Būtina suprasti, kad šiandien nepageidaujamų plaukelių šalinimas nuo kūno, veido ir intymių zonų mūsų visuomenėje nėra naujiena, tai kasdieninė higienos procedūra kurią atlieka tiek moterys, tiek vyrai. Plaukelių šalinimo galimybių kosmetologijoje ir estetinėje medicinoje yra daugybė, nuo skutimosi peiliuku kiekvieną rytą iki ilgalaikės epiliacijos lazeriu.

Depiliacija vašku, cukrumi, depiliaciniais kremais ar elektriniais epiliatoriais – laikinas plaukelių pašalinimas nuo odos paviršiaus, plaukų folikulai nėra pažeidžiami, tad plaukelis greitai atauga, o jų kiekis nemažėja. Taip esame priversti plaukelių šalinimo procedūrą paversti savo kasdieniniu ritualu.

Kodėl verta atlikti lazerinę epiliaciją? Ar tai nėra tik didelių pinigų išmetimas?

Plaukelių šalinimas lazeriu išpopuliarėjo dėl savo efektyvumo, saugumo, ilgalaikiškumo ir finansinio atsiperkamumo, nustumdamas į šoną trumpalaikius plaukelių pašalinimo metodus.

Dažniausiai reikia 4-8 procedūrų ciklo, priklausomai nuo odos tipo ir epiliuojamos zonos, kad pasiektume ilgalaikį rezultatą. Kartojant procedūras, sunaikinama apie 85-95 proc. plaukų folikulų. Labai svarbu atlikti visą kursą, kad pasiektume norimą rezultatą. Dažniausiai pajautę gerą rezultatą po pirmos, antros procedūros klientai nustoja lankytis, todėl pasiryžus investuoti į plaukelių šalinimą, tikrai verta atlikti kantriai visa ciklą iki galo, kad dalis pinigų nebūtų išmesta į balą.

Ir nors lazerinė epiliacija ne naujiena pasaulyje ir Lietuvoje, vis dar sklando nemažai mitų bei įvairių „už ir prieš“, ar verta atlikti lazerinę epiliaciją.

1. Nežalojama oda. Atliekant plaukelių šalinimo procedūras lazeriu nepažeidžiame viršutinio odos sluoksnio, taip išvengiame galimų odos pažeidimų, infekcijų bei įauginėjančių plaukų. Jeigu turite problemą dėl įauginėjančių plaukelių ir susidarančių folikulitų – lazerinė epiliacija sprendimas odos gydymui. Atlikus pirmą procedūrą plaukas nustoja įauginėti, taip palaipsniui gydoma oda. Lazerinė epiliacija sunaikina plauko folikulą, jis nebeatauga, todėl tyrimais patvirtinta, kad lazerinė epiliacija gydo odą.

2. Ilgalaikis efektas. Jau po pirmos procedūros plaukai atauga retesni, nes dalis jų iškrenta. Lazerinė epiliacija atliekama kas 6 savaites, kai vėl pradeda augti naujas plaukelių ciklas. Kartoti procedūrą dažniau neverta, nes lazeris neturi taikinio (naujų plaukelių), todėl turime laikytis gydytojo nurodymų atvykti numatytu laiku pakartotinei procedūrai. Pasidarius procedūrų kursą, kurį rekomenduoja gydytojas (4-8 kartai), vėliau palaikomąją procedūrą rekomenduojama pakartoti pagal poreikį, kartą per metus.

3. Naujausios lazerinės technologijos neskausmingos, todėl nereikia kankintis kiekvieną mėnesį atliekant depiliaciją cukrumi ar vašku, arba ryte gaišti laiko duše skutant plaukus peiliukais. Sukurtos neskausmingos ir efektyvios technologijos leidžia klientui nepatirti nemalonių pojūčių.

Taip pat apžvelgsiu dažniausius mitus:

1. Lazerinė epiliacija labai skausminga. Naujausios lazerinės technologijos šaldo odos paviršių, taip apsaugomas odos paviršius nuo galimų nudegimų ir skausmo pojūčio.

2. Daugelis mano, jog po procedūros oda išsausėja – iš tiesų plaukeliai ant odos sulaiko drėgmę, apsaugo odą, šalinant plaukelius gali atsirasti odos sausėjimo pojūtis, bet taip yra ne dėl lazerinės procedūros, o dėl natūralios plaukelių pašalinimo apsaugos.

3. Sakoma, jog plaukeliai atauga, jei procedūrų lazeriu nekartoji nuolat, tačiau įrodyta, jog atlikus paskirtą gydytojo plaukelių šalinimo kursą, plaukeliai išnaikinami 85-95 % negrįžtamai. Jeigu nekartosite palaikomųjų procedūrų kas metus, į pradinę padėtį plaukuotumas vis viena negrįžta.

Kada galima atlikti lazerinį plaukelių šalinimą?

Rekomenduoju planuoti plaukelių šalinimo procedūrą iki atostogų saulėje. Jeigu pradėsite ilgalaikį plaukelių šalinimą žiemą ar ankstyvą pavasarį – vasarą pasitiksite jau pasiekusios trokštamus rezultatus. Jeigu neturite laiko atlikti pilną procedūrų kursą iki saulės vonių, vis viena verta pradėti šalinti plaukelius lazeriu ir grįžus po atostogų pratęsti kursą. Šiai dienai sukurtos naujausios lazerinės technologijos, kurios leidžia procedūrą atlikti ištisus metus, laikantis gydytojo nurodymų dvi savaites nebūti UV spinduliuose.

Labai svarbu atlikti pilną rekomenduojamą kursą, kad kuo daugiau plaukelių folikulų būtų pašalinta ilgalaikiam rezultatui.

Nepamirškime, kad vyrai taip pat kenčia nuo įauginėjančių plaukų ir kasdieninio barzdos, krūtinės, pažastų skutimo bei odos dirginimo. Nuo kasdieninio odos skutimo vyrų veido, kaklo, kūno oda tampa itin jautri ir sudirgusi, dažnu atveju spuogeliai nuskutami po kelis kartus, pažeidžiama oda atsiranda injekcijos galimybės, oda randėja. Lazerinė epiliacija – galimas sprendimas odos gydymui ir vyrams.

Visuomet sakau savo klientams ir draugams, kad pasaulyje nėra vienodų žmonių, tad visi rezultatai tiek medicinoje, tiek grožio ar sporto srityje pasiekiami labai individualiai, todėl pokyčius verta pradėti šiandiena ir kuo greičiau džiaugtis pasiekimais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)