Sumažina kojų tinimą

Sulaukus 30-ies žmones paprastai ima kankinti kojų tinimas. Dažniausiai dėl to kalta druska – audiniuose susikaupęs jos perteklius. Maistinė soda padeda sumažinti kojų tinimą. 1,5 arbatinio šaukštelio sodos užpilkite 1 puodeliu verdančio vandens.

Į šį tirpalą įmerkite medvilnines kojines, išgręžkite ir užsimaukite. Kojas apvyniokite plastikine plėvele, o ant viršaus užsimaukite sausas kojines. Galite taip palikti visai nakčiai. Po 8 valandų pamatysite akivaizdžius rezultatus.

Šveičia odą ir padeda nuo inkštirų

Maistinė soda padeda neutralizuoti odos pH, ji ima gaminti mažiau riebalų, todėl galiausiai inkštirai išnyksta.

Jums reikės sumaišyti maistinę sodą su vandeniu, kad susidarytų pasta. Nuprauskite veidą šiltu vandeniu, kad poros atsivertų. Užtepkite sodos pastą ant veido, ypač ant inkštirų pažeistų jos sričių.

Įmasažuokite pastą į odą ir palikite minutę. Nuplaukite pastą šiltu vandeniu, o tada dar nuskalaukite veidą vėsiu vandeniu, kad poros susitrauktų.

Pašalina įsigėrusias dėmes

Jei norite pašalinti geltonas prakaito dėmes iš drabužio, sumaišykite 2 valgomuosius šaukštus maistinės sodos su 4 šaukštais vandenilio peroksido, įpilkite 1 arbatinį šaukštelį skysto skalbiklio. Šį tirpalą užtepkite ant dėmės ir palikite 15-20 minučių. Atsargiai elkitės su natūraliais audiniais, pavyzdžiui, linu. Tokios priemonės nepatartina naudoti dažnai, nes audinys gali suplyšti.

Žolės ir kraujo dėmes nuo džinsų galima pašalinti maistine soda, ištirpinta nedideliame kiekyje šilto vandens. Šį mišinį šepetėliu įtrinkite į audinį ir palikite pusvalandžiui. Tada mišinį nuplaukite ir kruopščiai išskalaukite drabužį.

Maistinė soda taip pat puikiai pašalina riebalų dėmes iš pūkinių poliamido ar poliesterio striukių. Prieš skalbimą sudrėkinkite dėmes vandeniu ir įtrinkite į jas maistinę sodą. Palaukite 15 minučių, tada skalbkite pūkinę striukę kaip įprasta.

Minkština audinius

Jūsų drabužiai bus minkštesni, jei parą prieš skalbimą užmerksite juos į maistinės sodos tirpalą. Jums reikės 1-1,5 valgomųjų šaukštų maistinės sodos pusei litro vandens. Pastebėsite, kad drabužiai tapo daug švaresni, nes soda sustiprina skalbimo priemonės poveikį.

Sportbačių padai vėl bus balti

Sumaišykite 2 valgomuosius šaukštus maistinės sodos su 1 šaukštu vandenilio peroksido ir 1 šaukštu vandens. Atsargiai nedideliu šepetėliu užtepkite mišinį ant padų ir pašveiskite.

Organizmą atgaivinanti vonia po treniruotės

Maistinė soda malšina raumenų skausmą po intensyvios treniruotės. Suberkite pusę pakelio sodos į verdantį vandenį ir palaukite, kol ištirps. Tada šį tirpalą supilkite vonią. Pagulėkite 20 minučių – raumenys atsipalaiduos, oda išsilygins.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)