„Tokia suma už veido valymo procedūrą? Geriau jau būtų verta“, – tokių minčių vedama vykau į kliniką. Visą paauglystę kovojusi su veido odos problemomis, „švelniais“ valymo būdais jau nebetikėjau.

Jei vakuumas gali pašalinti nešvarumus, ar įveiks inkštirus ir kitas problemas? Ar atstos mechaninį veido valymą, kurio bijau kaip velnias kryžiaus? Ar išties pakeis nemalonias, bet efektyvias rūgštines procedūras? O jei ir taip, kodėl turiu mokėti kone dvigubai brangiau nei už įprastus veido valymus?

Visus man rūpimus klausimus apie procedūrą, jos eigą ir rezultatus, uždaviau „Perfectus Clinica“, kurioje ir buvo atlikta procedūra, medicinos kosmetologei.

Procedūrą atliekanti grožio ekspertė: valyti veido odą būtina

„Mechaninis veido odos valymas atgrasė daugelį moterų. Ir pati esu ne kartą nukentėjusi. Kai jaunystėje buvo atliekami mechaniniai veido odos valymai, kone savaitę negalėdavai iš namų išeiti. Oda pasidengdavo šašais, o jei juos pakrapštydavai – susidarydavo pūliniai“, – DELFI Stiliui pasakojo kosmetologė.

Tad jei vien užsiminus apie mechaninį ar rūgštinį veido valymą gąsdina jums kūnas eina pagaugais – kosmetologė siūlo išbandyti šiuo metu populiarėjančią „Hydrafacial“ aparatinę procedūrą, kitaip vadinamą neinvazine mezoterapijos procedūra.

– Kaip reguliariai turėtų būti atliekamas veido valymas ir kokia to nauda?

– Kas 28-30 dienų susidaro raginis epidermio sluoksnis, pristabdoma odos regeneracija, o juk būtent nuo jos priklauso mūsų odos jaunystė. Tad kartą per mėnesį išsivalyti veidą nenaudojant agresyvių priemonių – puikus būdas puoselėti savo grožį.

– Papasakokite apie procedūrą, jos eigą ir rezultatus.

– „Hydrafacial“ procedūros metu oda giliai išvaloma, taip pat suaktyvinama kraujotaka ir limfotaka. Procedūros metu naudojami rūgščių kokteiliai (glikolio ir salicilo), atpalaiduojantys negyvų odos ląstelių sukibimus, suteikiantys galimybę giliai išvalyti poras jų nepažeidžiant. Vakuumo pagalba ištraukiami odoje susikaupę nešvarumai.

Jei yra giluminių spuogelių arba uždarų kamedonų, šios procedūros metu papildomai atliekamas mechaninis odos valymas. Tačiau jis – kur kas švelnesnis nei įprastinis, mat po rūgščių kokteilio spuogeliai lengviau „pasiduoda“ mechaniniam spaudimui.

Taip pat naudojami specialūs, veido odos problematiką atitinkantys serumai (drėkinantys, stangrinantys arba šviesinantys) – jų skvarbumas odai yra kur kas didesnis nei kaukių. O ir kaukės, kurias naudojame namuose efektyvios tik tuo atveju, kai oda yra paruošta ir giliai išvalyta.

Procedūros metu naudojami specialūs vienkartiniai „HydroPeel“ antgaliai. Antgaliais, anot kosmetologės, nemakaluojama bet kaip ir bet kokia kryptini – viskas vykdoma pagal veido odos masažines linijas. Tokiu principu atliekamas ir limfodrenažas – jei yra paburkimų, jie atslūgsta, aktyvinama kraujotaka ir limfotaka.

Procedūra užbaigiama LED šviesos terapija. Raudona šviesa turi raminantį, jauninantį, kolageną stimuliuojantį poveikį, mėlyna – antibakterinį.

– Kam rekomenduojate atlikti šią procedūrą?

Ši procedūra tinka tiek moterims, tiek vyrams, nepriklausomai nuo jų amžiaus. Tiek problematiškai, tiek sausai ar itin jautriai odai. Esant odos elastingumo sumažėjimui, senatvinėms pigmentinėms dėmėms. Procedūra rekomenduojama ir paaugliams, kuriems jau prasidėjo hormoniniai odos pokyčiai

Anot kosmetologės, aktoriai, ypač, jei jiems renginiuose ar spektakliuose naudojamas grimas, pamėgo šią veido valymo procedūrą – net ir kruopščiai valant veidą, ne visuomet pavyksta nuvalyti grimo likučius. Tad per permatomą antgalį puikiai matyti, kiek makiažo likučių pasišalina procedūros metu.

– Kam šiukštu nepatariate gundytis šia procedūra?

– Procedūra nerekomenduojama esant aktyvios formos herpes virusui. Taip pat ir III laipsnio aknei, kai yra pustulinių, pūlingų uždegiminių procesų. Kadangi procedūros metu naudojamas vakuumas, yra rizika infekciją pernešti į visą veidą.

– Ką turėtumėte žinoti prieš vykstant į procedūrą?

– Likus kelioms savaitėms iki procedūros nereikėtų atlikti rūgštinių veido valymų, taip pat būtina informuoti kosmetologą apie atliktas injekcijas (tiek botulino, tiek hialurono rūgšties), įspėti, ar yra būta alergijų tam tikriems ingredientams arba aktyvių infekcinių susirgimų.

– Ar yra poprocedūrinis laikotarpis? Lindėti lovoje, ar drąsiai eiti į viešumą?

– Po procedūros dėl suaktyvintos kraujotakos veidas būna minimaliai paraudęs. Atsistojus į vertikalią padėtį, susinormalizuoja kraujotaka, o paraudimas išnyksta per 10-30 minučių, priklausomai nuo odos jautrumo. Iškart po procedūros galima naudoti dekoratyvinės kosmetikos priemones. Jei veido oda gerai paruošta, dekoratyvinė kosmetika jokios žalos nedaro.

Verčiau kurį laiką vengti abrazyvinių šveitiklių, o rūgštines priemones tepti tik po 3-4 dienų. Oda yra išvalyta, tad papildoma eksfoliacija jai nėra reikalinga.

– Procedūra populiarėja, yra rizika, kad atsiras ir „savamokslių“, siūlančių šią paslaugą gerokai pigiau. Nebijote, kad prikiš pagalių į ratus?

– „Hydrafacial“ aparatas – tai medicininis aparatas, su kuriuo turėtų dirbti tik specialistas, turintis atitinkamą išsilavinimą. Deja, Korėjoje gaminami net šio aparato plagiatai, tad anksčiau ar vėliau yra tikimybė sutikti ir savamokslių, atliekančių šią procedūrą. Tad nesigundykite šią procedūra, jei ji atliekama ne klinikoje arba specializuotame SPA centre.

– Procedūra – ganėtinai brangi, mat kainos svyruoja nuo 59 iki 130 Eur – ir tikrai įperkama ne kiekvienam. Nuo ko priklauso kainos svyravimai?

– Procedūros kaina priklauso nuo to, kokia yra odos būklė ir kiek serumų yra naudojama. Kuo daugiau problemų, tuo daugiau serumų naudojama. Kuo daugiau serumų – tuo brangiau atsieis procedūra.

Klinikos direktorė Agnė Černičenko sako, kad „Hydrafacial“ procedūrą reguliariai atlieka ir garsios Lietuvos moterys: Julija Žižė, Vilma Javtokienė, Simona Starkutė, Laura Vagonė, Simona Nainė. Grožio puoselėjimas nesvetimas ir vyrams, tad veido valymo procedūra buvo susigundęs ir Mantas Petruškevičius.

Straipsnio autorės nuomonė: jei turite pinigų, kodėl gi ne?

Neslėpsiu, kad prieš procedūrą buvau nusiteikusi gan skeptiškai. Suma didelė, pažadai skambūs, bet ar rezultatas pateisins lūkesčius?

Su kosmetologe procedūros metu aptarėme visus niuansus, įvertinusi mano odos būklę ji parinko tinkamus serumus, nedidelio procento rūgščių kokteilį ir informavo mane apie kiekvieną procedūros etapą.

Kosmetologė minėjo, kad aparato antgalių prisilietimai prie veido privers jaustis taip, tarsi mano veidą šiurkščiu liežuviu laižytų mažas kačiukas. Nors palyginimas įdomus, bet aš veikiau jaučiau ne itin malonų brūžinimą. Veikiausiai, taip yra todėl, kad mano oda – itin jautri ir plona.

Glikolio ir salicilo rūgščių kokteilis skambėjo kaip menkas malonumas, tačiau, turiu pripažinti, jokio šildančio, deginančio pojūčio tikrai nebuvo. Nešvarumų, inkštirų šalinimas vakuumu – taip pat beskausmis.

Vienintelis išties nemalonus dalykas, kurį teko patirti visos procedūros metu – mechaninio valymo dalis. Kiekvienas, išbandęs šį veido valymo būdą, tikrai žino, kokia kančia tai gali būti. Visa laimė, po rūgščių kokteilio kamedonai pasišalino greitai ir be intensyvaus kosmetologės spaudimo pirštais. Procedūra buvo baigta LED šviesos terapija, kurios nauda yra įrodyta moksliniais tyrimais. Jausmas buvo šildantis ir malonus.

Po procedūros veido oda atrodė gaivi ir švari, nors ir šiek tiek paraudusi nuo manipuliacijų. Veido raudonis pradingo po 25-30 min. Įdomu ir tai, kad jaučiausi lyg po stangrinančios procedūros – atrodė, tarsi veidas būtų kilstelėtas, turėtų daugiau stangrumo. Nuo odos dehidratacijos atsiradusios raukšlelės dingo, o mimikos raukšlės bent kuriam laikui tapo vizualiai mažesnės.

Be užuolankų – brangu, tačiau pagalvojus, kad vienos procedūros metu klientas gauna ne tik veido valymą, bet ir odos prisotinimą veikliosiomis medžiagomis, širdis šiek tiek nurimsta. Be to, rūgštiniai ir mechaniniai veido valymai šiais laikais taip pat nepigūs, jų kainos gali svyruoti nuo 30 iki 60 Eur, priklausomai nuo meistro, naudojamų priemonių ir lokacijos.

Tam tikra dalis žmonių šios procedūros neįpirks, tačiau jei galite sau leisti šį nepigų veido valymo būdą kas mėnesį, kodėl gi nepabandžius? Galbūt tai taps švelnia ir neskausminga alternatyva įprastiems veido valymams.

Nešališka kosmetologės nuomonė: puiki procedūra, tačiau rimtų problemų neišspręs

Siekiant objektyvaus vertinimo, DELFI Stilius kreipėsi į medicinos kosmetologę Jolitą Sičiūnaitę ir uždavė kelis esminius klausimus apie procedūrą.

– Kaip vertinate procedūrą – ar ji tikrai gali atstoti įprastinius mechaninius arba rūgštinius odos valymus?

– Tai kombinacija iš kelių skirtingų procedūrų: šveitimo glikolio ir salcilo rūgštimis, ekstrakcijos vakuumu, odos prisotinimo aktyviais ingredientais. Tai gali būti ir peptidai, hialurono rūgštis, kurie gerina odos kokybę ir skatina regeneraciją.

Norėčiau pabrėžti, jog efektyviausiai ir geriausiai poros išvalomos tuomet, kuomet veido oda yra atitinkamai paruošta. Kosmetologijos kabinete, dažny atveju, naudojami minkštinamieji geliai, kurie odą paruošia lengvesniam ir efektyvesniam gilesnių komedonų išvalymui. Šio paruošiamojo etapo, deja, nėra: vakuumas atstoja mechaninį veido valymą, kitaip sakant, – tai „šlapioji“ mikrodermabrazija.

Dažnai klientai teiraujasi, ar po šios procedūros veidas bus raudonas, teigti, jog ne, būtų nesąžininga, kadangi odai bus taikomos manipuliacijos, ji bus valoma, tuo pat metu tonizuojama, aktyvinama kraujotaka, tad veido raudonis normali ir įprasta odos reakcija.

Reziumuojant: kiekvienas klientas – individualus, tad veido valymo procedūra parenkama atitinkamai. Iš praktikos galiu pasakyti, jog aknės pažeistai odai su daugybiniais bėrimais ir odos netolygumais ši procedūra – per silpna, ši procedūra geriausiai susitvarko su nerimtomis ir paviršinėmis odos būklės problemomis: netolygia odos spalva, reljefu, esant dehidratacijai ir pan. Su rimtesnėmis odos būklės problemomis geriausiai, susitvarko mechaniniai, rūgštiniai arba fermetiniai odos šveitimai (be fanatizmo).

Jolita Sičiūnaitė

– Dažnoje klinikoje ši procedūra yra įkainojama 60-130 Eur. Kaip manote, ar klientai nepermoka?

– Kainos santykis priklauso nuo naudojamų specialių serumų, skirtų šviesinimui, senėjimo prevencijai arba odos švytėjimui. Procedūros metu taip pat galima pasiūlyti serumą, turintį augimo faktorių, kurie geba regeneruoti ir atstatyti veido odos randelius.

Kuo aukštesnė kaina, tuo platesnis priemonių ir metodikų arsenalas privalo būti atliekamas. Viena iš pagrindinių metodikų, kuri padidina šios procedūros pranašumą – LED šviesos taikymas procedūros metu.

Raudona spalva – skatina stiprią ląstelių regeneraciją, esant rožinei, raukšlėms ir saulės pažeistai odai. Raudonos spalvos manipuliacija procedūros metu užtikrina odos švytėjimą.

Mėlyna spalva rekomenduojama odai, su post aknės randeliais, užsikimšusioms poroms. Mokslininkų tyrimais įrodyta, jog mėlyna spalva efektyvi esant onkologiniams susirgimams.

Tad registruojantis į kliniką, kuri siūlo šią procedūrą, rekomenduočiau orientuotis į plataus spektro procedūros atlikimą, nes pripažinkime, ne visos klinikos, siūlančios šią procedūrą, naudoja šviesos terapiją.

– Kokias alternatyvas pasiūlytumėte tiems, kurie neišgali įpirkti tokios procedūros?

– Alternatyva labai paprasta: konsultacija su kompetetingu specialistu, kurios metu bus aiškiai iškelti procedūros tikslai, orientuoti į problemos priežastį. Kaip jau minėjau aukščiau, „Hydrafacial“ – tai kelių procedūrų kombinacija vienu metu. Neesant galimybei įpirkti šią procedūrą, galima drąsiai pasitikėti ir klasikine kosmetologija, kuri atliekama pažangiomis ir profesionaliomis kosmeceutinės priemonėmis – oda taip pat oda intensyviai ir giliai išvaloma, atstatoma, drėkinama ir puoselėjama.

Šis pasirinkimas priklauso nuo kliento noro ir galimybių: ar jam priimtinesnė klasikinė kosmetologija, ar aparatinė.

Straipsnyje pateikiama subjektyvi autorės nuomonė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)