Dermatologė A. Dumbliauskienė terminio šaltinio vandens nelaiko pirmo būtinumo preke – esą ji puikiai papildys jūsų kosmetikos lentyną, tačiau būtinybės jos pirkti tikrai nėra.

„Būtina yra nusiprausti veidą ir patepti jį kremu. O visa kita – pagal poreikį. Jei norite priemonės plius savo odai – tuomet galime kalbėti apie kaukes, serumus, pilingus, purškiklius. Tačiau ar priskirčiau terminį šaltinio vandenį kaip privalomą kosmetikos priemonių dalį? Vargu. Bet kaip papildomą priemonę – kodėl gi ne?“ – komentavo dermatologė.

– Terminio šaltinio vanduo dažnai įvardijamas kaip priemonė odos jautrumui, niežėjimui ir sausumui mažinti. Ar tai nėra išpūsti pažadai?

– Terminio šaltinio vanduo yra nebloga priemonė, tačiau pagrindinė funkcija yra odos raminimas, o ne drėkinimas, kaip kad dažnai manoma. Terminio šaltinio vanduo gali sumažinti sausumo, tempimo pojūtį, tačiau ar galima tikėtis, kad ši priemonė išspręs problemą? Ne, nes tai nėra gydomoji priemonė.

– Ar ši priemonė gali pasitarnauti žiemos laikotarpiu? Kai kurių kosmetologų teigimu, taip prisidarysime daugiau žalos nei naudos – esą užpurkšdami terminio šaltinio vandenį ant veido, tik dar labiau paskatinsime drėgmės išgarinimą ir odos sausėjimą.

– Taip, galima naudoti žiemą. Nebent purškiame terminio šaltinio vandenį ant veido likus penkioms minutėms prieš išeinant į lauką, esant šalčiui ir žvarbiam vėjui. Taip elgtis tikrai nepatariu.

Kalbant apie sausumo skatinimą – jei priemonėje yra daug mineralų, jie džiūdami gali sukelti diskomfortą, suintensyvinti tempimo jausmą. Mineralais prisotinta terminio šaltinio vandenį naudojame, kai esame nusibrozdinę odą, gijimui paskatinti, saulės nudegimams gydyti, norint nuraminti odą ir numalšinti uždegimą.

Yra toks niuansas – turite perskaityti instrukciją. Atrodytų, paprasta – purkštelėjau ir ką gi čia skaityti? Bet yra tokių terminio šaltinio vandenų, kurių perteklių būtina nusausinti servetėle.

Vis dėlto, terminio šaltinio vanduo, mano nuomone, labiau gelbsti sporto klube – kai veidas įkaista, suprakaituoja. Arba keliaujant, kai norisi atgaivinti veido odą.

Asta Dumbliauskienė

– Kaip tuomet gelbėtis nuo sauso patalpų oro?

Kalbant apie sausas biurų patalpas, geriausias scenarijus, kurį galite įgyvendinti – prieš vykstant į darbą užsitepti drėkinantį serumą ir drėkinantį kremą, o esant biure dar purkštelėti terminio šaltinio vandenį ant veido – komplekse ši priemonė gali būti naudinga.

Jei jūsų biure esantis hidrometras rodo mažiau nei 30 proc. oro drėgmę – galite užsipurkšti viso pasaulio vandenį ir niekuo jis nepagelbės. Net jei visą dieną biure sėdėsite pasitepusi drėkinančia kauke, stebuklų nebus.

– Ar vertėtų rinktis brangesnes (pavyzdžiui, „Institut Esthederm“), ar tinka ir tradicinės, nedidelės kainos priemonės („Avene“, „Uriage“)?

– Pasvarstykite, kodėl tuomet vieni kremai brangesni už kitus? Galime pirkti „Margaritos“ kremą su hialurono rūgštimi už 7 eurus, bet galime pirkti ir „Shiseido“ – už keliasdešimt.

Neskaitant marketinginių triukų – pakuočių, reklamų, mokame ir už kitus dalykus. Pavyzdžiui, buteliukai su dozatoriumi, pro kurį į priemonę nepatenka oras. Vien dėl šios inovacijos indelis yra daug brangesnis. Be to, sudėtis gali būti praturtinta specialiais komponentais. Galbūt, pavyzdžiui, ingredientų sąraše yra smulkus hialuronas, ilgiau išlaikantis drėgmę odoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją