažnai nesausinti plaukų džiovintuvu ar formavimo žnyplėmis bei jų nedažyti.

„Dažymas, plaukų formavimo prietaisai bei džiovintuvas sausina plaukus – jie lūžinėja ir lėčiau auga. Niekada nesu dažiusi plaukų. Net dažymas sruogelėmis daro įtaką plaukams“, – aiškina tinklaraštininkė.

Mergina pastebi, kad ne tik tinkama plaukų priežiūra padaro plaukus gražius ir stiprius – tam reikalingas ir paties organizmo stiprinimas. Kad palaikytų normalią organizmo funkciją ir pasirūpintų plaukais iš vidaus, tinklaraštininkė naudoja vitaminus su biotinu ir cinku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)