Rankas plaukitės tinkamai

Dėl dažno sąlyčio su muilu rankų oda netenka drėgmės ir ima glebti. Kad taip nenutiktų, laikykitės toliau išvardytų taisyklių.

Nenaudokite antibakterinio muilo, nebent tai būtų visiškai būtina. Venkite kvapnių priemonių ir kvepalų: jos sausina odą, be to, gali sukelti sudirbimų. Rinkitės drėkinamąjį muilą su simondsijų, alyvuogių arba alavijų aliejumi.

Rankas reikia plauti šiltu, bet ne karštu vandeniu – tik taip pavyks išsaugoti natūralų apsauginį sluoksnį. Venkite elektrinių džiovintuvų. Pirmenybę teikite popieriniams rankšluosčiams.

Mūvėkite pirštines

Rankas be perstojo veikia šaltis, įvairūs chemikalai, sausas oras ir kt. Norint sumažinti neigiamą jų poveikį, būtina, jei tik įmanoma, mūvėti pirštines.

Kai šalta, mūvėkite odines ar kailines pirštines. Puiku, jei jos bus kumštinės.

Jei rengiatės buities darbams (indų, grindų plovimas, vonios šveitimas ir kt.) , apsiginkluokite guminėmis arba latekso pirštinėmis. Plušėdamos sode arba darže, būtinai mūvėkite medžiagines pirštines.

Reguliariai drėkinkite rankų odą

Kokybiškas rankų kremas – ne mažiau būtinas nei tinkamas muilas arba šampūnas, todėl jį rinktis reikia atsakingai.

Teptis rankas kremu reikia tiek, kiek būtina, bet ne mažiau nei du kartus per dieną – ryte ir vakare. Jei rankų oda sausa, tūtelę kremo pasidėkite šalia kriauklės ir tepkitės juo kaskart nusiplovusios rankas. Jei norite maksimalaus poveikio, vakare, pasitepusios rankas kremu, apsimaukite medvilnines pirštines – jų tikrai nereikia nusimauti einant miegoti.

Drėkinti reikia ne tik rankų odą, bet ir nagus, todėl įtrinkite į juos nedidelį kiekį rankų kremo. Nagų odelėms puikiai tiks kremas su vitaminu E.

Drėgmę oda gauna ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus, todėl nepamirškite gerti vandenį. Įsigykite oro drėkintuvą ir būtinai jį naudokite tuo metų laiku, kai patalpų oras išsausėja.

Neignoruokite šveitimo

Rankoms reikalingas ne tik kremas. Bent kartą per savaitę jas reikia nušveisti šveitikliu ir palepinti kauke.

Rankų kaukę galima pasigaminti iš produktų, kurių veikiausiai rasite šaldytuve. Pavyzdžiui, pusę avokado laisvai galite sumaišyti su kiaušinio tryniu ir valgomuoju šaukštu citrinų sulčių. Išsitepkite šia tyre rankas ir palaikykite 20 minučių. Žinokite, rankų kaukių receptų yra ne vienas – tereikia jais pasidomėti.

Rankų šveitiklį galima pasigaminti iš alyvuogių aliejaus ir cukraus. Tai taip pat ne vienintelė priemonė rankoms šveisti. Jei specialioms procedūroms neturite laiko, šveisdamos kūną arba tada, kai tepatės veido kaukę, nepamirškite ir rankų.

Nepamirškite kremo nuo saulės

Vienas iš akivaizdžiausių požymių, kad žmogus nebejaunas, – rankų odos pigmentacija. Tik ją sukelia anaiptol ne organizmo senėjimo procesai arba kepenų funkcijos sutrikimai, kaip galbūt girdėjote, o paprasčiausi saulės spinduliai. Su amžiumi jų poveikis tampa matomas.

Kad pigmentinių dėmių atsirastų kuo mažiau, rankas reguliariai tepkitės kremu nuo saulės.

Puikus natūralus odos baliklis – citrusiniai vaisiai. Labai patartina reguliariai palepinti rankas kaukėmis iš 1 valgomojo šaukšto citrinų sulčių, tiek pat pieno ir tiek pat medaus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją