Nepaisant senovinių tradicijų, keturiasdešimtmetė kinė atrodo tarsi dvidešimties. Kaip joms tai pavyksta?

Pirma paslaptis: gerkite daugiau vandens

Kinijos moterys nuolat geria vandenį ir visada su savimi jį nešiojasi. Jeigu paprašysite jų pasakyti vieną dalyką, kuris gali padėti joms išgyventi, jos įvardys „prieigą prie geriamo vandens“. Kinijoje beveik visose viešose vietose galima rasti vandens aušintuvus ir vandens aparatus.

Antra paslaptis: mažiau laiko praleiskite saulėje

Kinijos moterys iš tikrųjų rūpinasi, kad oda išliktų šviesi. Praeityje balta oda buvo laikoma aukšto socialini statuso bruožu. XXI amžiuje Kinijos moterys tiki, kad apsauga nuo saulės yra vienas geriausių metodų, norint išvengti pirmalaikio senėjimo.

Trečia paslaptis: arbata puikiai pakeičia kitus gėrimus

Kinijos moterys vartoja daug skysčių, o arbata yra vienas mėgstamiausių jų gėrimų. Ekspertai rekomenduoja gerti ulongą, puerą, raudonąją arbatą su ožerškio uogomis, jazminų arbatą. Visos šios arbatos teigiamai veikia grožį ir sveikatą. Taip pat nerekomenduojama arbatos gardinti pienu ar cukrumi.

Ketvirta paslaptis: planuokite savo dieną

Kinijoje labai svarbu laikytis dienotvarkės. Kinijos moterys labai daug dėmesio skiria valgio ir miego laikui. Po pietų jos stengiasi rasti laiko nusnausti (netgi savo darbo vietoje). Kalbant apie studentus, jie dažnai eina pamiegoti į biblioteką.

Penkta paslaptis: verčiau venkite kaloringų desertų

Visi žino, kad kinų virtuvė labai skiriasi nuo to, ką mes įpratę valgyti. Kinijos tradiciniai desertai nėra jokia šios taisyklės išimtis – šiame patiekale visiškai nėra cukraus. Dar daugiau, jeigu kitose šalyse desertas valgomas pabaigoje, Kinijoje žmonės mėgsta valgyti desertus atskirai arba valgymo viduryje. Pavyzdžiui, valgoma sriuba, tada desertas, o paskui salotos.

Šešta paslaptis: jūros dumbliai yra svarbi mitybos dalis

Kinijos moterys valgo daug jūros dumblių. Šis produktas spartina virškinimo procesus ir absorbuoja visą perteklinę druską. Dar daugiau, jūros dumbliuose esanti ląsteliena padeda ilgiau jausti sotumo jausmą, todėl tai yra puikus produktas tiems, kurie nori numesti svorio. Vitaminai ir chlorofilas atjaunina odą ir išlaiko aukštą kolageno lygį. Jūros dumbliuose taip pat yar gausu baltymų, kurie užkerta kelią pirmalaikiam senėjimui.

Septinta paslaptis: išsaugokite ramybę

Veido išraiškų vengimas taip pat prisideda prie odos jaunystės: kuo mažiau veido raumenys dirba, tuo mažiau turime raukšlių. Tad ramybės išsaugojimas ir mąsli veido išraiška – puiki alternatyva botoksui.

Aštunta paslaptis: naudokite tam tikrus makiažo produktus

Kinijos moterų veido ir kūno priežiūros produktai visada turi natūralių komponentų, kurie prailgina jaunystę. Tarp šių ingredientų yra jūros dumbliai, ženšenis, vaistažolių ekstraktai, perlų pudra ir natūralūs aliejai. Natūralūs ingredientai prisideda prie odos glotnumo ir lygumo.

Devinta paslaptis: pėdų taškinis masažas

Kinijos moterys skiria daug dėmesio kūno priežiūrai, o pėdų taškinis masažas yra labai svarbi jų gyvenimo dalis. Moters grožio taškai, vadinami San Yin Jiao, masažuojami kelis kartus per dieną. Tai poriniai taškai vidinėje blauzdos pusėje. Norint atrasti šiuos taškus, tiesiog suraskite aukščiausią savo kulkšnies tašką, tada pamatuokite keturis pirštus į viršų ir čia rasite tuos taškus.

Masažas atliekamas štai taip: apkabinkite plaštakomis blauzdas taip, kad nykščiai atsidurtų iškart virš šių taškų, ir masažuokite juos ant abiejų kojų po minutę.

Dešimta paslaptis: kasdienis masažas nefrito voleliu

Masažas nefrito voleliu gerina veido kraujotaką. Anksčiau buvo naudojami du prietaisai: nefrito volelis akupunktūros taškams masažuoti ir plokščias nefrito akmuo veido raumenims atpalaiduoti. Šiandien voleliai parduodami internete ir galima juos užsisakyti tiesiai iš Kinijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)