A. Young turi 30 m. patirties grožio srityje ir yra sukaupusi nemažai žinių, tad gali patarti, kokiems produktams verta netaupyti, o be kurių apskritai galima apsieiti.

Ji pataria, kaip pasigaminti naują priemonę iš turimų namie, ir kaip neleisti pinigų BB kremui, o pasigaminti jį pačioms, sumaišius makiažo pagrindą su drėkikliu. Ekspertė taip pat įspėja, kad aklas tikėjimas reklamomis gali baigtis liūdnai – plačiai reklamuojamos, bet jums galbūt visai netinkamos priemonės ne tik nepadės, bet dar ir pakenks jūsų odai.

1. Viena priemonė kelioms sritims

A. Young paaiškino, kad pirkti atskiras priemones atskiroms veido sritims, kiekvienam paros metui yra pinigų švaistymas. „Žmonės linkę labai greit patikėti, kad jiems reikia naujos, specifinės priemonės kiekvienai veido sričiai ir kiekvienam paros metui, nors iš tiesų galima pasiekti puikių rezultatų naudojant jau turimas priemones“, – aiškina ji.

Pavyzdžiui, jūs galite (ir privalote) tepti savo mėgstamu serumu ar veido aliejumi kaklo ir krūtinės sritį, kad oda šiose srityse išliktų elastinga ir sudrėkinta. Jokio papildomo kremo kaklui nereikia!

2. Dviguba dozė

Vietoje investavimo į atskiras priemones A. Young pataria specifines veido sritis, jei reikia, turima priemone patepti du kartus. „Pavyzdžiui, jei norite stipresnio drėkinamojo poveikio paakių odai, patepkite veidą (ir paakių odą) įprastu drėkikliu, palaukite 20 min, kol priemonė susigers, tada ta pačia priemone dar kartą patepkite tik odą aplink akis“, – aiškina ji.

„Jei jums patinka rezultatas – puiku! O jei ne, reiškia, atėjo laikas ieškoti naujo, specifinio produkto – bet visada visų pirma išbandykite tai, ką jau turite.“

3. Nešvaistykite priemonių – sunaudokite jų likučius

A. Young pataria neišmesti priemonių likučių – sunaudoti jas iš kelių pasigaminant vieną naują. Tai puikus būdas nešvaistyti ir kosmetikos priemonių, ir savo pinigų. Ir tvaru, ir taupu! „Nenaudojamą lūpdažį sumaišykite su lūpų balzamu arba blizgiu – gausite šviesesnę, švelnesnę spalvą“, – sako ji.

Priemones galite maišyti specialiose tuščiose paletėse arba kelioninėse kosmetikos talpose, kurių nesunku rasti įvairiose kosmetikos parduotuvėse.

„Plaukų džiovintuvu ištirpdykite lūpdažį, šepetėliu sudėkite jį į vieną paletės įdubimą, tada taip pat galite ištirpinti lūpų balzamą arba sumaišykite su lūpų blizgiu. Proporcijos priklauso nuo jūsų norimo spalvos tono – kuo daugiau blizgio ar balzamo, tuo spalva bus šviesesnė.“

4. Hibridinės priemonės: makiažo pagrindą galima skiesti odos drėkikliu

A. Young pataria naudoti seną gerą gudrybę, kad keičiantis orams galima būtų ir toliau naudoti turimą makiažo pagrindą – maišyti jį su drėkinamąja priemone. Jei įprastas makiažo pagrindas vasarą jums per tirštas, galite į jį įlašinti kelis lašus veido aliejaus arba hialurono rūgšties serumo – jo tekstūra bus lengvesnė, pataria ekspertė.

„Taip savo rankomis pasigaminsite BB kremą“, – sako ji.

„Panašiai galima atskiesti jūsų odai kiek per tamsias priemones – formulė bus lengvesnė, labiau prisitaikys prie jūsų odos. Tai nėra tobulas sprendimas, bet jis padeda išspręsti ne vieną problemą! Tik neskieskite priemonių su SPF, nes atskiedus sumažės ir apsauga.“

5. Užkirskite kelią problemai

Geriausias būdas išvengti papildomų išlaidų intensyvesnio poveikio brangioms priemonėms – užkirsti kelią problemoms, kol jų dar nėra, pataria A. Young. Ypač šis patarimas taikytinas kalbant apie brandžią odą.

„Nelaukite, kol oda perdžius, – įspėja ji. – Sulaukus 50-ies, oda išsausėja, nes su amžiumi organizmas gamina mažiau odos riebalų. Nelaukite, kol oda perdžius atšalus orams, susirgus ar kelionėse – visada nešiokitės drėkinamąją priemonę, ir kaskart, kai oda perdžiūva, ja pasitepkite.“

„Taip išspręsite sausumo problemą iškart, vos tik ji iškils, ir nereikės leisti pinigų brangioms senėjimą stabdančioms priemonėms.“

6. Neužkibkite ant reklamų kabliuko

Odos priežiūra neturėtų būti pagrįsta akimirkos kaprizais. Visada sakau, kad mada gali sugadinti odą, nes naudojamos sudėtinės dalys, kurios yra madingos, o ne tos, kurių reikia jūsų odai“, – įspėja A. Young.

„Prieš investuojant į naują priemonę svarbu įvertinti, ar jos tikrai reikia jūsų odai, ar ji tiks prie turimų produktų. Kalbant apie odą, vargu ar galima tikėtis staigių pokyčių – nusiteikite naują priemonę naudoti bent mėnesį (tai vienas odos regeneracijos ciklas), kol pamatysite rezultatus ir galėsite nuspręsti, ar ji jums tinka, ar geriau jos atsisakyti.“ Ji pridūrė: „Jei per mėnesį nepastebite skirtumo, tada meskite priemonę lauk arba kam nors atiduokite.“

„O jei matote, kad odos būklė pablogėjo, reiškia, priemonė jums netinka, nebent ant pakuotės nurodyta, kad iš pradžių būklė gali pablogėti (taip būna nuo retinolio)“, – pataria grožio specialistė.

7. Investuokite į moksliškai pagrįstas priemones

Jei ketinate išlaidauti, A. Young pataria investuoti į priemones, kurių veiksmingumas pagrįstas moksliškai. „Užpatentuoti ingredientai, kurių nauda pagrįsta moksliškai, tokie kaip liposomos, peptidai ir retinoliai – štai į ką verta investuoti. Tačiau jei tiesiog norite, kad jūsų oda būtų švelni, sveikai atrodanti – užteks paprasto drėkiklio“, – sako ji.

8. Prieš investuodami į naujas priemones, dar kartą įvertinkite savo odos būklę

Prieš leisdamos sunkiai uždirbtus pinigus naujiems produktams, visų pirma dar kartą įvertinkite savo odos būklę, pataria A. Young.

„Oda yra didžiausias mūsų organas, kuris nuolat regeneruojasi ir kurį labai lengvai gali paveikti vidiniai ir išoriniai (aplinkos) veiksniai“, – aiškina ji.

„Jei daug metų odos priežiūrai naudojate tas pačias priemones, galbūt atėjo laikas iš naujo įvertinti savo odos būklę – galbūt ji pasikeitė? Pavyzdžiui, gal jūs daug metų naudojate sausai ir jautriai odai skirtas priemones, tad jūsų oda vien nuo priemonių ko gero jau nebėra nei sausa, nei jautri. Gal visai vertėtų išbandyti lengvesnes, ne tokias riebias priemones? “

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)