Glotni, lygi oda suteikia pasitikėjimo savimi ir leidžia pasijusti tikra dievaite. Tad nenuostabu, kad tobulo švelnumo paslaptį bando įminti kone kiekviena. Nepageidaujamus kūno plaukelius galima šalinti įvairiais būdais, tačiau grožio salono „EstheticA“ meistrė Jurga Šoblinskienė išskiria penkis populiariausius, rašoma „BookitNow“ pranešime spaudai.

Nepageidaujamų plaukelių skutimas. Šis depiliacijos būdas yra greitas ir patogus, tačiau efektas – itin trumpalaikis. Dažnas plaukelių skutimas dirgina odą, todėl naudoti skutimosi priemones tiesiog būtina.

Plaukelių šalinimas epiliatoriumi. Tai gana efektyvus būdas, nes plaukas išraunamas su šaknimis. Visgi tam reikia kantrybės ir įgūdžių. Pasirinkus netinkamą epiliatorių arba netinkamai jį naudojant, didėja tikimybė pažeisti plauko folikulą. Tuomet iš vieno svogūnėlio gali pradėti augti keli plaukeliai arba net imti įauginėti.

Fotoepiliacija. Tai nepageidaujamų plaukelių šalinimas pulsine šviesa. Plauko stiebe esantis pigmentas sugeria šviesą, kuri virsta šiluma ir paveikia plauko folikulą. Tai yra ilgalaikė plaukelių šalinimo procedūra. Kuo plaukas tamsesnis – tuo procedūra efektyvesnė. Tačiau specialistė atkreipia dėmesį, kad jei šis epiliacijos būdas pasiteisino draugei, nebūtinai taip pat sėkmingai jis paveiks ir jūsų plauką.

Depiliacija vašku. Šis depiliacijos būdas pakankamai greitas ir veiksmingas, nes leidžia ilgesnį laiką džiaugtis lygia bei glotnia oda. Reguliariai atliekant depiliaciją, plaukeliai atauga plonesni ir silpnesni.

Depiliacija cukraus pasta. Jos metu naudojama pasta, pagaminta iš visiškai natūralių sudedamųjų dalių. Šis būdas puikiai tinka alergišką odą turintiems žmonėms. Atliekant depiliaciją cukraus pasta, kartu atliekamas ir odos šveitimas.

Nepageidaujamų plaukelių šalinimas vašku bei cukraus pasta gali būti atliekamas ir namuose. Visgi J. Trubilaitė rekomenduoja šias grožio procedūras patikėti patyrusiems specialistams. Neturint pakankamai įgūdžių, galima pažeisti odą bei plauko folikulą, o meistras ne tik profesionaliai atliks procedūrą, bet ji bus kur kas efektyvesnė ir ne tokia skausminga.

Depiliuojamoje vietoje plaukelius reikėtų paauginti bent 3 savaites, odą reguliariai drėkinti, o prieš depiliacijos procedūrą nušveisti odos paviršių. Taip ne tik pašalinsite raginį sluoksnį, bet ir pakelsite plaukelius, kuriuos vėliau bus lengviau išrauti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)