Kavos pupelėse daug stimuliuojančio kofeino ir polifenolių, kurie yra itin veiksmingi antioksidantai. Kava skaistina odą, mažina patinimus ir slopina uždegimus.

Odos šveitiklis su kofeinu lygina odą, riebalų ląsteles.

Išbandykite: sumaišykite kūno šveitiklį su puodeliu kavos tirščių, puse puodelio cukraus ir puodeliu drėkinančio kokosų aliejaus. Viską gerai išmaišykite. Prausdamiesi duše sukamaisiais judesiais aktyviai įtrinkite mišinį į odą. Nuplaukite odą vandeniu ir nusausinkite rankšluosčiu.

2. Odos skaistinimo priemonė

Kava puikiai valo odą, taigi ji atrodo gaivi ir spindinti.

Išbandykite: paruoškite kaukę iš pusės puodelio kavos tirščių ir pusės puodelio kakavos miltelių. Supilkite puodelį pieno, kurio sudėtyje yra odą valančių enzimų. Viską geria išmaišykite, kad susidarytų vientisa masė. Įmaišykite šaukštą odos drėgmę išsaugančio medaus. Mišiniu ištepkite švarią odą, laikykite 15 minučių, tada nuplaukite šiltu vandeniu.

3. Natūrali plaukų apimtį didinanti priemonė

Liubeko universiteto mokslininkų atliktas tyrimas parodė, kad reguliari plaukų priežiūra naudojant kavos tirščius skatina plaukų augimą.

Išmėginkite: kartą per savaitę sumaišykite saują kavos tirščių su šlakeliu plaukų kondicionieriaus, įtrinkite mišinį į plaukų šaknis, švelniai masažuokite galvos odą, taip stimuliuosite kraujo cirkuliaciją. Penkias minutes palaukite ir tada šiltu vandeniu perskalaukite plaukus.

4. Priemonė po saulės vonių

Kavos priešuždegiminės savybės padeda mažinti odos paraudimą, o kavoje esantys antioksidantai padeda kovoti su dėl ultravioletinių spindulių poveikio atsiradusiais laisvaisiais radikalais.
Mokslininkai nustatė, kad išoriškai naudojamas kofeinas molekuliniame lygmenyje padeda odą apsaugoti nuo vėžio.

Išmėginkite: puodelį kavos praskieskite šaltu vandeniu, šiuo tirpalu suvilgykite minkštą audinį ir uždėkite saulėje nudegintus odos plotus. Tuoj pat pajusite malonią vėsą.

5. Priemonė paakiams

Kofeinas padeda iš paakių pašalinti drėgmės perteklių, sukeliantį patinimą. Be to, kofeinas padeda apsisaugoti nuo pajuodusių paakių.

išmėginkite: paruoškite šaltus kompresus du vatos diskelius suvilgę šalta kava. Uždėkite vatos diskelius ant užmerktų akių, atsipalaiduokite ir pagulėkite 10 minučių, kol oda sugers drėgmę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)