Su amžiumi oda dažnai ima dar labiau sausėti, tampa nelygi, veidas pakrenta, atsiranda daugiau raukšlelių. Taigi, jūsų tikslas – pašviesinti veidą. Ne ne, ne spalvos atžvilgiu, o sukurti patemptos, prisotintos, nupoliruotos odos efektą. Ir būkite atsargios su matinėmis tekstūromis bei kontūravimu.

Makiažo bazė, einanti po kremo, irgi turi būti maitinanti, išlyginanti odą. Privalumas būtų ir šviesą atspindinčios dalelės.

Skysta pudra negali būti matinė, mat dar labiau pabrėžtų odos nelygumus. Būkite atsargios su biriomis tekstūromis, kurios gali paryškinti raukšleles. Todėl patarčiau švelniai prasieiti su skaidria pudra per T zoną. Tokia pudra nesausina odos, yra lengva ir suteikia blur efektą.

Paburkimai po akimis, nuleisti lūpų kampučiai, lūpų / nosies raukšlelės yra lengvai koreguojamos: paimkite vienu / dviem atspalviais šviesesnį maskuoklį – jis gali būti su šviesą atspindinčiomis dalelėmis.

Kontūruojant veidą judesiai turėtų būti horizontalūs. Nes, pavyzdžiui, linija nuo ausies iki lūpų kampučių gali dar labiau nuleisti veidą. Na, o skaistalus denkite link aukščiausios skruosto vietos, taip veidas pasikels. Atspalviai, pageidautina, švieži persikiniai, rausvi.

Su amžiumi vokai nusileidžia, todėl juos reikia pakelti. Paprasčiausias būdas tai padaryti – užtamsinti užkritusį voką šešėliais. Neapveskite akies, ypač apačios, nes taip ją sumažinsite. Pravedimų galiukus kelkite į viršų, o į akies vidų įbrėžkite perlamutriniu kaulo spalvos pieštuku.

Dominuoti turi baziniai šešėlių atspalviai: šampano, vanilės, rausvo aukso, persiko, šviesiai rudo. Geriausia tekstūra – satininė (nei matinė, nei perlamutrinė).

Gal skambės grubiai, bet ploni antakiai yra blogis! Ypač brandžiame amžiuje su jais veidas atrodo paburkęs... Bet svarbu ir neužstorinti jų – tai apsunkina žvilgsnį. Siūlau į kosmetinę įtraukti antakių pudrą arba šešėlį – šios tekstūros švelnina veido bruožus. Jei vis tik pageidaujate pieštuko, tai jūsų judesiai turi būti lengvi ir švelnūs.

Kaip bebūtų gaila, su metais lūpos praranda putlumą, tad nebijokite jų saikingai padidinti pieštuko pagalba. Venkite sausų matinių lūpdažių, taip pat – tamsių atspalvių, kurie vizualiai mažina lūpas bei paryškina raukšleles. Geriausiai – kreminės tekstūros.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)