Grožio produktų gamintojai daro viską, kad iš savo klientų išviliotų kaip įmanoma daugiau pinigų. Deja, dažnai paaiškėja, kad iš tikrųjų mums net nereikia visko, ką perkame.

Taigi, „Bright Side“ nusprendė išsiaiškinti, kurios mūsų žinomos tiesos apie grožio produktus tėra mitai, gerokai paploninantys mūsų pinigines.

Mitas Nr. 1: norint užkardyti raukšles, „grožio injekcijos“ reikalingos jauname amžiuje

Pasak kosmetologų, ši sveikatai kenksminga mada padeda grožio salonams uždirbti pinigus, nes klientės bijo sulaukti raukšlių. Grožio injekcijos išeikvoja odos resursus, dėl ko ji tampa labiau pažeidžiama. Iš tikrųjų, sveikos moters organizmas turi pakankamai hialurono rūgšties, kad oda atrodytų gerai. Šios rūgšties kiekis ima mažėti tik apie 60 metų.

Be to, jeigu nėra priežasčių (tokių kaip iš tiesų gilios raukšlės) leisti botoksą, to ir nereikėtų daryti. Kuo žmogus jaunesnis, tuo aktyviau imuninė sistema gamina antikūnus prieš botulino toksiną. Manoma, kad didėjant imunitetui toksino atžvilgiu, kiekvienos paskesnės injekcijos poveikis bus silpnesnis. Vis dėlto, po keturiasdešimties antikūnai taip stipriai nesigamina, todėl injekcijų poveikis būna ilgesnis. Žinoma, tai galioja tik tokiu atveju, jeigu injekcijos nebuvo daromos jauname amžiuje.

Mitas Nr. 2: ekologiški grožio produktai yra geresni už įprastinius

Ekologiški kosmetikos gaminiai šiandien labai populiarūs, tačiau nėra visiškai aišku, kada jie gali būti laikomi ekologiškais, o kada ne. Yra keletas kriterijų: ne mažiau kaip 90 procentų ingredientų turi būti ekologiški, gauti ekstrakcijos procese, o žaliavos turėtų augti švariuose laukuose, turinčiuose visus būtinus sertifikatus. Tačiau dažnai šių produktų gamintojai sutelkia visą dėmesį į šių sąlygų patenkinimą, kad kartais pamiršta apie pačių produktų efektyvumą. Taigi, vis dar didelis klausimas, ekologiški grožio produktai yra veiksmingi ar ne.

Be to, ekologiški produktai deja nepajėgs išspręsti visų jūsų problemų. Pavyzdžiui, neekologiški grožio produktai turi daugiau galimybių kovoti su pigmentacija ir raukšlėmis, ir netgi odą drėkina geriau.

Mitas Nr. 3: prakaitavimą reikia blokuoti antiperspirantais

Prakaitavimas padeda iš organizmo pašalinti toksinus ir kontroliuoti kūno temperatūrą – tai žino kiekvienas. Tačiau dėl kažkokių priežasčių dažnai ignoruojamas faktas, kad prakaitavimas atlieka svarbią gynybinę funkciją. Riboti prakaitavimą – gana pavojinga.

Antiperspirantai riboja prakaitavimą, blokuodami riebalines liaukas. Akivaizdu, kad tai geruoju nesibaigia. Nuolatinis antiperspirantų naudojimas sukelia dideles problemas su mūsų mikrobioma. Tad geriausia naudoti šiuos produktus ne daugiau kaip du ar tris kartus per savaitę ir prieš miegą juos nusiplauti. Geriausias sprendimas – pirkti neagresyvius dezodorantus su saugiais ingredientais. Pavyzdžiui, pagamintus iš natūralių mineralinių druskų, kurios užkardo bakterijų gamybą ir nemalonių kvapų atsiradimą.

Mitas Nr. 4: lūpų balzamas yra puiki prevencija nuo jų sausumo

Lūpų balzamo privalumai yra labai pervertinami. Kai kurie ekspertai mano, kad tai visiškai bevertis produktas. Naudojant lūpų balzamą, slopinate natūralų garavimo ir odos atkūrimo mechanizmą, nes balzamas neleidžia pašalinti negyvų odos ląstelių. Taip pat, naudojant lūpų balzamą, ilgainiui tai tampa įpročiu, o kai kurios moterys mėgsta lūpas laižyti, dėl ko jos tampa labai sausos.

Puiki alternatyva – naudoti balzamą su vitamino E kapsulėmis. Kiekvieną rytą ir vakarą aliejų iš kapsulių įtrinkite į lūpas.

Mitas Nr. 5: kova su celiulitu – nesibaigiantys masažai ir kūno įvyniojimai

Beveik visos moterys nerimauja dėl „apelsino žievelę“ primenančios odos, kas grožio produktų gamintojams leidžia užsidirbti solidžias sumas. Tačiau taip atsitinka tik dėl to, kad tik labai nedaug žmonių žino viską apie kremus nuo celiulito ir kaip jie turi būt į naudojami.
Anticeliulitinių produktų naudojimas turėtų būti pagrįstas menstruacinio ciklo etapais. Pirmajame etape, po menstruacijų pradžios (12-14 dienų), galite naudoti riebalus deginančius produktus. Pavyzdžiui, galima daryti įvyniojimus su kofeinu arba vadinamuosius anticeliulitinius masažus. Antrajame etape (po ovuliacijos) išauga progesterono hormono lygis: tai paskatina vandens sulaikymą ir supaprastina riebalų sintezę. Tad šiuo laikotarpiu turėtumėte naudoti produktus, kurie mažina pabrinkimą ir atlikti manualinį limfos drenažą.

Mitas Nr. 6: terminis vanduo drėkina odą

Pasak daugelio reklamų, terminis vanduo yra svarbi odos drėkinimo priemonė. Tačiau pasirodo, kad net šį paprastą purškiklį reikia naudoti tinkamai. Jeigu paprasčiausiai terminiu vandeniu padengiate veidą, iš tikrųjų odą dehidratuosite, o tai yra priešinga nei tai, ko norite. Viskas slypi fizikos dėsniuose: vanduo garuoja kartu su jūsų odos drėgme. Terminio vandens naudojimas paplūdimyje – siaubinga mintis, nes tai leis ultravioletiniams spinduliams dar labiau paveikti jūsų odą.
Štai kaip teisingai naudoti terminį vandenį: jeigu norite, kad jis tinkamai drėkintų jūsų odą: užpilkite šiek tiek jo ant odos ir kol vanduo gersis, ant viršaus užtepkite kremą. Arba terminį vandenį galite naudoti po kremo, taip pat įmasažuodami jį į odą. O jeigu norite tiesiog nuplauti veidą, turėtumėte po to nuvalyti servetėle.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)