Kasdien naudojate drėgnas servetėles makiažui valyti

O argi gali būti patogiau? Tereikia pašalinti makiažą ir daugiau nieko. Deja, vien tik drėgnų servetėlių naudoti negalima, nes jos nepakankamai nuvalo odą. Tai dar ne viskas. Jų paviršius ganėtinai šiurkštus, todėl gali kilti sudirgimų, oda gali išsausėti, įsitempti. Drėgnų servetėlių derėtų griebtis tik tada, kai nėra galimybės pasinaudoti vandeniu arba neturite kokybiško valiklio. Kasdienei veido priežiūrai tikrai turėtumėte rinktis specialias valomąsias putas, pienelius ir gelius.

Manote, kad galima naudoti vien tik serumą

Serumą reikia naudoti prieš tepant drėkinamąjį kremą, be to, geriau – vakare, ypač, jei serumo sudėtyje yra retinolio. Taip oda efektyviau pasisavins vertingus maitinamuosius komponentus. Dar puikesnį efektą pasieksite naudodamos veido kaukę. Atminkite, kad vasarą retinolio turinčius produktus galima naudoti tik su kremais nuo saulės, kadangi retinolis padidina odos jautrumą saulės spinduliams, taigi, ir nudegimo riziką.

Makiažo pagrindą paskirstote sausa kempinėle

Kempinėles, kuriomis skirstomas makiažo pagrindas, paprastai būtina sudrėkinti. Sausos kempinėlės sugeria per daug priemonės, be to, neleidžia tolygiai jos paskirstyti.

Neskiriate maskuoklio nuo korektoriaus

Daugelis nesupranta, kuo skiriasi šios dvi grožio priemonės, todėl reikia aiškiai pasakyti, kad maskuokliu tepamos tik prie akių esančios sritys, o korektoriumi slepiami odos defektai ir nelygumai. Ir vieną, ir kitą priemonę reikia naudoti, atsižvelgiant į tam tikrus niuansus. Maskuoklį reikia tepti ant jau sudrėkintos odos, o korektorių – masažuojamais judesiais – tik taip pavyks išgauti natūralų efektą.

Gelius ir valomąsias putas naudojate tik makiažui valyti

Valikliai daug labiau pasiteisina, jei yra naudojami ne tik vakarais makiažui valyti, bet ir rytais. Taip elgiantis pavyksta pašalinti per naktį ant odos išsiskiriančius riebalus, negyvas ląsteles, nešvarumus ir prakaitą. Taip pat patartina atsisakyti šveitiklių ir pakeisti juos valikliais su rūgštimis, mat agresyviai valant odą kartais galima sulaukti blogesnio rezultato nei visiškai jos nevalant.

Paliekate kaukę nakčiai arba nuimate ją visiškai išdžiūvusią

Visų rūšių kaukes reikia naudoti taip, kaip nurodyta instrukcijose. Todėl nelikite su kauke per naktį, jei gamintojas nerekomenduoja taip daryti. Ydinga praktika gali privesti prie rimtų odos problemų. Bioceliuliozines lakštines kaukes reikia nuimti nelaukiant, kol jos sudžius, nes sausa medžiaga ims traukti iš odos drėgmę. Tas pats pasakytina ir apie pastos konsistencijos kaukes. Jas reikia tepti pakankamai storu sluoksniu, kad drėgmė išgaruotų kuo lėčiau, o nuvalyti dar lipnias.

Trinate veidą losjonu, kuriame yra alkoholio

Kiekvienas losjonas vis kitaip veikia odą. Žinoma, atsižvelgiant į priemonių paskirtį, skirias ir jų ingredientai. Tačiau alkoholio yra beveik visuose losjonuose, todėl per dažnai juos naudojant, oda, reaguodama į stipraus poveikio chemines medžiagas, išskirs vis daugiau riebalų. Svarbu nepamiršti, kad losjonu reikia tepti ne visą veidą, o tik konkrečias jo sritis.

Nenuplaunate micelinio vandens

Micelinis vanduo daug kuo panašus į losjoną. Vienintelis skirtumas tas, kad jame nėra alkoholio. Jo funkciją atlieka kitos efektyvios medžiagos – micelės, bet visi jų surenkami nešvarumai taip ir liks ant odos, jei nenuplausite jos vandeniu. Po ilgo micelinio vandens sąlyčio su oda, vanduo ims veikti tarsi muilas, todėl gali pasireikšti sudirgimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)