Socialiniai tinklai – galingas ginklas. Dažnai išvydę mums imponuojančios personos įrašą apie rudens kolekcijos „Zara“ švarkelį, neseniai duris atvėrusią jaukią terasą miesto centre ar naują grožio procedūrą, kone nesąmoningai leidžiamės įsukami į pinkles, nepriklausomai nuo to, ar nuomonė – nupirkta.

Nors įprastai tokiu masalu manęs lengvai nesuviliosi, bet, pripažinkime, kiekviena iš mūsų turi savų silpnybių. Štai kodėl išvydusi vienos žinomos Lietuvos ponios įrašą apie neva stebuklus darantį anticeliulitinį „VelaShape3“ aparatą, knietėjo sužinoti, ar jis iš tiesų yra veiksmingas.

Juk gyvenant progresyviame technologijų amžiuje turi būti bent vienas veiksmingas ir, tikėkimės, neskausmingas būdas atsikratyti šio grožio priešo?

Gydytoja: visiems laikams atsikratyti celiulito neįmanoma, bet yra būdų jį sumažinti

Ar žinojote, kad nuo vienos ar kitos celiulito stadijos kenčia daugiau nei 90 proc. moterų?

Anot dermatovenerologijos vyr. gyd. rezidentės Malvinos Baikštienės, celiulitu įprastai vadinamas nelygios, grublėtos ir į „apelsino žievelę“ panašios odos vaizdas.

Tokius odos struktūros pokyčius lemia pakitimai poodiniame riebaliniame sluoksnyje, kuriems atsirasti didžiausią įtaką turi lytis, genetika, mityba, gyvenimo būdas bei hormonų disbalansas. Jiems veikiant riebalų ląstelės padidėja, formuojasi riebalų sankaupos, jos pradeda spausti ir deformuoti aplinkinį jungiamąjį audinį, dėl ko oda tampa nelygi ir grublėta.

Ar galime šios odos problemos išvengti arba sumažinti simptomus? O galbūt įmanoma celiulito atsikratyti visiems laikams?

„Deja, bet galimybės visiškai pašalinti celiulitą ar 100 proc. išvengti jo atsiradimo nėra. Tačiau yra įvairių būdų, kuriais galime pasiekti, kad celiulitas būtų mažiau ar net visai nematomas“, – kalbėjo dermatovenerologė.

Anot M. Baikštienės, norint sumažinti celiulito simptomus, visų pirma, svarbiausia sveika gyvensena: valgyti sveiką, visavertį maistą, ypač daug daržovių, vaisių, uogų, kuriuose daug maistinių skaidulų, vengti labai riebaus maisto, gerti daug vandens, t.y. 2-3 litrus per dieną, reguliariai judėti bei sportuoti, mesti rūkyti, vengti streso ir laikytis poilsio režimo.

Rekomenduojama vengti labai aptemptų drabužių, nes jie sutrikdo kraujotaką apatinėse galūnėse, naudoti apsaugos nuo saulės priemones, kad dėl UV spindulių oda neprarastų stangrumo ir elastingumo, taip pat vengti didelių svorio svyravimų.

Pirmiesiems celiulito simptomams mažinti taip pat tinka anticeliulitiniai kremai su kofeinu ar retinoliu bei įvairios procedūros, kurios gerina mikrocirkuliaciją, limfodrenažą, medžiagų apykaitą, raumenų tonusą ir jungiamojo audinio elastingumą: specialūs masažai, tiek rankomis, tiek aparatais, įvairūs įvyniojimai, kūno šveitimai (pilingai), mezoterapija, lazerinis gydymas ir kt.

Užbėgant problemai už akių verta pakalbėti apie prevencines priemones. Populiariausia ir pigiausia – kremai. Ar gydytoja tiki jų veiksmingumu?

„Galbūt naudojant kremą ankstyvoje celiulito stadijoje ir galima pasiekti pastebimų rezultatų, tačiau įsisenėjusios problemos vien kremas neišspręs, poveikis bus minimalus. Todėl jie gali būti naudojami tik kaip papildoma priemonė kovai su celiulitu“, – teigė M. Baikštienė.

Gydytojos taip pat teiravausi, kaip ji vertina šiuo metu sparčiai populiarėjančias aparatines procedūras celiulito mažinimui?

„Teigiamai. Visos šiuo metu siūlomos anticeliulitinės aparatinės procedūros yra daugiau mažiau veiksmingos, padeda žymiai greičiau pasiekti norimą rezultatą, o vėliau jį palaikyti. Tik priklausomai nuo aparato, skiriasi metodikos ir reikalingas skirtingas procedūrų skaičius. Tačiau svarbu suprasti, kad veiksmingas tik kompleksinis celiulito gydymas – tą visada akcentuoju savo pacientams“, – kalbėjo savo srities specialistė.

Grožio specialistė: procedūras derinant su sveika gyvensena, rezultataiakivaizdūs

„VelaShape3“ procedūra – viena iš Lietuvoje siūlomų aparatinių celiulito ir riebalų sankaupų mažinimo ir odos stangrinimo procedūrų. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad sveiką gyvenseną derinant su procedūromis, apimtys gali sumažėti nuo 1,5 iki 7-8 centimetrų, o celiulitas – pastebimai sumažėti.

Intriguoja, bet kuo pagrįstas šis metodas? Anot grožio ir sveikatingumo klinikos „Cello Clinic“ specialistės, procedūrą, kurios metu jaučiamas kūno šilimas ar net kaitimas, sudaro keturi etapai.

1. Infraraudonieji spinduliai (IR) atpalaiduoja riebalų perteklių iš riebalinių ląstelių, įšildydami audinius iki 2 cm gylio. Jie stangrina ir lygina odą.

2. Bipoliarinis radijo dažnis (RF) skatina kolageno gamybą, greitina medžiagų apykaitą ląstelėse, gerina kraujotaką, skatina limfodrenažą.

3. Pulsuojantis vakuuminis masažas naikina celiulitą (net įsisenėjusį), aktyviai veikia riebalų sankaupas.

4. Mechaninis odos poveikis (roller-shape) aktyvina kraujotaką, gerina limfodrenažą. Tai nėra toks drastiškas vakuumas, kaip su vakuuminėmis taurelėmis.

VelaShape III anticeliulitinė procedūra, Solveiga Mykolaitytė

„Nesportuojant ir nepaisant sveikos mitybos principų, tačiau periodiškai ateinant į procedūras, maksimalių rezultatų tikėtis nereikėtų. Juk ir sporto rezultatų taip pat nepasiektume valgydami bet ką.

Įsivaizduokite, su šiuo aparatu suaktyviname kolageno ir elastino gamybą, o vakare, sugrįžę namo, prisivalgome vaisių, saldainių ir kito cukraus gausaus maisto. Cukrus yra pagrindinis kolageno ir elastino naikintojas, todėl mūsų darbo rezultatas būtų lygus nuliui.

Geriausiems rezultatams pasiekti reikia kompleksinio gydymo. Garantijas, kad aparatas yra veiksmingas, galiu duoti tik iki klinikos durų slenksčio. Nežinau, kaip klientas gyvena, kaip jis maitinasi – todėl svarbu, kad darbai tęstųsi ir namuose", – kalbėjo specialistė.

Procedūras atliekanti moteris taip pat sako dažnai girdinti įsisenėjusį mitą, esą norint apsisaugoti nuo celiulito, reikia vengti gazuotų gėrimų.

„Ne gazuoti gėrimai skatina celiulito atsiradimą, kaip kad dažnai manoma, o juose esantis per didelis cukraus kiekis. Jei gersite gazuotą mineralinį vandenį, celiulitas tikrai neatsiras. Ir priešingai, jei nuolat gersite gazuotus gėrimus ar sultis su daug cukraus, padarysite sau meškos paslaugą“, – teigė specialistė.

Moterims dažnai iškyla klausimas – kur ir kaip iš organizmo dingsta riebalai? Atsakymas yra paprastesnis nei manote. Suskaidyti riebalai pasišalina kartu su skysčiais, pavyzdžiui, šlapinantis ar prakaituojant. Dėl šios priežasties būtina kasdien gerti 2-2,5 litrų vandens, taip paspartinant procesą.

Gera žinia ta, kad procedūrų kursas nėra ilgas. Siūloma atlikti nuo 3 iki 6 procedūrų, atliekamų kas 7-10 dienų. Po kurso rekomenduojama atlikti palaikomąsias procedūras – kas 6 arba 8 savaites – kad būtų suaktyvinta kraujotaka ir limfotaka.

„Jeigu su hormonais viskas gerai, nėra sutrikusi skydliaukės veikla, greita medžiagų apykaita – rezultatai yra daug greitesni. O galutinį rezultatą pamatyti galima po paskutinės procedūros praėjus 6-8 savaitėms, nes tuomet nustoja regeneruotis suaktyvintos ląstelės“, – kalbėjo klinikos atstovė.

Verdiktas: jei dėl celiulito negalite vilkėti mėgstamų suknelių, verta susiveržti diržą visomis prasmėmis

Turiu jums dvi žinias – gerą ir blogą. Bloga žinia ta, kad procedūros bet kuriam statistiniam lietuviui yra brangios. Procedūra vienai zonai, pavyzdžiui, šlaunų išorinei pusei, jūsų kišenę patuštins 60 Eur, jei dar nuspręsite prijungti sėdmenis – iš piniginės išskris dar tiek pat.

Gera žinia – maksimalus procedūrų skaičius yra šešios, o jei atliksite namų darbus, galbūt ir mažiau. Be to, galioja standartinė taisyklė – kuo daugiau zonų koreguojate, tuo pigiau mokate. Pažįstu moterį, kurios kojos po dviejų procedūrų nuo pirminio varianto skyrėsi kaip diena ir naktis. Supermodeliu gal ir netapo, tačiau šlaunys sustangrėjo, celiulitas vizualiai sumažėjo, ką jau kalbėti apie akimirksniu išaugusį pasitikėjimą savimi.

Vis dėlto, už visą kursą šlaunims ir sėdmenis reikia išleisti rimtą sumą. Bet jei po to galėsite drąsiai vilkėti maudymosi kostiumėlį, nejausdama poreikio kuklintis ir prisidengti probleminių zonų skara, ar ši suma iš tiesų atrodo tokia tolima ir neįveikiama? Tai – jau požiūrio ir prioritetų klausimas.

Keli niuansai, kuriuos verta žinoti. Skausmo faktorius – labai individualus dalykas. Aparatui įkaistant iki 45 laipsnių, gali pasireikšti ir deginimo efektas. Pajutus diskomfortą temperatūra yra sumažinama, tačiau efektui tai įtakos neturi. Po procedūros taip pat gali atsirasti mėlynių arba kraujosrūvų, dėl suaktyvintos kraujotakos pasireikšti nežymus galvos skausmas. Yra moterų, kurioms šios procedūros yra tokios malonios, kad jų metu net užmiega.

Reziumė? Po 4 procedūrų galiu patvirtinti – moterys, tai veikia ir odos kokybė gerėja. Apimtys sumažėjo keliais centimetrais (prie to prisidėjo ir intensyvus sportas), o celiulitas, nors ir nenoriai, pamažu pasiduoda karščio bangoms. Apie galutinį rezultatą kalbėti sunku, nes, kaip ir minėjo specialistė, po paskutinės procedūros turi praeiti beveik du mėnesiai, todėl dalinuosi tarpiniais pastebėjimais.

Vis dėlto, neapsikraukite nerealistiškai lūkesčiais ir blaiviai įvertinkite save. Jei celiulitas yra jūsų draugas nuo tūkstantis devyni šimtai kažkelintų metų, per kelias procedūras jo neatsikratysite. Tačiau investicijos į save pamažu tikrai atsipirks.

Be abejo, rinkoje yra ne viena aparatinė procedūra, skirta celiulito ir apimčių mažinimui, tad jei nusprendėte ryžtis kūno formų korekcijai, pasirinkite procedūras pagal savo poreikius ir finansines galimybes.

VelaShape III anticeliulitinė procedūra, Solveiga Mykolaitytė

Trečioje straipsnio dalyje pateikiama subjektyvi autorės nuomonė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)