K. Kaminska puikiai išmano kvapų svarbą kiekvieno žmogaus kuriamam įvaizdžiui. „Kvepalus turėtumėte rinktis ne tik pagal sukeliamas emocijas ir tai, kokį įspūdį norite palikti aplinkiniams, – būtinai atsižvelkite ir į progą.

Į darbo pokalbį nereikėtų vykti pasikvėpinus švelniai salstelėjusia, bohemiška rože, juk jūsų tikslas – parodyti ne savo jausmingumą, o profesionalumą. Verčiau rinkitės gaivius kvapus, darbdavys į jus žvelgs kaip į energingą žmogų, o jei pasikvėpinsite sodresniu medienos aromatu, jo akyse atrodysite pasitikintis savimi ir stiprus.

Į vakarėlį, kuriame bus šiek tiek ankšta ir nuolatos turėsite palaikyti glaudų kontaktą su aplinkiniais, nesirinkite pernelyg intensyvių kvapų – pagalvokite apie kitus žmones, juos gali erzinti jūsų taip mėgstamas, prabangų smilkalų kvapą primenantis agarmedžio (angl. oud arba agarwood) arba aštrokas odos (angl. leather) kvapas“, – kalbėjo kvapų ekspertė.

Katarzyna Kaminska, „Jo Malone London“ butiko atidarymas

– Kokios tendencijos šiuo metu vyrauja parfumerijos pasaulyje?

– Artimiausiu metu visur matysite vieną ypač ryškią natą – rožę. Visiškai nesutinku su įsitikinimu, kad rožės aromatas yra tinkamas tik vyresnio amžiaus moterims. Rožė skirta stiprioms moterims. Be to, rožių būta skirtingų ir jas derinant tarpusavyje galima išgauti nuostabių, gaivių kvapų.

Antrąją tendenciją diktuoja dizaineris Tomas Fordas. Jis šiuo metu naudoja aldehidus – jie buvo plačiai naudojami praėjusio amžiaus šeštajame ir septintajame dešimtmetyje. Įsivaizduokite, be aldehidų taip niekada ir nebūtų sukurti kultiniai „Chanel No 5kvepalai.

– Naujo kvapo paieškos – užduotis ne iš lengvųjų. Pasiūla parfumerijos parduotuvėse ir nišinių kvepalų butikuose yra begalinė. Kaip atsirinkti tą vienintelį – savo kvapą?

– Žinote, vienas geriausių patarimų, – duokite sau laiko apmąstymams. Pirmiausia pagalvokite, kaip norite jaustis, kokiai progai perkate kvepalus. Ar norite kasdienių kvepalų, su kuriais jaustumėtės gaiviai? O galbūt stipresnių ir sodresnių, kurie jus pakylėtų ir įgalintų?

Antra, neskubėkite pirkti kvepalų – tai rimta užduotis. Rinkitės atsakingai, o išbandę kelis variantus, nesijauskite įpareigoti tučtuojau pirkti. Visada savo klientams sakau – pasikvėpinę, eikite užsiimti savais reikalais, leiskite kvepalų natoms atsiskleisti. Nepamirškite, kad kvepalai ant kiekvieno mūsų odos reaguoja skirtingai, tad pasikvėpinę tais pačiais kvepalais su artimu žmogumi, galite kvepėti visiškai skirtingai.

Dar vienas dalykas, kurį drąsiai patariu – konsultuokitės su kvapų ekspertais parduotuvėje, jūs tikrai jiems nesate našta. Veikiau priešingai, ekspertai džiaugsis galėdami patarti, pasidalinti savo patirtimi ir kvapais stilizuoti jūsų įvaizdį.

– Buvau maloniai nustebinta, kai konsultantė naujais kvepalais papurškė ne vidinę riešo dalį, kaip esame įpratę daryti, o išorinę – šiek tiek virš kauliuko. Kodėl?

– Visą gyvenimą kalbame apie tai, kad kvepalais turėtume purkšti pulso taškus, pavyzdžiui, riešus ar zoną už ausų, taip pat populiaru kvėpinti pakinklius, kulkšnis, plaukus. Bet jei norite, kad kvepalai ilgiau išsilaikytų, kvėpinkite išorinę riešo dalį. Visa paslaptis? Ant rankos esantys plaukeliai ilgiau išlaikys kvapą. Vyrams šiuo atveju išties paprasčiau!

Be to, ši dalis puikiai tinka, jei norite pajusti tikrąjį kvepalų aromatą. Dėl pieno rūgšties vidinėje riešo dalyje, kvepalų aromatas gali šiek tiek pasikeisti, tad išorinė dalis yra puikiausia kūno vieta, jei norite išbandyti naujus kvepalus.

– Ar tiesa, kad kvepalai, kaip bet kuri kita grožio priemonė, turi savo galiojimo laiką? Kalbama, kad buteliuką vertėtų sunaudoti per trejus metus. Tik ką gi daryti, kai turi nepaaiškinamą norą pirkti vis naujus kvapus, o namų kolekcijos užtektų trims dešimtmečiams?

– Savo kolekcijoje turiu prieš kelias dešimtis metų pirktų kvepalų, kurių likę vos lašelis, tačiau jie vis dar stovi ant mano naktinio stalelio lentynos. Saugau juos ir tausoju išskirtinėms progoms. Naudokite kvepalus taip ilgai, kaip tik geidžia širdis, svarbiausia – laikykite juos tinkamoje vietoje, atokiau nuo saulės šviesos ir karščio. Ir priešingai – nesugalvokite pastatyti šaldytuve.

– Esate kvapų sluoksniavimo, jų derinimo tarpusavyje šalininkė. Ką turite omenyje?

– Ieškokite parfumerijos namų, kurie kuria tarpusavyje derančius kvapus, taip galite išgauti netikėtus, o kartais net visiškai individualius aromatus.

Nieko stulbinančio nenutinka, jei derinate citrusines natas su citrusinėmis. Tikroji magija įvyksta, kai derinate kažką, iš pažiūros, visiškai nederančio tarpusavyje, pavyzdžiui, geltonąją citriną su baziliku, „earl grey“ su agurko natomis.

Žmonės dažnai galvoja, kad tai reiškia, jog du skirtingus aromatus supilsime į vieną buteliuką ir štai – rezultatas. Bet kvapų sluoksniavimas, iš tikrųjų, vyksta ne taip.

Kartais kvepiu net 5 skirtingais aromatais vienu metu. Visa paslaptis slypi tame, kad kvapus sluoksniuoju – naudoju vieno aromato kūno prausiklį, kito – kūno kremą, trečio – kvepalus.

Yra žmonių, kurie kvepalus sluoksniuoja ir kitu principu – vienais kvepalais purškia riešus, kitais – pakinklius, o treti kvepalai atsiskleidžia besiplaikstant plaukams. Patikėkite, jūs tikrai neturite apsiriboti ties vienais kvepalais. Eksperimentuokite!

„Jo Malone London“ butiko atidarymo akimirkas ir svečių įvaizdžius išvysite DELFI Stilius fotogalerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)