Pastebima, kad pastaruoju metu įsitvirtino tvarkingų ir natūralios formos antakių tendencija. Tobulų pilnos formos antakių madą diktuoja nuostabiosios Cindy Crawford su dukra modeliu Kaia Gerber, jaunosios kartos dievaitės Gigi Hadid ir Kendall Jenner.

Tinkama antakių forma padeda pagyvinti žvilgsnį, optiškai kilstelėti veido bruožus ir netgi pasiaurinti nosį! Be to, puikiai suformuoti antakiai kasdienį makiažo procesą palengvina ir sutrumpina iki profesionalo lygio.

Didžioji tobulų antakių paslaptis – dėl korekcijos tinkamai įrėminti, pakelti ir sukontūruoti veido bruožai. Tad nuo ko pradėti, jeigu nori džiaugtis tobulais antakiais? Visų pirma, pasitikėk profesionaliu antakių korekcijos meistru – tik jis galės įvertinti antakių būklę, jų formą ir padėti džiaugtis tinkamai bei madingai sutvarkytais antakiais. Tam, kad lengviau atsirinktum profesionalų antakių specialistą, pravartu žinoti dažniausias antakių priežiūros klaidas.

Per ploni. Kantrybės! Visų pirma, padėk pincetą į šalį ir aplankyk antakių korekcijos meistrą – profesionalas gali padėti susigrąžinti svajonių antakių formą. Bet tai tikrai užtruks! Antakių dažymas – taip pat puikus būdas padaryti juos bent vizualiai pilnesnės formos. Verta pabandyti antakių kondicionierius ar priemones su ricinos aliejumi – reguliariai naudojami, jie skatina plaukelių augimą! Tik apsišarvuok kantrybe.

„Buožgalvėliai“. Taip vadiname tokios formos antakius, kai jų pradžia masyvi, kartais net apvaloka, o iš jos iškeliauja daug plonesnė uodegėlė. Tokia dešimtojo dešimtmečio paauglės stiliaus antakių forma dažniausiai pasiglemžia per daug dėmesio. Šiuo atveju prireiks bent šešių savaičių kantrybės ir papildomų priemonių, skatinančių plaukelių augimą. Jei tai nepadės, vertėtų pagalvoti apie microblading procedūrą. Labai svarbu: kai renkiesi meistrą, atlik namų darbus!

Per ilgi. Kai antakio uodegėlė užsitęsia per toli į smilkinio zoną, tai suteikia veidui liūdnumo. To išvengsi, jei pildydama antakį pasitikrinsi jų ilgį paprasčiausiu antakių pieštuku.

Pridėk antakių pieštuką ar šepetėlį prie šnervės ir suvesk su akies vidiniu kampu – čia turi būti antakio pradžia; paskui pakeisk kryptį nuo šnervės link išorinio akies taško – ten, kur susikerta linija su antakiu, turi būti antakio pabaiga.

Per trumpi. Tai dažniausiai sąlygoja amžius, o ne mūsų pačių įsikišimas. Su metais moterys dažnai pameta antakių tankumą ir uodegėlę. Ką daryti? Gelbsti antakių priemonės – fibro geliai. Pluošteliai prilimpa prie odos, o antakiai atrodo natūraliai masyvesni. Gali kiek prailginti antakį – tai nustatyk pieštuku ar šepetėliu: per nosies kraštą suvesk liniją su akies išoriniu kraštu; optiškai pratęsk šią liniją iki pratęsto antakio, o šių linijų susikirtimo taškas – tai antakio uodegėlė. Beje, tai padės vizualiai kilstelėti skruostikaulius ir subalansuoti veido bruožus.

Atrodo lyg prilipdyti. Per stipriai kontūruoti antakiai sukuria itin sunkių, tarsi nupieštų, antakių efektą – jie atrodo labai nenatūraliai. Verčiau pildydama antakių formą stenkis brūkšniavimo principu išgauti plaukelių linijas. To tikrai nepavyks padaryti buku antakių pieštuku, taigi, pasirūpink tinkamomis priemonėmis. Preciziškumas čia labai svarbus!

Netinkamai parinktas atspalvis. Pastebėjau, kad rinkoje yra labai daug per šiltų antakiams skirtų produktų tonų. Net raudonplaukėms reikėtų rinktis šaltesnį antakių plaukelių atspalvį nei plaukų spalva. Stenkis atrasti produktus vos per toną tamsesnius ar šviesesnius nei jūsų plaukų spalva.

Visiškai atitinkantis plaukų spalvą antakis gali atrodyti kiek keistai, todėl geriausia nukrypti per vieną toną. Natūraliausiam užbaigimui galima panaudoti antakių gelį: pieštuku ar antakių šešėliais užpildysi formą, o antakių geliu suteiksi gilumo 3D efektu, taip pat užfiksuosi plaukelius.

Tekste panaudotos Agnės Laurinavičiūtės iliustracijos.