„Išties, viskas odai gerai, kas gerai. Vandens rekomenduojamas kiekis per dieną, sveika mityba, žalingų įpročių vengimas, brangūs kremai ir masažai. Bet vis tik kažkada ateina metas, kai tai, kas anksčiau padėjo – nebepadeda. Tuomet geriausia kreiptis į specialistą, kuris parinktų nebe tik kosmetiką, bet ir procedūrą“, – pranešime spaudai sako savo vardo kliniką atidariusi dermatologė Asta Dumbliauskienė.

Maišo sąvokas

Kai moteris ar vyras nusprendžia, jog pribrendo kokiai nors procedūrai, dažnai jau savo galvoje turi viziją, ką galėtų atlikti. Pirma mintis – injekcijos. Bet kokios? O kur dar baimė atrodyti po jų nenatūraliai.

„Girdime tokius palyginimus – va, praėjo pro šalį, botulininė moteris – pripūstos lūpos, kurios atrodo tuoj sprogs. Tai netiesa. Visų pirma, tos moterys, kurios putlinasi lūpas iš esmės negali to daryti botulino toksino pagalba, nes jo funkcija visai kitokia. Lūpos didinamos ar skruostai formuojami hialurono rūgšties injekcijomis“, – teigia gydytoja.

Prie botulino nepriprantama

Kone greičiausias ir paprasčiausias būdas kovoti su raukšlėmis veide, kurios nebepatinka – botulino toksino injekcijos. Bet vis dar didžiausia pacientų baimė – jog, neva, prie to priprantama. A. Dumbliauskienė tikina, jog tai netiesa: „Botulino toksinas nieko nepučia ir neužpildo, jis tik blokuoja raukšlę, todėl nustojama raukytis ir mimikuoti. Taip raukšlė sumažėja.“

Veikia kaip antidepresantai

Be to, dermatologė teigia, jog JAV, Arizonoje, buvo atliktas mokslinis tyrimas, kuris nustatė, jog botulino toksino injekcijos gali padėti kovoti su depresija ir nerimo sutrikimu, jei jos yra leidžiamos į vadinamąją pykčio raukšlę – tarp antakių ir virš nosies. „Injekcija yra suleidžiama, blokuojama raukšlė, o tada į smegenis yra siunčiamas signalas, jog nėra ir rūpesčio“, – sako klinikos vadovė.

Ne visiems tinkama

Nors botulinas atrodo visai puiki ir efektyvi priemonė kovojimui su raukšlėmis, vis tik gydytoja teigia, kad ne visiems jis tinkamas. Prieš atliekant tokią procedūrą reikia būtinai pasitarti su mediku. Galbūt jūs nėščia, ar kuo sergate, dėl ko leisti injekcijų nerekomenduojama.

„Dažnai pacientai manęs klausia – daktare, ar man jau reikia kažką daryti? Ar mano amžius tinkamas? Ar aš ne per jauna? Ne per sena? Visada patariu elgtis taip, kaip pataria žmogaus vidus. Jei jam atrodo, kad dar ne metas, o ta raukšlelė netrukdo – tebūnie. Bet jei kasdien žiūri ir grauži save – tai kodėl gi ne? Kai šiuolaikinė medicina ir estetinė dermatologija tiek saugi, tiek prieinama daugeliui“, ¬ pokalbį baigia A. Dumbliauskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)