Procedūrą atliekanti specialistė teigia, kad norinčių pasitobulinti veido odą netrūksta, o galimybe atsisakyti pudros gundosi ir žinomos pramogų pasaulio atstovės.

Visai kitokios nuomonės laikosi gydytoja dermatologė Jolanta Žilienė, teigianti, kad jokių medicininių tyrimų ar mokslinių straipsnių apie šią procedūrą nėra. Ji taip pat įžvelgia neraminantį dalyką – nepaaiškinama, kaip giliai į veido odą įsiskverbia serumas ir kaip tai gali atsiliepti mūsų sveikatai.

Permanentinio makiažo meistrė tikina – procedūra gydo odą

DELFI Stilius procedūrą atliekančios specialistės teiravosi, kaip atliekama grožio rinkos naujovė, kokių rezultatų galima pasiekti ir kaip ši procedūra gali atsiliepti mūsų grožiui ilgalaikėje perspektyvoje.

– Lietuvoje ši procedūra atsirado palyginus neseniai, o pasaulyje? Papasakokite, kas tai per inovacija ir kuo ji gali pasitarnauti mūsų grožiui.

– Tai yra veido odą skaistinanti, odos toną išlyginanti procedūra, Azijoje atliekama jau kelerius metus, tačiau Lietuvoje pasirodžiusi tik prieš pusę metų. Tai yra ir veido odą gydanti procedūra, kadangi kartu su serumu į odos paviršių yra įvedami specialūs vitaminų, rūgščių serumai odos problemoms spręsti. Procedūra yra tinkama visiems odos tipams, tačiau ją išbandyti rekomenduojame turintiems randelių, pigmentinių dėmių, esant odos pažeidimams po aknės, veido odai pasižymint aktyviu raudoniu. Tokiais atvejais rezultatai pastebimi jau po vienos ar poros procedūrų.

Kaip vyksta procedūra? Ar yra poprocedūrinis laikotarpis?

– Prieš procedūrą oda paruošiama atliekant demakiažą, veido pilingą, kurio metu naudojamas rūšgčių turintis gelis, vėliau naudojamos odos pH normalizuojančios putos.

Tuomet specialiu aparatu į epidermio sluoksnį įterpiamas gydomasis serumas, parinktas pagal odos problematiką: suglebusi, paraudusi, išsausėjusi oda, aknė ar kt. Sekantis žingsnis – „B.B. Glow“ serumo įvedimas. Jis įterpiamas į viršutinį epidermio sluoksnį naudojant specialią nano kasetę. Dauguma žmonių klysta galvodami, kad serumą įterpiame su adatomis. To griežtai negalima daryti.

Procedūros pabaigoje naudojame odą drėkinančią ir odos būklę gerinančią kaukę.

Po procedūros klientas paprastai atrodo gerai, tad nukelti svarbių darbų tikrai neverta. Žinoma, kaip ir visose situacijose, gali pasitaikyti išimčių. Jei oda yra jautresnė, ji gali kiek parausti. Paraudimas išliks iki sekančios dienos. Odai atsinaujinant ji gali kiek šerpetoti, klientas gali jausti tempimą. Tačiau paskyrus stipriai drėkinantį gelį, pojūčiai išnyks kelių savaičių laikotarpyje.

Kaip ilgai išlieka efektas ir kokia procedūros kaina?

– Rezultatas išlieka apie pusę metų, tačiau pirmą kartą atliekantiems šią procedūra reikalingi keli seansai. Rekomenduojama atlikti 3-5 seansus kas 3 savaites, o vėliau atvykti tik po pusės metų, palaikomajai procedūrai. Panašiai, kaip permanentinio makiažo korekcijai.

Procedūros kaina Lietuvoje, priklausomai nuo specialisto patirties, užimtumo, naudojamų priemonių ir lokacijos, svyruoja nuo 80 iki 150 Eur. Užsienyje kainos įvairios. Maksimaliai viena procedūra kai kuriuose užsienio salonuose gali kainuoti net iki 300 Eur.

Ar procedūra turi šalutinių poveikių ir kokia to tikimybė?

– Šalutinė reakcija gali pasireikšti, jei klientas turi alergiją kažkuriam iš produktuose esančių ingredientų. Dar nesame matę alerginės reakcijos šiai procedūrai, bet tokia galimybė visada išlieka. Būtina informuoti specialistą apie visas anksčiau pasitaikiusias alergijas. Jei yra poreikis, prieš procedūrą atliekamas alergijos testas.

Moterys dažnai nori efekto čia ir dabar, bet negalvoja apie ilgalaikę naudą arba žalą odai. O kaip mūsų veidas po šios procedūros atrodys po trejų, ketverių metų?

– Ši procedūra atsirado tik prieš kelerius metus, tad šiandien jau galime pasakyti, kaip kliento veidas atrodys po dvejų metų. Kad sulauktume daugiau atsiliepimų, žinoma, turi praeiti daugiau laiko. Nebeatliekant palaikomųjų procedūrų, pasiektas rezultatas palaipsniui pilnai išbluks ir išnyks.

Ar tarp savo klienčių turite garsių moterų, išbandžiusių šią procedūrą?

– Tikrai taip, juk visos norime būti gražios. Žinoma, negaliu atskleisti jų vardų ir pavardžių.

Ar nebijote, kad šią procedūrą netrukus ims „praktikuoti“ savamokslės?

– Taip, kaip ir kiekvienoje srityje, tokia baimė išlieka. Tiesa, turbūt būtent čia ji yra labai reali, kadangi internete pilna pamokančių video, kaip atlikti šią procedūrą. Pati peržiūrėjau vaizdo įrašus ir galiu patvirtinti, jog dauguma jų yra klaidinantys. Procedūros yra atliekamos netaisyklingai, naudojamos netinkamos priemonės, sumaišoma eiga. Mano nuomone, būti savamoksle tokioje sferoje yra labai rizikinga. Pirmiausia būtina baigti profesionalius mokymus.

Dermatologai tikriausiai pakrauptų išgirdę apie procedūrą, kurios metu į veido odą yra įvedamas pigmentas. Ar ši procedūra dažnai sulaukia kritikos iš medicinos ekspertų?

– Nuomonių būta įvairių, bet, manau, kad tai yra normalu. Gerai, kai specialistai tarpusavyje diskutuoja. Procedūra trunka 1,5 valandos, patį procesą sudaro keletas skirtingų žingsnių. Tai nėra vieno serumo įvedimas į odą, tai nėra tik problemos slėpimas, tai yra odos gydymas.

Iš tiesų, kiekvienas profesionalas turi savų sprendimų odos problemoms spręsti. Tad mes pasikliaujame patirtimi ir parenkame odos problemos sprendimo variantą kiekvienam klientui. Todėl, jei matytume, jog ši procedūra nėra tinkama klientui, niekada jos neatliktume.

Dermatologė įsitikinusiapie procedūrą žinoma per mažai

Rinkos naujovę skeptiškai vertina gydytoja dermatologė Jolanta Žilienė, teigianti, kad medicinos tyrimais nepagrįsti grožio eksperimentai gali būti nesaugūs.

„Kadangi esu dermatologė, visuomet stengiuosi susieti tai, ką skaitau, su tuo, ką žinau apie odą. Mane neramina keli niuansai: pirmiausia, tai nauja procedūra ir dveji metai – pakankamai trumpas laikotarpis, kad galėtume įvertinti atokius rezultatus.

Procedūra sukurta ir patvirtinta Korėjoje, tačiau Europoje ir Amerikoje – ne. Veikiausiai taip yra dėl to, kad korėjiečių oda skiriasi nuo europiečių odos: jų epidermis storesnis, pH žemesnis, skiriasi ir odos lipidų santykis. Nepamirškime, kad skiriasi ir mūsų gyvenamoji aplinka, klimatinės sąlygos, dėl to skiriasi kai kurių odos ligų pobūdis ir paplitimas. Jei korėjiečiai šią procedūrą išbandė ant savo odos ir nesulaukė šalutinių poveikių, tai nereiškia, kad atokių pasekmių nesulauksime ir mes, juolab – Lietuvoje ši procedūra atliekama tik pusę metų.

Antras gluminantis faktas – jog tai „veido odą gydanti“ procedūra. Jokių medicininių tyrimų ar mokslinių straipsnių apie šią procedūrą nėra. Tuomet galbūt reikėtų kalbėti apie odos puoselėjimą, o ne gydymą.

Internete galima rasti ne vieną straipsnį apie „B.B. Glow“ procedūrą, kuriuose minimi invaziniai būdai, t.y., procedūrai atlikti naudojami voleliai su adatėlėmis. Vis dėlto, Lietuvoje dirbanti meistrė siūlo beadatinę metodiką ir mini nano kasetę. Tai nepaaiškina, kokiu būdu serumo komponentai patenka į epidermį, kokį gylį pasiekia, ar patenka į tikrąją odą.

Kalbant apie nanosomas, labai svarbu ne tik, kas yra nanosomos viduje, bet ir kokio ji dydžio. Nuo to priklauso kaip giliai ji gali prasiskverbti. Jei nanosoma tokia maža, kad patenka į odą, ji gali praeiti ir kraujagyslinį barjerą. Tuomet atsiranda rizika, kad per kapiliaro sienelę serumo komponentai pateks į kraujotaką ir pasklis po visą organizmą. Kas tuomet įvyks – visai neaišku.

Jolanta Žilienė

Jei serumas veikia tik epidermį, kyla kiti klausimai. Epidermio ląstelės atsinaujina per 28 dienas – per tiek dienų nuo įdegio išblunka mūsų oda, sugyja žaizdelės. Tad kaip po šios procedūros odos tonas gali išsilaikyti pusę metų, jei ląstelės atsinaujins jau po mėnesio? Jei serumo pigmentai susikaupia tarpląsteliniuose tarpuose, kaip tuomet pakinta odos apsauginė funkcija? O kaip serumo pigmentai iš epidermio pasišalina?“ – svarstė dermatologė.

Anot J. Žilienės, būtų neprošal padiskutuoti apie šią procedūrą, tačiau, kol profesiniame lygmenyje nėra atsakymų į kylančius klausimus, ji nebūtų tokia drąsi ją siūlydama.

„Niekas negali prognozuoti, ar lietuvių odai ši procedūra tiks ir bus tokia pat efektyvi kaip korėjietėms. Kiekvieno valia rinktis ar bandyti šią naujovę, bet aš, vis dėlto, pasisakau už saugumą – verčiau puoselėkite odą saugiai, prireikus gydymo kreipkitės į dermatologą, ryte pasitepkite pudra ir švariai ją nuprauskite vakare“, – kalbėjo J. Žilienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (150)