Taip yra todėl, jog žiemos metu mūsų odą veikia daugybė aplinkos veiksnių, ne tik saulė, aplinkos tarša, bet ir šaltis, vėjas, temperatūrų kontrastai, sausas vidaus patalpų oras, rašoma pranešime spaudai. Viso to veikiama oda netenka vandens, sumažėja jos apsauginės savybės ir ji tampa jautresnė, greičiau sudirgsta.

Kodėl odos drėkinimas yra būtinas?

Gydytoja dermatovenerologė Inga Kisielienė teigia, jog žiemos metu odą būtina drėkinti: „Drėkinant odą ne tik atstatomas netekto vandens kiekis, bet ir pagerėja odos apsauginė funkcija, išnyksta nemalonūs jutimai, oda tampa elastingesnė, atsparesnė aplinkos poveikiui, taip pat, atrodo jauniau ir sveikiau,“ – aiškina medikė.

Kada tepti kremą

Kokias priemones rinktis žiemą?

Visi esame girdėję, jog atšalus orams reikia vengti drėkinančių kremų, būtina rinktis riebius, aliejų ar lipidų turinčius kremus. Ar tai tiesa? I. Kisielienė pritaria, jog neretai vasarą naudotas kremas ar losjonas, žiemos metu ne visada tinka. Atšalus, drėkinančių priemonių odai gali nepakakti. Tokiu atveju specialistė rekomenduoja rinktis riebesnes priemones – jos ne tik pamaitins odą, bet ir apsaugos ją nuo šalčio.

Nesvarbu, jūsų oda sausa, riebi ar normali, jai drėkinimas būtinas. „Drėkinančias priemones galime naudoti tiek ryte, tiek vakare. Vakarais odą patepkite serumu ar kremu prieš einant miegoti. Jeigu drėkinate odą ryte, labai svarbu leisti priemonėms susigerti, todėl rekomenduojama priemones naudoti bent 30 minučių prieš einant į lauką, kad kremas spėtų susigerti. O jei lauke minusinė temperatūra ar pučia žvarbus vėjas, papildomai odą patepkite riebiu, daugiau lipidų turinčiu kremu, galite pridengti veidą kepure ar šaliku," – pataria medikė.

Ar žiemą reikia naudoti apsaugines priemones nuo saulės?

Šaltuoju laikotarpiu nederėtų pamiršti ir ultravioletinių spindulių, juk saulė šviečia ne tik vasarą. Gydytoja pabrėžia, kad žiemą, dalis ultravioletinių spindulių papildomai atsispindi nuo sniego. Todėl siekiant išvengti ankstyvo odos senėjimo, raukšlių ar pigmentinių dėmių, I. Kisielienė rekomenduoja papildomai patepti veidą ir apsauginiu kremu, apsaugančiu odą nuo ultravioletinių spindulių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)