Brightside.me parinko kelis nesudėtingus ir praktiškus patarimus, kaip naudoti bananų žieveles:

1. Gydo aknę

Bananų žievelėje yra vitamino C ir vitamino E, taip pat kalio, cinko, geležies ir mangano. Šios medžiagos malšina uždegimų procesus odoje, gydo bėrimą. Bananų žievelėje yra ir liuteino bei karotenoidų – riebaluose tirpstančių medžiagų, kurios gydo uždegimus.

Patrinkite veidą banano žievele, pabūkite 5–10 min., tada nuplaukite drungnu vandeniu.
Kartokite šią procedūrą du kartus per dieną.

2. Lygina raukšleles

Kai oda praranda elastingumą, stangrumą, atsiranda raukšlelių. Bananuose esantys antioksidantai ir vitaminas C lygina raukšleles.

Patrinkite veidą banano žievele ir palikite pusvalandžiui arba visai nakčiai. Nusiprauskite veidą ir pasitepkite kremu. Kartokite šią procedūrą tris kartus per savaitę.

3. Balina dantis

Sunokusių bananų žievelėje yra labai daug kalio, kuris šviesina gelsvas dėmes, atsiradusias ant dantų nuo kavos, mėlynių, aviečių ir pan.

Išsivalykite dantis, tada 2 min. trinkite juos banano žievele. Išsiskalaukite. Procedūrą kartokite kasdien.

4. Gydo randus

Bananų žievelės malšina odos sudirgimą, paraudimus, gydo randus. Jose yra riebalų rūgščių, kurių dedama į įvairius randus lyginančius losjonus.

Pridėkite banano žievelės gabalėlį prie rando, priklijuokite pleistru. Palikite valandai arba nakčiai. Kartokite procedūrą kasdien.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)