Šiandien rinkoje yra tūkstančiai skirtingų kvapų, todėl kosmetikos ir parfumerijos tinklo „Douglas“ ekspertai dalinasi keletu patarimų, kurie padės išsirinkti jūsų aromatą, rašoma pranešime spaudai.

Apribokite savo paieškas ties keletu kvapų

Rekomenduotina per vieną apsilankymą parduotuvėje išbandyti ne daugiau kaip keturis kvapus. Uoslė natūraliai pavargsta nuo aitrių ir stiprių kvapų, todėl uostant daugybę kvapų iš eilės, jie gali pasirodyti visai kitokie nei yra iš tikrųjų. Tam, kad susiaurintumėte savo paieškas, nebijokite kreiptis pagalbos į parduotuvėje esančius konsultantus. Įvardinkite kvapų natas, kurias mėgstate ir kurių paprastai vengiate. Pagal jūsų skonį specialistai jums išrinks kelis kvapus.

Išbandykite kvepalus ant savo kūno

Kiekvienas žmogus turi skirtingą odos struktūrą, todėl kvepalai su kiekvieno žmogaus oda sąveikauja skirtingai ir skleidžia kitokį aromatą. Būtent dėl šios priežasties, renkantis kvapą svarbu atkreipti dėmesį į tai, kaip jis atsiskleidžia ant jūsų odos.

Pajuskite kvapus gryname ore

Norint, kad kvapas atsiskleistų visomis spalvomis, rekomenduotina jį išmėginti gryname ore. Kai kvepalai yra purškiami parduotuvėje, jie susimaišo su kitais kvapais, todėl sunku suprasti tikrąjį aromatą. Vietoj to, pasinaudokite parduotuvėje esančiais lapeliais ir papurkškite ant jų kelis jus dominančius kvapus, o išėjus iš parduotuvės pabandykite pauostyti juos lauke. Taip lengviau suprasite kuris kvapas paliko didžiausią įspūdį.

Žaiskite su kvapais

Balahoutis yra pasakęs: „Kvepalai yra panašūs į madą. Jūs galite mylėti kažką, kas ne visai atspindi jūsų vidų kiekvienoje situacijoje... bet tinkamu momentu tai gali sustiprinti jūsų įvaizdį ir padidinti pasitikėjimą.“ Skirtingi kvapai suteikia žaismingumo ir įvairumo kasdieniame gyvenime. Nebijokite paįvairinti savo įvaizdžio derinant aromatą prie savo nuotaikos, įvaizdžio ar progos, kuriai kvepinatės.

Nebijokite eksperimentuoti

Šiais laikais riba tarp vyriškų ir moteriškų priemonių beveik išnyko, rinkoje pasitaiko vis daugiau „unisex“ (abejoms lytims skirtų) produktų. Tos pačios taisyklės galioja ir parfumerijos rinkoje, vis daugiau gamintojų kuria tiek moterims, tiek vyrams pritaikytus kvapus, kad kiekvienas galėtų atrasti sau tinkantį aromatą nepaisant to, kuriai lyčiai jie būtų sukurti.

„Vartotojai tampa reiklesni, jie ieško išskirtinių, jų charakterio savybes išryškinančių aromatų. Jie ieško unikalaus, savitą istoriją turinčio kvapo. Pastebime, kad norėdami išsiskirti, mūsų klientai vis dažniau renkasi nišinius kvepalus,“ – teigia „Douglas“ pirkimų ir marketingo vadovė Milda Norkūnaitė.

Pirkite tik originalius kvepalus

Tyrimai rodo, kad kvepalai (ypač jų ingredientai) yra absorbuojami odoje ir patenka į kraujotaką. Tad vertėtų naudoti tik iš oficialių platintojų įsigytus kvepalus. Sertifikuoti, profesionalų ištirti produktai savo sudėtyje turi tik odai saugius, alergenų neturinčius ingredientus. Be to, originalūs kvapai daug ilgiau išlieka ir turi intensyvesnį aromatą.

Kaip ir kuriose vietose naudoti kvepalus?

Viena iš didžiausių kvepalų naudojimo klaidų – per didelis kvepalų kiekis. Nebūtina purkšti kvapo ant viso kūno, pakanka juo padengti kelias kūno vietas: ant riešų, už ausų, ant kaklo bei dekoltė srityje. Šiose vietose kūno temperatūra yra aukštesnė, o šiluma padeda intensyviau atskleisti kvapą. Kita dažnai daroma klaida – aromato purškimas ant rūbų. Kadangi kvapas susigeria į medžiagą, jis ilgai neišsilaiko. Geriausiai kvepalų natos atsiskleidžia atvirose kūno vietose, todėl patartina kvepalus purkšti ten, kur kūno neuždengsite rūbais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)