Plaukus moterys paprastai dažo kelis kartus per metus, ir ši procedūra tikrai nėra iš pigiųjų. Nesvarbu, ar norite pakeisti visų plaukų spalvą, ar paįvairinti įvaizdį keliomis šviesiomis sruogelėmis, ar reikia padažyti tik plaukų šaknis, vizitas kirpykloje tikrai atsieis apčiuopiamą sumą.

Visos turime teisę jaustis nusipelniusios investicijų į savo išvaizdą. Tačiau, sukišus krūvą pinigų vien į plaukus, pagrįstai norisi, kad jų spalva kuo ilgiau nebluktų. Deja, kai plaukus tenka prižiūrėti savarankiškai, paprastai neišvengiame vienos klaidos – galvą plauname po karštu dušu.

„Nuo per karšto vandens spalva greičiau blunka“, – sakė Michaelis Canale, ilgą laiką J. Aniston talkinantis koloristas.

J. Aniston šiam plaukų specialistui ištikima jau 24 metus. M. Canale yra dirbęs ir su Heidi Klum, Kate Hudson, Shakira bei Penelope Cruz, todėl neverta abejoti, kad šį tą apie plaukų dažymą jis tikrai išmano. Vengti, beje, reikia ne tik karšto dušo, bet ir bet kokio karščio.

„Pasistenkite nebūti saulėje, nes nuo jos plaukai šviesėja“, – pataria M. Canale.

„Įsigykite priemonę, blokuojančią ultravioletinius spindulius, ir būtinai ją naudokite, ypač – vasaros mėnesiais, kai dėl karščio spalva labiausiai linkusi pašviesėti ir pakisti. Patikėkite, saulės poveikis yra ne ką mažiau žalingas nei karšto vandens“, – aiškina specialistas.

Jennifer Aniston 2016

Tad ką daryti, kad dažytų plaukų spalva išliktų kuo ilgiau?

1. Saugokitės saulės

Visiškai išvengti saulės poveikio, aišku, neįmanoma, tačiau, prisiminus apie ultravioletinių spindulių daromą žalą, galbūt pavyks atsispirti pagundai ištisai mėgautis saulės atokaita.

2. Plaukite galvą vėsesniu vandeniu

Kad plaukų spalva kuo ilgiau nebluktų, plaukite galvą ne karštu, o vėsesniu vandeniu – jis ne taip agresyviai veikia plaukus.

3. Naudokite spalvą puoselėjantį šampūną

„Privalote naudoti švelnų šampūną, stimuliuojantį plaukus iš vidaus. Ypač svarbu pasirūpinti kokybišku spalvą išsaugančiu šampūnu“, – tikina M. Canale.

4. Bent kartą per mėnesį atlikite gilaus kondicionavimo procedūrą

Ji ypač svarbi, jei plaukai garbanoti, nes dažant plaukus pakinta garbanų struktūra, o po kondicionavimo procedūros garbanos vėl įgauna natūralią išvaizdą.

Jei plaukai išsausėję, nepavyks išgauti puikių garbanų, tačiau kokybiškas kondicionierius suteiks plaukams drėgmės, juos suminkštins ir sulygins jų paviršių, todėl plaukai vėl bus natūraliai banguoti.

Vasarą, pasak M. Canale, labai patartina nevisiškai išskalauti kondicionierių. Jei bent šiek tiek jo liks, plaukai ir jų spalva bus dar geriau apsaugoti nuo saulės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)