Amerikos dermatologų akademijos (ADA) duomenimis, kasmet akne skundžiasi 50 mln. amerikiečių. garsioms moterims spuogus užmaskuoja makiažo meistrai, bet tai nereiškia, kad jos jų neturi.

Kelios žinomos moterys atvirai prabilo apie tai, kokiomis priemonėmis išsigydė aknę.

Natalie Portman sako, kad oda pagražėjo pasirinkus veganinę mitybą

Interviu leidiniui „The Cut“ N. Portman pasakojo, kad ir suaugusią ją berdavo. Aktorės teigimu, iš vegetarizmo perėjus į veganizmą oda žymiai pagražėjo. „Nustojau valgyti pieno produktus ir kiaušinius, nuo tada nustojo berti, – teigė ji. – Tai iš tiesų buvo atradimas.“

Žinoma, tai nereiškia, kad visiems padės pieno produktų ir kiaušinių atsisakymas.

ADA duomenimis, keli tyrimai yra parodę, kad pieno produktai gali padidinti bėrimą, tiksliau – liesas pienas. Sūris ar jogurtas, regis, neturėjo tokio poveikio.

Šiaip ar taip, įrodymų maža, ir ADA nerekomenduoja gydyti aknę radikaliai keičiant mitybą.

Natalie Portman

Victoria Beckham valgo daug lašišos

Žiniasklaidoje daug rašyta apie buvusios grupės „Spice Girls“ narės vargus dėl aknės. Jai padėjo žuvis ir jūros gėrybės.

2016 m. interviu žurnalui „Net-a-Porter“ V. Beckham pasakojo: „Los Andžele lankiausi pas dermatologą Haroldą Lancerį, jis puikus. Jis išgydė man odą. Mano oda buvo probleminė, jis patarė: „Kasdien valgyk lašišos.“ Paklausiau: „Tikrai, kasdien?“ Jis atsakė: „Taip, pusryčiams, pietums ar vakarienei, valgyk kasdien.“

Ši patarimas logiškas – lašišoje daug omega trys riebalų rūgščių (jų gausu ir jūros gėrybėse), kurios slopina uždegimus organizme. Tiesa, ADA teigimu, per maža įrodymų, kad būtų galima masiškai rekomenduoti konkretų maisto produktą ar dietą nuo aknės.

Victoria Beckham

Cameron Diaz turėjo labai negražią odą dėl greitojo maisto

Savo knygoje „The Body Book“ C. Diaz rašė turėjusi siaubingą odą, kurią gydžiusi stipriausiais vaistais.

Viskas pasikeitė, kai ji nustojo kasdien valgyti greitojo maisto. „Oda ėmė valytis, – rašė ji knygoje. – Negaliu sakyti, kad aknės visiškai neliko, bet žymiai pagerėjo.“

Kaip jau minėta, nepakanka įrodymų, kad vien mityba gali sukelti ar išgydyti aknę. Kita vertus, tikėtina, kad mitybos pakeitimas išėjo C. Diaz į naudą. Greitojo maisto aukštas glikemijos indeksas – rodiklis, rodantis, kaip greitai pavalgius kraujyje padidėja cukraus lygis. Yra įrodymų, kad aukštas glikemijos indeksas stiprina aknės simptomus.

Cameron Diaz
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)